Περί γραμμάτων και αριθμών

ἓν κράτος, εἷς δαίμων γένετο, μέγας οὐρανὸν αἴθων, ἓν δὲ τὰ πάντα τέτυκται, ἐν ᾧ τάδε πάντα κυκλεῖται, πῦρ καὶ ὕδωρ καὶ γαῖα

Ορφεύς

Όλα τα πράγματα γεννήθηκαν μέσα από τους "Μύθους". Οι Μύθοι είναι ένα ιερό και απόκρυφο αφήγημα που αγκαλιάζει τα πάντα. Είναι σε αμφίδρομη σχέση με τη Δημιουργία του Κόσμου και όλων των φυσικών και μεταφυσικών πραγματικοτήτων. Η Δημιουργία του Κόσμου και όλων των φυσικών και μεταφυσικών πραγματικοτήτων εκφράστηκε μέσα από τη διάλεκτο με μέσα από διηγήματα και ποιήματα από ποιητές και πλανόδιους τραγουδιστές. Για παράδειγμα ύμνοι και διηγήματα έγιναν για τη Μνημοσύνη, αλλά και για τις Μούσες, από τον Ορφέα, τον Όμηρο, τον Ησίοδο. Έτσι, η αμφίδρομη σχέση, αυτοί που έγραψαν ή ύμνησαν τους Μύθους, το έκαναν γιατί υπήρχαν οι Μύθοι.
Οι Μύθοι αναφέρθηκαν στη Θρησκεία, τα Μυστήρια, την Μαγεία, με ιερείς, μάντεις και μάγους, όπως ο Απόλλων, ο Διόνυσος, η Δημήτηρ, η Περσεφόνη, ο Τειρεσίας (και η μαντεία Τειρεσία ονομάζεται), ο Κάλχας, η Μήδεια, η Κίρκη. Αλλά αναφέρθηκαν και στην Τέχνη, τις Επιστήμες και τις Δεξιοτεχνίες, όπως ο Απόλλων, οι Μούσες, ο Ορφεύς, ο Προμηθεύς, ο Ήφαιστος, η Δημήτηρ, ο Διόνυσος, ο Αρισταίος, ο Ασκληπιός, ο Κάδμος, ο Δαίδαλος, ο Παλαμήδης. Επίσης, οι Μύθοι παράγουν Φιλοσοφικές αναφορές, από τον Απόλλωνα, τις Μούσες, την Αθηνά, τους σοφούς, αλλά και Ιστορικές, από τις Μούσες. Και τέλος, ορίζουν τους Νόμους, τους Πολιτικούς και την Πολιτική, την Ειρήνη και τον Πόλεμο, με ενδεικτική αναφορά τη Θέμιδα, τη Δίκη, την Ειρήνη και την Ευνομία (οι τρεις Ώρες).

Γῆς τε καὶ Οὐρανοῦ παῖδες Ὠκεανός τε καὶ Τηθὺς ἐγενέσθην,
τούτων δὲ Φόρκυς Κρόνος τε καὶ Ῥέα καὶ ὅσοι μετὰ
τούτων, ἐκ δὲ Κρόνου καὶ Ῥέας Ζεὺς Ἥρα τε καὶ πάντες 

Google Plus

nooriya blogger facebook pinterest

Παροχή Υπηρεσιών

  • Αστρολογία
  • Χαρτομαντεία
  • Αραβική μαγεία
  • Φυλαχτά
  • Ξόρκια
  • Ενεργ. κόσμημα
  • Πολύτιμοι λίθοι
 

Επικοινωνήστε:

Τηλέφωνo: 210-8613027 σε ώρες λειτουργίας καταστήματος

info@astro.gr