Οι Σεληνιακοί μήνες (νέα Σελήνη  και εκλείψεις), με τους Άρη, Δία, Κρόνο, Ουρανό,  Ποσειδώνα, Πλούτωνα  είναι οι σημαντικές διελεύσεις. Ο 10ος οίκος σημαίνει κοινωνική υπόληψη. Όταν κάθε12ο έτος το περνά ο Δίας, θα υπάρχουν ευκαιρίες για κοινωνική πρόοδο. Όταν ο Κρόνος έρχεται εκεί, μία φορά  κάθε 30 χρόνια, προκύπτουν αναποδιές και πρέπει  να ασκηθεί προσωρινά επιρροή για να τις υπερνικήσετε.

Προοδευτικές θέσεις τη Σελήνης στις Ηλιακές Επιστροφές

Όταν ερμηνεύομε  μία  Ηλιακή  Επιστροφή  στον Αστρικό Ζωδιακό (Sideral Solar Return ή S.S.R), πρέπει πάντα να ελέγχομε τους πλανήτες και την ηλιακή επιστροφή της Σελήνης (βρίσκομε τη ημερήσια κίνηση της Σελήνης κατά την ημέρα της S.S.R ) που θα συναντήσει στους επόμενους δώδεκα μήνες.  Ακριβείς όψεις, ανάμεσα στη Σελήνη και των S.S.R των πλανητών σημαδεύουν ορισμένες περιόδους στο έτος της Ηλιακής Επιστροφής που βοηθούν  πολύ στην ερμηνεία  και την αντίληψη της πολύτιμης τεχνικής  της "επιστροφής". Κατά σύμπτωση η μέθοδος της προόδου της Ηλιακής Επιστροφής  της Σελήνης είναι ακριβώς η ίδια, με το πρότυπο των δευτερευουσών προόδων. Στη συνέχεια υπάρχει ένας κατάλογος με παρατηρήσεις, για τους τύπους των αισθημάτων και των δραστηριοτήτων που πρέπει να αναμένονται όταν η S.S.R της προοδευμένης Σελήνης συναντά τους διάφορους πλανήτες που χαρακτηρίζονται στην ίδια Αστρική Ηλιακή Επιστροφή.


Σελήνη και Ήλιος
Όταν αυτή  η προοδευτική όψη  φθάσει να καρποφορήσει, συνήθως σημαδεύει  μία περίοδο ικανοποίησης που περικλείει την εκπλήρωση μίας ατομικής υπόθεσης. Σπουδαίοι άνθρωποι μπορούν να έλθουν στο προσκήνιο φέρνοντας ένα αίσθημα αξίας και συνέπειας. Αυτό  μπορεί να συμβεί με μεγαλύτερη ή εντονότερη βαρύτητα σε μας και στις ικανότητές μας. Αυτή η εναλλαγή μπορεί να μας καθορίσει το χρόνο σχηματισμού στενών δεσμών με άλλους που μπορεί  να είναι είτε  ένα μεγάλο ενδιαφέρον  κάποιου ρομαντικού συντρόφου ή μία στενότερη ανανεωμένη σχέση με τα μέλη της οικογένειας. Η πρόοδος της S.S.R της Σελήνης σε στενή όψη με την S.S.R του Ήλιου, συχνά σημαδεύει σημαντικά γεγονότα  στη ζωή μας  που χαρακτηρίζονται  από μεγάλη συναισθηματική ανάπτυξη, δραστηριότητα και πρόοδο. H πιο βασική υπόσχεση αυτής της εν-αλλαγής  είναι το αίσθημα της ιδιαίτερης αξίας ή υπόληψης που μπορεί να ξεκινά  από τις προσωπικές υποθέσεις  και να φθάνει στο ίδιο το άτομο.


Σελήνη και Ερμής
Το μήνα που η S.S.R του Ερμή  βρίσκεται σε δυνατή όψη με την προοδευμένη S.S.R της Σελήνης, υπάρχει συχνά μία τάση να  εκφράσετε τις γνώμες σας πιο δημόσια, όπως γράμματα σε εκδότες, σπουδαία τηλεφωνήματα κ.λ.π. Μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να γράψετε τα  "απομνημονεύματά" σας  να καταγράψετε  τις γνώμες σας ή να βάλετε τις ιδέες σας σε συγκεκριμένη φόρμα. Μπορεί επίσης να νιώσετε ανησυχία, να έχετε την επιθυμία για αλλαγή ή για ποικιλία στην καθημερινή σας ζωή. Πιθανές επισκέψεις στην οικογένεια ή από την οικογένεια ή πιο απλά, ενδιαφέρον για να δείτε πρόσωπα και μέρη που δεν είχατε προσέξει παλιότερα. Γενικά, η γλώσσα ή οι σημασίες των λέξεων συνήθως φαίνονται πιο σπουδαίες τώρα. Οι πληροφορίες  που παίρνετε τείνουν να έχουν ένα πιο συναισθηματικό αντίκτυπο και σας δίνουν την ανάγκη να τις αναζητήσετε και να τις μεταδώσετε σε άλλους.


Σελήνη και Αφροδίτη
Αυτή η όψη προωθεί φιλικές, ιδιωτικές και  οικογενειακές σχέσεις και βοηθά  να δημιουργηθεί  μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Οι κοινωνικές σας δραστηριότητες είναι πολλές και γενικά θα νιώσετε ένα ανέβασμα στις διαθέσεις σας. Υπάρχει μία τάση να γίνεστε  υπερβολικά ρομαντικοί,  ευσυγκίνητοι,  συναισθηματικοί και ανεκτικοί με τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και τα πράγματα που κανονικά θα σας νεύριαζαν. Η προσοχή σας  συγκεντρώνεται σε συναισθηματικές υποθέσεις, στο να αγαπάτε και να σας αγαπούν. Εμπλέκεστε σε πάρτι και κοινωνικά γεγονότα, γνωρίζεστε με κάποιον του αντίθετου φύλου κι η μουσική κι ο χορός αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σας. Τόσο εσείς όσο κι οι άλλοι θα εκπλαγείτε με  την γενικά ήρεμη ατμόσφαιρα που αναδεικνύει η συμπεριφορά σας. Η αίσθηση για απόλαυση είναι πιο έντονη για αυτό  και εκτιμάτε τώρα περισσότερο τις ομορφιές της φύσης και άλλες  αισθητικές όψεις της ζωής. Η γενική επίδραση της προοδευμένης S.S.R της Σελήνης στη S.S.R της Αφροδίτης εμψυχώνει, μαλακώνει  και δίνει περισσότερη συμπάθεια και περισσότερο συναίσθημα από το κανονικό.

Σελήνη και Άρης
Με αυτήν την όψη, η υπομονή σας μειώνεται και εξαντλείται εύκολα, για αυτό και εύκολα ενοχλείστε με διάφορες καταστάσεις. Γίνεστε παράτολμοι και νευρικοί. Έχετε την τάση να είστε βίαιοι, απρόσμενοι έτσι ώστε, αν έχετε οποιαδήποτε τάση προς αυτά τα χαρακτηριστικά  στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας, τώρα να  τονιστούν. Μπορεί να αναπτύξετε την τάση να κάνετε  πράγματα ή να παίρνετε αποφάσεις χωρίς σκέψη, που μπορούν να σας ρίξουν μέσα σε βραστό νερό. Για αυτό όταν έχετε αυτή την όψη σκεφθείτε προσεκτικά πριν κάνετε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Οι πιθανότητες γρίπης, πυρετού και σύντομων ασθενειών είναι μεγαλύτερες και βρίσκεστε γενικά  "κάτω από την επίθεση"  είτε μικροβίων, είτε ανθρώπων, είτε πραγμάτων. Ένταση στις οικογενειακές υποθέσεις και προκλητικές περιστάσεις που συντείνουν σε  "καυγάδες" μπορεί προσωρινά να αναστατώσουν την οικογενειακή  κατάσταση στο σπίτι. Μία γενική διάθεση έλλειψης ανεκτικότητας και τάση εκνευρισμού σε κρυμμένη ενέργεια που μπορεί να καθοδηγηθεί σε πιο θετικές περιοχές.


Σελήνη και Δίας
Όλες οι πόρτες ανοίγουν για σας, συμβαίνουν γεγονότα που ανυψώνουν  το γόητρό ή  την εκτίμησή σας, στα μάτια των ανθρώπων γύρω σας,  όταν η προοδευμένη  S.S.R της Σελήνης  συναντά την S.S.R του Δία. Φαίνεστε να περπατάτε σε καταστάσεις ειδικά καμωμένες για σας ή δουλεύουν για χάρη σας χωρίς καμία προσπάθεια από μέρους σας. Συνηθισμένες με αυτήν την όψη είναι όλων των ειδών οι γοργές, οι δεξιώσεις, οι επέτειοι που σημαδεύουν ένα ειδικό γεγονός της ζωής σας. Οι κοινωνικές δραστηριότητες είναι πιο έντονες, καινούργιες γνωριμίες μπαίνουν στη ζωή σας από κοινωνικά επίπεδα με τα οποία  δεν είστε πολύ οικείοι. Οι προσωπικές σας δραστηριότητες και επαφές ξεχειλίζουν από αναρίθμητες ευκαιρίες και η ζωή σας φαίνεται να συγχρονίζεται με μία εξακολουθητικά θετική αρμονία.


Σελήνη και Κρόνος
Αυτό μπορεί να υποδηλώνει  μία περίοδο ψυχρότητας ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας ή στους στενούς συνεργάτες. Μπορεί να υπάρχουν πρόσθετες οικονομικές δαπάνες στο σπίτι ή την οικογένεια, όπως επισκευές, αυξημένοι λογαριασμοί. Είναι απαραίτητο να αναπτύξετε την υπομονή σας γιατί τα ξεσπάσματα θυμού ή αντιπάθειας ή οι ξαφνικές ενέργειες  "πέφτουν" πάνω σε ντουβάρι και μεγαλώνουν έτσι, την ένταση. Αυτό σημαίνει, ότι η έκφραση του αισθήματος μπορεί να καταπνίγεται με τον τρόπο που θα θέλατε να αντιδράσετε. Ίσως να χρειάζεται να γράψετε ένα γράμμα στον εαυτό σας, απλώς και μόνο, για να μπορέσετε να εκφράσετε τα αισθήματά σας  σε κάποιον που θα ακούσει  με συμπάθεια την περίπτωσή σας. Η προοδευμένη  S.S.R της Σελήνης σχηματίζοντας όψη με την S.S.R του Κρόνου, συχνά δείχνει πληγωμένα αισθήματα από κάποια απόρριψη, πιθανό  προσωρινό χωρισμό ή αποξένωση για τον έναν ή άλλο λόγο. Έτσι, η πίστη στον εαυτό σας κατρακυλά κάπως αυτό το διάστημα. Η καλύτερη διέξοδος είναι η υπομονή κι η αντοχή. Μερικές απ' τις δραστηριότητές σας μπορεί να περιοριστούν ή  να σας φανούν βαρετές, κοινές και κουραστικές και να συγκεντρώνονται  λίγο-πολύ  στα δικά σας μέσα. Ίσως να χρειαστούν κάποιες  θυσίες από μέρους σας, για να αντιμετωπιστεί κάποια κατάθλιψη του πνεύματος, οι οποίες θα σας αναγκάσουν να αναπτύξετε μία ανώτερη δύναμη ή  μία φιλοσοφική άποψη για τον σκοπό της ζωής και για το μυστήριο  που κρύβεται πίσω από τις αλλαγές της.


Σελήνη και Ουρανός
Αυτό μπορεί να υποδηλώνει μία περίοδο κινήσεων, αλλαγών ή μετακόμισης αλλά και μίας αβέβαιης κατάστασης που μπορεί να παρουσιαστεί γενικά, ιδιαίτερα στα οικογενειακά σας θέματα. Πιθανόν να υπάρχει στον αέρα ένα είδος αλλαγής γύρω από το σπίτι ή την οικογενειακή κατάσταση κάτω απ' την προοδευμένη S.S.Rτης Σελήνης που βρίσκεται σε όψη με τη θέση της S.S.R του Ουρανού. Καινούργιες πόρτες ή ευκαιρίες μπορεί να ανοιχτούν τώρα για σας και αν δεν υπάρχουν βαριές αντιθέσεις μπορεί να υπάρξει μία ωραία έκπληξη στο πρόγραμμα, που θα δώσει μία πρόσθετη τόνωση στην καθημερινή σας ζωή. Αυτή η όψη μπορεί να ευρύνει την ικανότητά σας  να δείτε τον εαυτό σας με διαφορετικούς τρόπους  και να στρέψει τις ιδέες σας προς διαφορετικούς δρόμους από αυτούς που παίρνετε συνήθως. Η Σελήνη στον Ουρανό έχει την τάση να ξεσηκώνει τα πνεύματα, τις ιδέες, τα  αισθήματα και να σπάει τις αδρανείς καταστάσεις με ανανεωτική λαμπρότητα.


Σελήνη και Ποσειδώνας
Χρειάζεστε  πολύ  μεγάλη δύναμη θέλησης  για να ξεπεράσετε τη νωθρότητα,  την αργόστροφα και  την δυσκινησία που σας δίνει αυτή την όψη. Τα κίνητρα και η εκτελεστική ενέργεια φαίνονται να είναι εντελώς πεσμένα, εξασθενημένα ή βραχυκυκλωμένα. Υπάρχει μία τάση να μπερδεύετε τους κυριότερους σκοπούς σας, ανικανότητα να ξεκαθαρίζετε  τους στόχους σας ή ακόμα να ξεκινήσετε και να εκτελέσετε  έναν ξεκαθαρισμένο στόχο στο νου σας. "Αδράνεια"  είναι η λέξη-κλειδί, για τις επιδράσεις της προοδευμένης  S.S.R της Σελήνης που είναι σε όψη με την S.S.R του Ποσειδώνα. Γίνεστε πιο ευαίσθητοι,  μερικές φορές περισσότερο από ότι συνήθως, ενώ οι διαισθήσεις και οι προκαταλήψεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για σας. θρησκευτικές ή μυστικιστικές ιδέες μπορεί να κυριαρχούν στη σκέψη σας ιδιαίτερα στο αισθηματικό πεδίο. Οι συγκινήσεις σας  τείνουν  να σας στραγγίσουν και ξοδεύετε πολύ ζωτικότητα στην έμφαση των αισθημάτων. Προσοχή στις φυσικές αντιδράσεις, στα χημικά, μπογιές, αέρια και μυρωδιές. Μπορεί να υπάρξουν κι άλλες φυσικές αντιδράσεις όπως το ότι το σώμα σας δεν εργάζεται όπως θα έπρεπε είτε λόγω ψυχολογικής κατάστασης, είτε λόγω  άμεσα φυσικής ανωμαλίας. Στη θετική πλευρά, επειδή η φαντασία σας και οι εσωτερικές σας επιθυμίες είναι πιο έντονες, κρατείστε σ' ένα ημερολόγιο τα αισθήματα, τις ιδέες και  τις φαντασίες που έρχονται στη συνείδησή σας. Ίσως αργότερα να έχουν καρποφόρα αποτελέσματα. Τα όνειρα που ανάβουν την ψυχή σας σε αυτό το στάδιο της ζωής είναι πιο βαθιά, για αυτό μπορεί να είστε πιο ευαίσθητοι με τον κόσμο έξω απ' τον εαυτό σας, ιδίως με κάποιον που σας είναι αγαπητός ή βρίσκεται κοντά στις πιο κρυφές σας σκέψεις.


Σελήνη και Πλούτωνας
Το χρόνο που η προοδευμένη S.S.R της Σελήνης βρίσκεται σε όψη με την S.S.R  του Πλούτωνα μπορεί να υπάρξει μία ολοκληρωτική ανανέωση  ή αλλαγή  στα αισθήματά σας, δημιουργώντας ορισμένα "σοκ"  στην ισορροπία του εαυτού σας.  Μπορεί να νιώθετε  ότι βρίσκεστε σε ένα καινούργιο  έδαφος αισθημάτων, με γρήγορες ή αποφασιστικές  αντιδράσεις. Τα θέματα μπορεί να μη σας φαίνονται πολύ ξεκάθαρα σε αυτήν  την περίοδο και να σας κάνουν να μην γνωρίζετε πού ακριβώς στέκεστε. Αλλά οι πρωταρχικοί παράγοντες και  τα τρομακτικά γεγονότα  που περιβάλλουν  αυτή την προοδευμένη όψη,  μπορεί να σας κάνουν,  να σταθείτε και πάλι στα πόδια σας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, αλλά τα δυναμικά,  σχεδόν αποπνικτικά αισθήματα που τείνουν να σας ικανοποιήσουν με τέτοια ένταση, μπορούν αν σας αφήσουν προβληματισμένο με τη σημασία της ζωής για πολύ καιρό. Μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να βλέπει τη ζωή, από μία τελείως καινούργια σκοπιά  και προοπτική και  να σας κάνουν να νιώθετε, λίγο έξω από τα κανονικά επίπεδα  της κοινωνίας.  Αυτή η όψη σπάζει τα πάντα στα τελείως βασικά  και συμπυκνώνει τις συναισθηματικές όψεις με πρωτόγονες δυνάμεις, κίνητρα και αλήθειες. Το εγώ και τα συναισθήματα προστατεύουν το άτομο σ' αυτήν την όψη ξεκαθαρίζοντας τις καταστάσεις. Ίσως κατά κάποιο τρόπο, να σημαίνει ένα σπάσιμο  με το παρελθόν, ιδιαίτερα  στα οικογενειακά  και αισθηματικά επίπεδα. Η ενέργεια του Πλούτωνα φωτίζει καινούργιους δρόμους, επιβάλλοντας πρωτοποριακή επιρροή και δημιουργώντας  καινούργιες εικόνες  στη σκηνή  της ζωής με αποκάλυψη δυναμικών προεκτάσεων.
 

nooriya blogger facebook pinterest