Η λέξη φυλαχτό έχει πολλούς ορισμούς. Οι Άραβες και Μουσουλμάνοι μελετητές, λένε πως μαγεία είναι οποιοδήποτε φαινόμενο που καθορίζεται από αόρατες αιτίες, με περίεργα συμπτώματα στη ψυχή και στο σώμα του ανθρώπου.

Άλλοι μελετητές καθορίζουν πως η μαγεία είναι η αναλυτική και λεπτομερέστατη τέχνη στην διαδικασία της παραγωγής της φύσης, με τη βοήθεια των δαιμόνων, των ασώματων οντοτήτων, πέρα από τη δύναμη των ανθρώπων. Σε όλα τα είδη της μαγείας, προβάλλει αντίσταση το φυλακτό, ακόμα συμπεριλαμβανομένης και αυτής της περίπτωσης της γλωσσοφαγιάς. Έτσι, η ανθρώπινη φύση νοιώθει ασφαλής και είναι, από άλλες πραγματικότητες που εμφανίζονται με τη βοήθεια των τζινς, νεράιδων κλπ.

Ένας συχνός ορισμός στα φυλακτά, είναι το τάλισμαν (طلاسم), τάλσαμ, που έχει την ρίζα του στην ελληνική λέξη «τέλεσμα» ή «τέλισμα». Τάλισμαν, στην Αραβική μαγεία είναι οποιοδήποτε φυλακτό που έχει διάφορα σχέδια, γραμμές χωρίς νόημα ή μαγικά αλφάβητα. Συνήθως, περιλαμβάνει και λόγια ή ευχές. Αυτό γίνεται σε χαρτί, περγαμηνή, μετάξι, λίθο ή μέταλλο. Ένα πολύ γνωστό τέτοιο φυλακτό, κατασκευάζεται σε ασήμι με την ευχή «Μα Σάαλλα»-« ما شاء الله», και περιμετρικά του τα επτά μαγικά γράμματα του Σολομώντα. Ο Πλίνιος λέει πως αυτά τα φυλακτά προστατεύουν από κάθε πρόβλημα. Χρονολογείται από πολλούς αιώνες πριν και είναι το πιο αγαπημένο, μετά τα ταουίδ ή ταουίζ.

Τα ταουίδ ή ταουίζ (تعويذة), συνήθως περιλαμβάνουν εδάφια από το Άγιο Κοράν μαζί με σύμβολα. Αυτά τα σύμβολα μπορεί να είναι από μαγικά αλφάβητα ή άλλα γεωμετρικά σχήματα ή από ειδικές συνθέσεις που παράγουν οι εσωτερικές αναλύσεις των γραμμάτων. Το φυλακτό αυτό φοριέται μέσα από τα ρούχα, το τοποθετημένο σε μικρή μαύρη υφασμάτινη θήκη. Μερικές φορές, φτιάχνεται σε μέταλλο που πάνω του έχει εγχαραγμένο εδάφιο ή εδάφια από το Άγιο Κοράν. Στην τέχνη των φυλακτών, υπάρχει ένα πολύ βασικό και σπουδαίο κεφάλαιο, αυτών των Συμφωνιών (Ουαφίκ - أوفاق). Αυτά βασίζονται στα μαγικά τετράγωνα των πλανητών και όχι μόνο. Ένα τέτοιο φυλακτό μπορεί να φθάσει να έχει και 100 αριθμούς ή περισσότερους. Υπάρχει φυλακτό για προφητικά όνειρα που έχει συνολικό αριθμό, 256 αριθμούς, δηλαδή είναι 16*16. Εδώ, καλείται ο μάγος να φτιάξει μόνος του το σχήμα της συμφωνίας του μαγικού τετράγωνου. Ο αριθμός της πλευράς του ουαφίκ, μπορεί να είναι μικρός ή μεγάλος, ανάλογα τι δηλώνει. Υπάρχει ουαφίκ που προέρχεται από το αριθμητικό σύνολο πολλών λέξεων, όπως μιας ολόκληρης Σούρα από το Άγιο Κοράν.

Τα φυλακτά χατζάμπ (حجاب), που σημαίνει «πέπλο» περιέχουν κείμενα. Σπάνια μπορεί να έχουν κείμενα και τάλσαμ ή κείμενα και ουαφίκ. Συνηθισμένο είδος στην αραβική μαγεία.

Τα χάταμ ή δακτύλιοι (خاتم) είναι συνήθως σφραγίδες, σε χαρτί, μέταλλο, περγαμηνή, ύφασμα ή λίθο. Είναι μια μίξη από ουαφίκ και κείμενο. Ένα άλλο φυλακτό είναι το χίρζ (حرز) που σημαίνει φετίχ ή φυλακτό ή προστασία. Αυτό συνήθως φοριέται μέσα από τα ρούχα ή στην τσέπη.+++ Άλλα απλά τάλισμαν είναι το Χάμσα ή χέρι της Φατίμα, τα φυλακτά για μάτι, που είναι πολύ γνωστά και οι λίθοι προστασίας με ειδικά σύμβολα χαραγμένα πάνω τους.

Η τέχνη του εξορκισμού της μαγείας ή των τζίνς κλπ. ονομάζεται Ρακία (رقية) και γίνεται συνήθως με εκφωνήσεις ειδικών κειμένων.

 

Google Plus

nooriya blogger facebook pinterest

Παροχή Υπηρεσιών

  • Αστρολογία
  • Χαρτομαντεία
  • Αραβική μαγεία
  • Φυλαχτά
  • Ξόρκια
  • Ενεργ. κόσμημα
  • Πολύτιμοι λίθοι
 

Επικοινωνήστε:

Τηλέφωνo: 210-8613027 σε ώρες λειτουργίας καταστήματος

info@astro.gr