Αν η ισχύς του ζωδίου είναι:
Κ ρ ι ό ς.
Θετικά χαρακτηριστικά.  Το ζώδιο του Κριού δίνει στο άτομο ικανότητα δράσης, επιχειρηματικό μυαλό, ηγετικό ταλέντο, τόλμη και αυτοπεποίθηση. Ανησυχία και κινητικότητα. Χαρακτήρας ενεργητικός με θέληση, υπερηφάνεια, μεγαλοκαρδία, ενθουσιασμό, γρήγορη αντίληψη και ταχεία λήψη των αποφάσεων.
Αρνητικά χαρακτηριστικά.  Τάση γιά υπερβολή, αλαζονία, μεγαλομανία, επιπολαιότητα, υπερβολική βιασύνη, ανυπομονησία, βιαιότητα, καταστρεπτική διάθεση.

Τ α ύ ρ ο ς.
Θετικά χαρακτηριστικά.  Το ζώδιο του Ταύρου δίνει στο άτομο τα στοιχεία της θετικότητας, της υπομονής, της ερωτικής διάθεσης. Εχει κλίση γιά τις απολαύσεις και την καλοπέραση, του αρέσει η σταθερότητα και η αρμονία, επιζητά την ηρεμία και την ασφαλή ζωή. Αγάπη γιά τη φύση και τα ζώα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Εγωισμός, επιμονή, υπερηφάνεια, αδράνεια, ζήλια, οκνηρότητα. Το άτομο έχει τάση γιά παχυσαρκία από την υπερβολική κατανάλωση αγαθών, είναι επιπόλαιος αισθηματίας και παρουσιάζει συμπτώματα τεμπελιάς.

Δ ί δ υ μ ο ι.
Θετικά χαρακτηριστικά.  Έχετε έχει μεγάλη ευκινησία, είστε ελαστικός, νευρικός, ανήσυχος, αντιλαμβάνεστε πολύ γρήγορα και έχετε τάση να φέρεστε επιπόλαια. Διαθέτετε μικρή ικανότητα συγκέντρωσης. Ο τρόπος που μιλάτε είναι πολύ καλός, αλλά χωρίς μεγάλη ποιότητα. Υπάρχει η προδιάθεση για εύκολη μάθηση και γενικά κλίση σε επιστήμες.
Αρνητικά χαρακτηριστικά.  Χαρακτήρας επιπόλαιος, πολυάσχολος, περίεργος, αναποφάσιστος και φαντασιόπληκτος. Εκδηλώνει ενδιαφέρον γιά πολλά πράγματα ταυτόχρονα και έχει προδιάθεση γιά ψέμματα.

Κ α ρ κ ί ν ο ς.
Θετικά χαρακτηριστικά.  Χαρακτήρας μαλακός, ντροπαλός, συνετός και υπερήφανος. Είστε ανεξάρτητος και δεσποτικός. Διαθέτετε διπλωματία, σας αρέσει το χρήμα και η πολυτέλεια.
Αρνητικά χαρακτηριστικά.  Κινείστε από σκοπιμότητα, συμφέρον κι ιδιοτέλεια. Χαρακτήρας φιλάργυρος, ασταθής, ερειστικός και θρησκομανής.

Λ έ ο ν τ α ς.
Θετικά χαρακτηριστικά:  Το ζώδιο του Λέοντα σας δίνει υπερηφάνεια, αυτοπεποίθηση, ηρεμία και μεγαλοφροσύνη. Έχετε σωστή επιμονή και σύνεση. Είστε τολμηρός και γενναιόδωρος, έχετε μεγάλη θέληση και εγκράτεια. Ευγενικός και ειλικρινής χαρακτήρας, εχθρός σε οτιδήποτε το ποταπό και κοινό, επιζητάτε την καθιέρωση και την πολυτέλεια. Η κοινωνική καταξίωση, οι τιμές και η υπόληψη είναι βιωτικές ανάγκες σας.
Αρνητικά χαρακτηριστικά:  Αυθάδεια, φιλοδοξία, πονηριά, δολιότητα. Πανούργος και δόλιος χαρακτήρας.

Π α ρ θ έ ν ο ς.
Θετικά χαρακτηριστικά.  Χαρακτήρας ήρεμος που τον εμπιστεύονται οι άλλοι. Οι φιλικές σχέσεις του ατόμου είναι σοβαρές και βαθιές. Προδιαθέσεις γιά επιστημονικές εργασίες. Κριτικό πνεύμα, οργανωτικό ταλέντο που χαρακτηρίζεται από ακρίβεια και συμφέρον. Το άτομο είναι θετικό, μεθοδικό, τακτικό, υπομονετικό, δίκαιο, επιφυλακτικό και ευσυνείδητο.
Αρνητικά χαρακτηριστικά.  Το άτομο εκδηλώνει εγωισμό, τεμπελιά, αναποφασιστικότητα και ψυχρότητα.

Ζ υ γ ό ς.
Θετικά χαρακτηριστικά:  Το ζώδιο σας δίνει την ικανότητα της σύνεσης, της διπλωματίας, της ανεξαρτησίας, της ψυχικής ευαισθησίας, του καλλιτεχνικού συναισθήματος. Αγαπάτε τις φιλοφρονήσεις, τον έπαινο και την επιδοκιμασία. Αισθάνεστε αγάπη γιά κάθε τι το ωραίο και ευγενικό. Έχετε καλλιτεχνικές προδιαθέσεις.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αστάθεια, αγωπάθεια και υπερηφάνεια, ανάγκη αναγνώρισης, αλαζονεία, πονηριά, μίμηση, επιπολαιότητα, ασωτία.

Σ κ ο ρ π ι ό ς.
Θετικά χαρακτηριστικά:  Το ζώδιο κάνει το άτομο σοβαρό, σιωπηλό, με πλούτο εσωτερικής ζωής. Χαρακτήρας μυστηριώδης, σκληρός, αποφαστιστικός και άφοβος. Διαθέτει υπομονή, οξεία παρατηρητικότητα και γνώμη. Είναι επιφυλακτικό, με μεγάλη δόση διπλωματίας, εργατικό και δραστήριο. Είναι πολύ αυστηρό, συχνά χωρίς αισθήματα γιά την ατυχία και τα προβλήματα των άλλων. Ικανότητα μεγάλης φαντασίας, επιδεξιότητας στο λόγο και στο γράψιμο. Ανάλογα με τη θέλησή του γίνεται ευχάριστο και αξιαγάπητο.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Ζήλια, δεσποτισμός, εκδικητικότητα, εγωισμός, αυτοθαυμασμός. Του αρέσει πάρα πολύ η κολακεία και δέχεται ευχάριστα να το παρακαλούν. Αγάπη προς τις διαμάχες, φιλονικίες και ρήξεις. Με μεγάλη άνεση οδηγείται στα άκρα και λέει υπερβολές.

Τ ο ξ ό τ η ς
Θετικά χαρακτηριστικά.  Χαρακτήρας ζωηρός, ελεύθερος και ειλικρινής. Το άτομο είναι ενθουσιώδη, απαλλαγμένο από συμφεροντολογικές πράξεις. Τολμηρό, φιλειρηνικό, δίκαιο, φιλόθρησκο. Διαθέτει αρχές τις οποίες τηρεί στη ζωή του και θυσιάζεται γιά αυτές. Αγάπη γιά τα ταξίδια και τις ξένες χώρες. Αγαπά τον αθλητισμό, και τη σωματική άσκηση. Ικανότητα ενόρασης και διαίσθησης.
Αρνητικά χαρακτηριστικά.  Απερισκεψία και συχνή μεταβολή της σκέψης και των αποφάσεων. Το άτομο έχει την τάση να μεγαλοποιεί τα πράγματα. Προδιάθεση για ψέμματα. Καλοπέραση και πολυτέλεια. Ανεξάρτητο και αδέσμευτο πνεύμα.

Α ι γ ό κ ε ρ ω ς.
Θετικά χαρακτηριστικά.  Χαρακτήρας φιλήπονος, δραστήριος, υπομονετικός, υπερήφανος, εχέμυθος και μελαγχολικός. Διαθέτει τακτικό πνεύμα, έχει τάση γιά απόκτηση υλικών αγαθών αλλά περισσότερο εξουσίας και δύναμης. Το άτομο είναι συνετό και σταθερό στις ιδέες και αποφάσεις του.
Αρνητικά χαρακτηριστικά. Χαρακτήρας αλαζόνας, φιλοπόλεμος, εκδικητικός, μοχθηρός, φιλάργυρος. Το άτομο έχει πολύ ψυχρά συναισθήματα, υπολογίζει πάντα το συμφέρον του και αργεί στην εκτέλεση των αποφάσεών του.

Υ δ ρ ο χ ό ο ς
Θετικά χαρακτηριστικά:  Το άτομο διαθέτει διαίσθηση, έχει τάση γιά αναμόρφωση και οι ιδέες του είναι προοδευτικές και εκκεντρικές. Είναι ευχάριστο, αξιαγάπητο και δημιουργεί εύκολα φιλικές σχέσεις. Στη ζωή του θα λάβει αναγνώριση, τίτλους και κοινωνική καθιέρωση. Κλίνει στη μελέτη της φιλοσοφίας και των αφηρημένων επιστημών.Η εναρμόνιση της αντίληψης των καταστάσεων και της διαίσθησης, το οδηγούν στη κατανόηση των Παγκοσμίων Νόμων της Φύσης και συχνά αυτή η ικανότητα το ωθεί στη μελέτη της αστρολογίας και του αποκρυφισμού.
Αρνητικά χαρακτηριστικά:  Χαρακτήρας εκκεντρικός με ιδιόμορφες ροπές, αλαζονεία και συχνά τάση γιά απάτη. Το άτομο δείχνει συμπτώματα καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων.

Ι χ θ ε ί ς
Θετικά χαρακτηριστικά: Το ζώδιο χαρίζει στο άτομο τα προσόντα της δικαιοσύνης, της ευσπλαχνίας και της φιλειρηνικότητας. Έχει ισχυρή ψυχική ζωή, διαίσθηση και γενικά ανεπτυγμένη δύναμη του αισθήματος και της αγάπης. Φύση ρομαντική με γόνιμη φαντασία και προθυμία γιά να θυσιαστεί για τους άλλους ή γιά τις ιδέες του. Χαρακτήρας που δύσκολα καταλαβαίνουν οι άλλοι, γεμάτος αντιθέσεις κι εναλλαγές της διάθεσης από ήρεμη και σοβαρή προς αυστηρή κι οξύθυμη. Είναι δεσποτικό και αυταρχικό αλλά όχι τυραννικό. Μεγάλη ικανότητα λόγου.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Τρόπος σκέψης όχι πολύ καθαρός, ευμετάβλητες εντυπώσεις, ανήσυχο πνεύμα, έλλειψη αισθήματος ικανοποίησης του εαυτού του, ακαταστασία και ανυπομονησία.

nooriya blogger facebook pinterest