Ταρώ, δεν είναι μια απλή τράπουλα που λέει τη μοίρα.... Ίσως είναι αριστούργημα της ανθρώπινης επινόησης, ίσως είναι παλιό όσο κι οι πυραμίδες, ίσως είναι κληροδότημα της αρχαίας Ελληνικής Σοφίας.






















XXII


Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι είναι μια πλήρης Βίβλος όπου αναγράφονται μέσα από σύμβολα και πρωταρχικές έννοιες, όλοι οι κανόνες της Δημιουργίας του Σύμπαντος. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άνθρωπος που να κατέχει πλήρως τα Κλειδιά του Ταρώ.

Ο Ταρώ είναι μια φιλοσοφική μηχανή που τείνει να αποτρέψει την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου να παραπλανηθεί αλλά και ταυτόχρονα του αφήνει όλη την πρωτοβουλία και ελευθερία του. Βλέποντάς τον από άλλη σκοπιά είναι τα μαθηματικά εφαρμοσμένα πάνω στο Απόλυτο, είναι η μυσταγωγία της Γνώσης. Αποτελείται από 22 κλειδιά που ονομάζονται Μεγάλη Αρκάνα και περικλείουν όλα όσα μπορείτε να φανταστείτε αναφορικά με την Τετρακτύ, το Δέντρο της Ζωής κλπ και από 56 κλειδιά που ταξινομούνται σε τέσσερις κατηγορίες, όσα τα στοιχεία της Φύσης (χωρίς τον αιθέρα) και ονομάζονται Μικρή Αρκάνα.
Μια σημαντική εφαρμογή του Ταρώ είναι η διάκριση των μυητικών σταδίων, κάτι που βοηθά το πνεύμα να εστιαστεί στην Πηγή του Φωτός. Στους κόλπους των Αρχαίων Μυστηρίων, είτε αυτά ανήκουν στην Αρχαία Ελλάδα, στην Αρχαία Αίγυπτο, στους Καμπαλιστές, στους Ναΐτες, στους Ροδοσταυρίτες ή στους Ελευθεροτέκτονες διατηρήθηκε με μεγάλη μέριμνα η Σοφία ή ο Λόγος. Πρέπει να τονίσω, ότι η μορφή του Ταρώ παρέχει δημοσιευμένη κωδικοποιημένα ακριβώς τα πιο πάνω. Θεωρώντας τα δέκα πρώτα κλειδιά (Παράφρων, Θαυματοποιός, Ιέρεια, Αυτοκράτειρα, Αυτοκράτωρ, Ιερέας, Ερωμένος, Άρμα, Δικαιοσύνη, Ερημίτης) της Μεγάλης Αρκάνας ότι αντιπροσωπεύουν τις απαραίτητες εργασίες για την πνευματική ανάπλαση, τα υπόλοιπα σε συντομία αντιπροσωπεύουν τα εξής στάδια πνευματικής μύησης:
Τροχός της Τύχης. Προετοιμασία με μελέτη και δοκιμασίες. Δύναμη. Μελέτη του μαγνητισμού, δηλαδή της δύναμης.
Δοκιμαζόμενος. Έργα αλχημείας, δηλαδή των στοιχείων που βρίσκονται σε αδράνεια.
Θάνατος. Έργα μαγείας, δηλαδή των στοιχείων που έχουν ζωή.
Εγκράτεια. Αντίληψη των ανωτέρων δυνάμεων.
Διάβολος. Εισαγωγή στον πνευματικό κόσμο, εκμάθηση και εφαρμογή της έκστασης.
Κεραυνόπληκτος οίκος. Θεραπευτική. Αστέρες. Αστρολογία.
Σελήνη. Θεουργία.
Ήλιος. Νοητός Κόσμος.
Κρίση. Αγγελικές Δυνάμεις.
Κόσμος. Εκμηδένιση του προσωπικού “Εγώ”.
Με πολύ λίγα λόγια η γνώση του Ταρώ και η εφαρμογή των Θείων Νόμων που περικλείει, οδηγούν τον Άνθρωπο στην υπέρτατη κορυφή από όπου μπορεί να βυθίσει το εσωτερικό του βλέμμα πέρα από ότι αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις του, μέσα το Αιώνιο Άπειρο. Έτσι, αποκτά τη συνειδητή εμπειρία της εκμηδένισης για να ταυτιστεί και να ενσωματωθεί στη Μεγάλη Νύχτα από όπου όλα προέκυψαν. Οι αρχαίες διδαχές ορίζουν ότι όποιος θέλει να διαβάσει τον Ουρανό, πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψη του τις ημέρες της Σελήνης. Η Σελήνη έλκει και απωθεί το μαγνητικό ρεύμα της γης, κάτι που είναι γνωστό από τη δημιουργία των παλιρροιών της θάλασσας. Οι ημέρες ή σταθμοί ή οίκοι της Σελήνης σημειώνονται στις 22 Κλείδες της Μεγάλης Αρκάνας του Ταρώ.
Προσθέτοντας και τους επτά παραδοσιακούς πλανήτες, έχουμε το σύνολο των οίκων της Σελήνης.
1ος οίκος: Ο Θαυματοποιός ή ο Μάγος. Η πρώτη μέρα της Σελήνης και η μέρα της δημιουργίας της.
2ος οίκος: Η Ιέρεια. Η απόκρυφη επιστήμη.
3ος οίκος: Η Αυτοκράτειρα. Η Ουράνια Μητέρα.
4ος οίκος: Ο Αυτοκράτορας. Ο Κυρίαρχος.
5ος οίκος: Ο Ιεροφάντης. Η γέννηση του Άβελ.
6ος οίκος: Ο Ερωμένος. Η ελευθερία. Η γέννηση του Λάμεχ.
7ος οίκος: Το Άρμα. Γέννηση του Χεβρών.
8ος οίκος: Η Δικαιοσύνη. Δολοφονία του Άβελ.
9ος οίκος: Ο Ερημίτης. Γέννηση του Μαθουσάλα.
10ος οίκος: Ο Τροχός της Τύχης ή του Ιεζεκιήλ. Γέννηση του Ναβουχοδονόσορ.
11ος οίκος: Η Δύναμη. Γέννηση του Νώε.
12ος οίκος: Ο Δοκιμασμένος. Γέννηση του Σαμουήλ.
13ος οίκος: Ο Θάνατος. Γέννηση του Χαναάν.
14ος οίκος: Ο Άγγελος της Εγκράτειας. Ευχή του Νώε.
15ος οίκος: Ο Διάβολος. Γέννηση του Ισμαήλ.
16ος οίκος: Ο κεραυνόπληκτος οίκος ή πύργος. Γέννηση του Ιακώβ και του Εσαού.
17ος οίκος: Ο Ακτινοβόλος Αστέρας. Φωτιά καταστρέφει τα Σόδομα και Γόμορρα.
18ος οίκος: Η Σελήνη. Γέννηση του Ισαάκ.
19ος οίκος: Ο Ήλιος. Γέννηση του Φαραώ.
20ος οίκος: Η Κρίση. Γέννηση του Ιωνά.
21ος οίκος: Ο Κόσμος. Γέννηση του Σαούλ.
22ος οίκος: Ο Κρόνος. Γέννηση του Ιώβ.
23ος οίκος: Η Αφροδίτη. Γέννηση του Βενιαμίν.
24ος οίκος: Ο Δίας. Γέννηση του Ιάφεθ.
25ος οίκος: Ο Ερμής. Δέκατη πληγή της Αιγύπτου.
26ος οίκος: Ο Άρης. Διάβαση από την Ερυθρά θάλασσα.
27ος οίκος: Η Σελήνη. Νίκη του Ιούδα του Μακκαβαίου.
28ος οίκος: Ο Ήλιος. Ο Σαμψών στις πύλες της Γάζης.
29ος οίκος: Ο παράφρων του Ταρώ. Χάος.

Ταρώ και Αρχέτυπα
Η ερμηνεία των Ταρώ συνδυάζει την Αριθμολογία, τις κάρτες των Ταρώ και την Αστρολογία με ένα πολύ ισχυρό τρόπο. Λαμβάνοντας τα στοιχεία της γέννησης (Ημέρα- Μήνας- Έτος- Ώρα κλπ) αποκαλύπτονται οι μεμονωμένες ενέργειες της ψυχής και της προσωπικότητας με τις οποίες γεννηθήκατε για να εκφράσετε.  Διερωτάται κάποιος: «Ποιος είναι ο σκοπός μου και γιατί είμαι εδώ; Ποια είναι τα ταλέντα μου και πώς μπορώ να εκφράσω καλύτερα; Ποια είναι τα εμπόδιά μου και πώς μπορώ να τα υπερνικήσω καλύτερα; Πώς μπορώ να εκπληρώσω περισσότερο τη σταδιοδρομία, τις σχέσεις και τα οικονομικά μου;»
Η πολύπλευρη φύση των Ταρώ με τις ποικίλες ερμηνείες, εξετάζει αυτές τις ερωτήσεις μέσα από τη δύναμη του αρχέτυπου στη ζωή. Τα αρχέτυπα είναι ενεργητικές σφραγίδες που υπάρχουν στα ψυχικά πεδία όλων μας. Όταν απαρνούμαστε τα αρχέτυπά μας, τότε αυτά φανερώνονται ως γεγονότα που θα συμβούν, παρά σαν γεγονότα που θα δημιουργήσομε. Η σύνθεση όλων των πιο πάνω μαντικών επιστημών, προσκαλεί αυτές τις ισχυρές δυνάμεις σαν συνδημιουργό των ζωών μας. Από το Μάγο ως τον Ανόητο (Τρελό), τα 22 αρχέτυπα της Μεγάλης Αρκάνα παρέχουν έναν χάρτη του ταξιδιού σας στην πορεία για την αυτο-ανακάλυψη.
Όμως τι είναι Αρχέτυπα; Τα αρχέτυπα είναι ενεργητικές σφραγίδες που υπάρχουν στο ψυχικό πεδίο όλων μας, ακόμα κι αν καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας, έχουμε εξωτερικεύσει αυτά τα αρχέτυπα ως Θεούς, θεές, και πλανήτες. Για παράδειγμα, τα 11 γνωστά ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος μαζί με το Χείρωνα, συχνά αναφέρονται στην αστρολογία ως δυνάμεις που ενεργούν πάνω μας.
Όμως, πραγματικά, οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν τις αρχέτυπες δυνάμεις μέσα μας - από τον Ερμή τον πληροφοριοδότη και φιλόσοφό μας ως τον Ποσειδώνα τον εσωτερικό απόκρυφο και ονειροπόλο μας, ως τη Σελήνη τη συναισθηματική φύση μας. Εμείς συχνά λάθος, αποκηρύσσομε την ενέργεια κάποιου ιδιαίτερου πλανήτη μέσα μας, παρερμηνεύοντας την επιρροή αυτού του πλανήτη ως υπεύθυνου για επιβλαβή πρόβλημα!  
Τα 22 αρχέτυπα της Μεγάλης Αρκάνα έρχονται σε μας από τις σκιερές σφαίρες της ξεχασμένης προϊστορίας, κατά πάσα πιθανότητα ήταν μέρος μιας Σοφίας που κάποτε πέρασε να διδάξει τη γενική γνώση και που όμως χάθηκε στη λεηλασία, το πλιάτσικο και το κάψιμο της Ελληνικής και Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης. Ως εκ τούτου, κάρτες των Ταρώ επανεμφανίστηκαν στους μεσαιωνικούς χρόνους, ενισχύθηκαν προς το τέλος του 19ου αιώνα από τις μυστικές σχολές και με τη μαζική διανομή που διατέθηκε από τις σύγχρονες επιχειρήσεις παιχνιδιών, έχει δει μια σημαντική αναβίωση. 
Αν και οι κάρτες Ταρώ έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ καιρό πριν σαν τράπουλες παιχνιδιού και τύχης, τα αρχέτυπά τους είναι ένα κλειδί σε 22 εκφράσεις της ενέργειας της ψυχής και στα 21 βήματα ξεκινά το ταξίδι της ανάπτυξης της ψυχής.   Το 22ο αρχέτυπο είναι ο Ανόητος, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον πλανόδιο ταξιδιώτη, αυτό είμαστε όλοι μέχρι εσχάτων στους κύκλους των ενσαρκώσεων στο φυσικό πεδίο.
Είκοσι δύο υποχρεωτικά εμφανίζονται σαν ένας υπερβολικά υπερπλήρης χώρος, δίνοντας σε μας μια ψυχή από σύνθετες σιβυλλικές αναλογίες. Ωστόσο, υπάρχουν πραγματικά 10 αρχέτυπα πυρήνων, μαζί με τα υπόλοιπα 12 αντιπροσωπεύουν ένα βαθύτερο επίπεδο ή ένα άλλο στρώμα για καθένα από αυτά τα αρχικά αρχέτυπα. Ένας τρόπος να φανταστούμε τα ψυχικά μας πεδία, είναι σαν ένα δωμάτιο γεμάτο με 10 έγκυες γυναίκες εκ των οποίων οι δύο φέρουν δίδυμα. Το δωμάτιο ΕΙΝΑΙ υπερπλήρη, δεν φαίνεται όμως ακόμα δύσχρηστο γιατί τα άλλα 12 όντα που πρέπει να γεννηθούν, είναι εν τω γίγνεσθαι και σε νάρκη. Είναι μια εξελικτική πρόκληση σαν είδος, κατόπιν, θα αρχίσει η έκφραση των 12 Υψηλότερων Αρχέτυπων με τη γέννηση και την ανατροφή τους στη διάρκεια της ζωής μας.
Τελικά, ποιοι αθροίζουν την Μεγάλη Αρκάνα; Κατά σειρά στην εμφάνιση είναι: Μάγος, Αρχιέρεια, Αυτοκράτειρα, Αυτοκράτορας, Ιεροφάντης, Εραστές, Άρμα, Δύναμη, Ερημίτης, Τροχός της Τύχης, Δικαιοσύνη, Κρεμασμένος, Θάνατος, Εγκράτεια, Διάβολος, Πύργος, Αστέρι, Φεγγάρι, Ήλιος, Κρίση, Κόσμος, και Ανόητος (Τρελός).

Το Πρωταρχικό Ψυχικό Αρχέτυπο
Είναι η αντιτιθέμενη εργασία της ζωή μας, η ανέφικτη αποστολή μας, το πεπρωμένο της Νέας Ουράνιας Περιπλάνησής μας. Είναι το αρχέτυπο που προκαλεί, τη μέγιστη ανάπτυξή μας σε αυτή την ενσάρκωση. Από αυτή την άποψη, μπορεί να θεωρηθεί σαν το πλέον ανεκμετάλλευτο αρχέτυπό μας, ο ενισχυτικός δράστης από άλλες διάρκειες ζωών, που ανυψώθηκε στην κορυφαία υποχρέωση προς εξόφληση, σε κάποια απ’ αυτές. Μπορούμε να τρέξομε, αλλά δεν μπορούμε να κρυφτούμε από το αρχέτυπο ψυχής σας. Τα μαθήματά του αξιώνουν τις υποχρεωτικές πορείες για να βαθμολογηθούμε στη παρούσα ζωή. Το Πλέον Υψηλό Ψυχικό Αρχέτυπο

Ενώ καθένας μας, μπαίνει σε αυτόν τον κόσμο με μια πρωταρχική ανάθεση αρχέτυπου, μερικοί από μας, απείθαρχες και παράφρονες ψυχές, φθάνουν με ένα διπλό φορτίο σειράς μαθημάτων. Αυτές είναι αμφισβητήσιμα οι παλαιές ψυχές, οι οποίες τριγυρίζουν τον καρμικό φραγμό, πολύ-φορτωμένες, και έχουν πάρει την πρόκληση δύο αρχέτυπων. Αφ' ετέρου, ακριβώς επίσης θα μπορούσαν να είναι ψυχές που απέτυχαν τον τελευταίο βαθμό και συνθέτουν κατευθύνσεις. Ίσως πάλι, τέτοιοι άνθρωποι με αυτές τις ψυχές (διπλο-ψυχές) να ζουν αμετάβλητα δύο χωριστές ζωές – στο ένα τμήμα εκφράζοντας το Πρωταρχικό Αρχέτυπο και στο άλλο τμήμα, το Πλέον Υψηλό Αρχέτυπο. Συχνότερα αυτή η μεταβολή εμφανίζεται μόλις η ατομικότητα έχει κυριαρχήσει το Πρωταρχικό Αρχέτυπο και είναι ελεύθερη να αντιμετωπίσει τον πιο σύνθετο και περίπλοκο κραδασμό του Πλέον Υψηλού Αρχετύπου.  Ενδεχομένως οι ατομικότητες αυτές έχουν ρόλο την ανατροφή της ομάδας σε ένα πιο υψηλό επίπεδο πνευματικής συνειδητοποίησης ή την παρακολούθηση της κόλασης.

Υπολογισμός των Πρωταρχικών και Πλέον Υψηλών Ψυχικών Αρχετύπων
Είναι ένα σχήμα λόγου, γιατί αυτό μάλλον δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει. Για να είναι σημαντικό, θα πρέπει να είναι κάποια αλγοριθμική εξίσωση της Πυθαγόρειας Πολυπλοκότητας. Κι όμως! Οι πιο βαθιές Αλήθειες στη ζωή είναι πάντα οι απλούστερες!  Δείτε πώς:
Πάρτε την ημερομηνία των γενεθλίων σας και κάντε τις πράξεις.
Το 1ο παράδειγμα:
Ημερομηνία γέννησης α: 22 Σεπτέμβρη 1945. Προσθέτομε  1945 + 22 +09 = 1976
Έστω ότι το τωρινό έτος είναι το 1976 : 1 + 9 + 7 + 6 = 23
Επειδή το 23 είναι Υψηλότερο του 22 (το τελευταίο Αρχέτυπο της Αρκάνα), πρέπει να  μειώσομε τον αριθμό, έτσι: 2 + 3 = 5
Το Πρωταρχικό Ψυχικό Αρχέτυπο της γέννησης α είναι το 5. Αναζητώντας το 5 στις θέσεις της Μεγάλης Αρκάνα θα βρούμε ότι είναι ο Αρχιερέας. Η γέννηση α έχει μια Ψυχή Αρχιερέα.
Ωστόσο, υπάρχουν εκείνες με διπλο -ψυχή.
Ένα 2ο παράδειγμα:
Ημερομηνία γέννησης β: 17 Οκτωβρίου 1956. Προσθέτομε 1956 + 17 +10 = 1983
1+ 9 + 8 + 3 = 21
Επειδή της γέννησης β ο αριθμός είναι μικρότερος του 22, διατηρούμε το  21. Αναζητώντας το 21 σττις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα, θα βρούμε τον Κόσμο Ψυχή. Αυτό είναι το Πλέον Υψηλό Αρχέτυπο, όπως όλα τα αρχέτυπα από το 11 (Δικαιοσύνη) μέχρι το 22 (Τρελός)
Παίρνουμε το 21 και το τροποποιούμε έτσι, 2 + 1 = 3. Βλέπομε ότι το Πρωταρχικό Αρχέτυπο της γέννησης β είναι το 3, η Αυτοκράτειρα!

Υπολογίζομε τον Κύκλο Έτους
Πρώτα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κύκλοι έτους είναι τα γενέθλια προς τα γενέθλια, όχι το ημερολογιακό έτος.
Ένας άλλος απλός τρόπος. Πρόσθεσε μαζί το μήνα και την ημέρα: γέννηση α: 22 Σεπτεμβρίου δηλαδή 22 + 9 = 31
Παίρνομε τον αριθμό 31 και δεν τον μειώνομε περαιτέρω. Προσθέτομε αυτόν το αριθμό στο έτος που θέλομε να διερευνήσομε. Παράδειγμα, 1997
31 + 1997 = 2028
Τώρα, τον αριθμό 2028 τον προσθέτομε αριθμό - αριθμό: 2 + 0 + 2 + 8
Από αυτό παίρνομε τον αριθμό 12. Η γέννηση α είναι στο 12 έτος, Ο Κρεμασμένος. Δεν μειώνομε περαιτέρω τον αριθμό σε 3, μολονότι το 3, είναι η Αυτοκράτειρα, είναι ένα κομμάτι από την ενέργεια του Κύκλου Έτους της, απλά επειδή είναι μια χαμηλότερη οκτάβα του Κρεμασμένου. (12 μειώνεται σε 1 +  2 = 3)

 

Google Plus

nooriya blogger facebook pinterest

Παροχή Υπηρεσιών

  • Αστρολογία
  • Χαρτομαντεία
  • Αραβική μαγεία
  • Φυλαχτά
  • Ξόρκια
  • Ενεργ. κόσμημα
  • Πολύτιμοι λίθοι
 

Επικοινωνήστε:

Τηλέφωνo: 210-8613027 σε ώρες λειτουργίας καταστήματος

info@astro.gr