Ακμές. Μια γραμμή που διαχωρίζει τα Ζώδια ή τους Οίκους. Όταν σχετίζεται με τα Ζώδια δηλώνει μια γκρι περιοχή όπου τα χαρακτηριστικά είναι προσβαλλόμενα και από τα δύο Ζώδια.

Αναδρομή και προηγούμενη ζωή.
Λέγεται πως οι ανάδρομοι πλανήτες είναι ενδεικτικοί σε συμβάντα μιας προηγούμενης ζωής. Η αστρολογία είναι μια επιστημονική μέθοδος και όχι Θεός. Ωστόσο, προτείνει την προσοχή σε παρόμοιες έρευνες, όπως οι ανάδρομοι πλανήτες.

Ερμής Εάν εμφανίζεται ανάδρομος στο χάρτη, είναι πιθανό ότι το άτομο περιφρονήθηκε μια φορά όταν μιλούσε. Ο ανάδρομος Ερμής συμβολίζει το φόβο μην ειπωθεί κάτι λανθασμένα και ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για τη νοημοσύνη. Το μάθημα που διδάσκει είναι η πίστη στην επικοινωνία και η δύναμη της ομιλίας. Η πρακτική του δημόσιου λόγου πρέπει να ασκείται.
Αφροδίτη Το άτομο είχε δυσκολία σύνδεσης στις οικείες σχέσεις και με τους συντρόφους. Δενείχεστήριξηψυχή. Γενικά, αναζητάτώρατοσύντροφο. Σε μια προηγούμενη ζωή, υπήρξαν εξωτερικές δυνάμεις πέρα από τον έλεγχο του ατόμου που κράτησαν τον εραστή χώρια και κατά συνέπεια, δεν έμαθε ποτέ το άτομο να διευθύνει μια ώριμη και παραγωγική σχέση. Τώρα, πρέπει να εστιαστεί σε αυτό που θέλει πραγματικά σε μια σχέση και να εξετάζει την επιλογή συνεργατών προσεκτικά.
Άρης Στην προηγούμενη ζωή μπορεί να ήταν στρατιώτης σε στρατιωτικές και θλιβερές πράξεις κάτω από διαταγές άλλων. Το άγχος και η ενοχή αυτής της εμπειρίας, εμπόδισε το άτομο να ασχοληθεί κατάλληλα με το θυμό του. Τώρα πρέπει να είναι χαλαρό και να συγκεντρώνεται σε τεχνικές που θα βοηθήσουν να εξετάσει τις δυνάμεις του, σε αυτήν την ζωή.
Δίας Με Δία ανάδρομο στο διάγραμμα, ίσως δηλώνεται ένας διωγμός για θρησκευτικές, ηθικές ή πνευματικές πεποιθήσεις. Σε αυτήν την ζωή μπορεί το άτομο να περιφρονήσει τη θρησκεία. Ίσως δείξει έλλειψη πνευματικότητας ή ευμετάβλητες πνευματικές πεποιθήσεις.
Κρόνος Εάν ο Κρόνος εμφανίζεται ανάδρομος στο διάγραμμα γέννησης, μπορεί πάντοτε το άτομο να είχε μια δύσκολη σχέση με τις μορφές κάθε αρχής. Ο μόνος τρόπος για να εξελιχθεί τώρα, είναι να μάθει τις αρετές της υπομονής, της σκληρής εργασίας και της ευθύνης. Πρέπει επίσης να μάθει να σέβεται τους ανθρώπους που εργάζεται μαζί τους.
Ουρανός Στις ζωές πριν από αυτήν, το άτομο ήταν επαναστάτης. Ίσως ένας αναρχικός που πάλευε για την καθιέρωση μιας μάχης. Ο επαναστατικός τρόπος ζωής το εμπόδισε ή ίσως ακόμη κατάστρεψε πολλές απόψεις της ζωής του. Τώρα πρέπει να μάθει πώς θα συνεχίσει μια αξιότιμη πάλη. Πρέπει να κυριαρχήσει ο συμβιβασμός και η συμμόρφωση.
Ποσειδών Ίσως το άτομο να είχε μια μακροχρόνια περιπέτεια με το αλκοόλ ή την κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών. Τώρα έχει αδυναμία στην προσωπική του ανάπτυξη. Πρέπει να μάθει να εξωτερικεύει τα προβλήματά του και να εκτιμά την εσωτερική πλευρά της ζωής.
Πλούτων Με ανάδρομο τον Πλούτωνα στο διάγραμμα, δηλώνεται πως το άτομο είχε ξεφύγει από το κοινωνικό σύνολο. Κάποτε αναγκάστηκε να διωχθεί από μια κοινότητα εξαιτίας των κακών πράξεων. Τώρα πρέπει να μάθει να λειτουργεί συλλογικά και υπολογίζοντας τους άλλους. Επομένως, εάν δεν εμπιστεύεται κάποιον και ο άλλος δεν θα το εμπιστευτεί. Πρέπει να πιστέψει στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται ειλικρινά.

Ανατέλλων Ζώδιο
. Ένα άλλο όνομα του Ωροσκόπου.

Ανατολικό Σημείο
. Το σημείο που καλείται "Ανατολικό Σημείο" δεν βρίσκεται στην Ανατολή. Στην ουράνια γεωμετρία, η έκφραση "Ανατολικό Σημείο" σημαίνει το σημείο στον Ορίζοντα που είναι στην ακριβή ανατολική κατεύθυνση. Ο Ισημερινός περνά επίσης, από αυτό το σημείο, σε μία Ορθή Ανάβαση που είναι ίση με ARMC +90o. Αφ' ετέρου, μερικοί αστρολόγοι λένε πως το "Ανατολικό Σημείο" είναι το σημείο στην Εκλειπτική του οποίου η Ορθή Ανάβαση είναι ίση με ARMC +90o. Αυτό το σημείο μπορεί να παρεκκλίνει από την ανατολική κατεύθυνση μέχρι 23,45o, όσο δηλαδή και η γωνία της Εκλειπτικής.

Μερικές φορές χρησιμοποιείται στη συμβιβάσιμη ανάλυση (Συναστρία).

Αναχαιτισμένο Ζώδιο
. Ένας Ζώδιο που πέφτει μεταξύ δύο Ακμών συνεχιζόμενων Οίκων, αλλά καμία από αυτές τις Ακμές δεν είναι μέσα σ’ αυτό το Ζώδιο.


Ανώτερη Συζυγία Είναι το σημείο στην τροχιά είτε του Ερμή, είτε της Αφροδίτης όταν βρίσκεται ο πλανήτης στη μακρινή πλευρά του Ήλιου όπως φαίνεται από τη Γη.

Απόκλιση. Η προβολή του σημείου του σώματος στον ουράνιο Ισημερινό, καλείται Απόκλιση. Περιγράφεται σαν Βόρεια και Νότια του ουράνιου Ισημερινού. Οι πλανήτες γενικά βρίσκονται μέσα σε 24ο βόρεια ή νότια του ουράνιου Ισημερινού. Όταν δύο πλανήτες κατοικούν στο ίδιο ύψος στο διάστημα, λέγεται ότι είναι παράλληλοι. Για παράδειγμα, ο Άρης και ο Δίας βρίσκονται βόρεια 17ο του ουράνιου Ισημερινού.

Άρρενα Ζώδια. Είναι τα Ζώδια του Αέρα και της Φωτιάς. Αυτά τα Ζώδια υποδηλώνουν σε έκδηλη επιθετικότητα, μερικές φορές παραπέμπουν στα Θετικά Ζώδια

Αρμονικές Όψεις. Η Σύνοδος, το Εξάγωνο και το Τρίγωνο. Επίσης, αναφέρονται σαν Εύκολες Όψεις.

Αστρικό Έτος. Το αστρικό έτος είναι η περίοδος τροχιάς της Γης γύρω από τον Ήλιο συγκριτικά με τους Αστέρες. Το μήκος του είναι 365.256 36 ημέρες, το οποίο, λόγω των αποτελεσμάτων της Μετάπτωσης, είναι 20 λεπτά μεγαλύτερο από το Τροπικό έτος.

Βέρτεξ. Το Βέρτεξ στην Αστρολογία είναι υπολογισμένο σαν ένα ευαίσθητο σημείο, στη δεξιά πλευρά του Ωροσκοπίου, στο Δυτικό Τμήμα του Ζωδιακού το οποίο υποδεικνύεται από την τομή του Αρχικού Ζενίθ και της Εκλειπτικής. Μερικές φορές το Βέρτεξ καλείται η Τρίτη Γωνία του Χάρτη. Συχνά, συσχετίζεται με την μοίρα και την εκπλήρωση των επιθυμιών. Ακόμα, απεικονίζει μια ενδιαφέρουσα διδασκαλία ζωής. The Vertex το πλείστον πέφτει μεταξύ του 5ου και 8ου Οίκου. Το ακριβή σημείο αλλάζει εξαρτώμενο από την ημερομηνία γέννησης του ατόμου, το χρόνο και τον τόπο.
Αστρολογικά, το Βέρτεξ και το Αντιβέρτεξ που είναι το διαμετρικό σημείο του, δηλώνουν καρμικά γεγονότα στη ζωή ενός ατόμου εκτιμώντας αιτίες και αποτελέσματα. Χρειάζεται προσοχή σε ότι επιθυμεί κάποιος, καθώς αυτό δίκαια πραγματοποιείται όταν το Βέρτεξ και το Αντιβέρτεξ φθάσουν στην ενέργεια. Επιθυμίες και ελπίδες μπορεί να εκπληρωθούν με ένα πολύ ανάποδο τρόπο. Μπορεί να πάρει κάποιος αυτό που ζήτησε αλλά όχι χωρίς πόνο, δυστυχία, βάσανα, θυσία, στέρηση ή εν δυνάμει καταστροφή ή ενδεχόμενη τραγωδία. Αυτές είναι οι τιμές των ζητούμενων τόσων πολλών σε λάθος χρόνο. Προσωπικές σχέσεις είναι ειδικά τονισμένες.
Μερικά νοήματα είναι: σχέση, ανικανότητα βοήθειας του εαυτού, απρόσωπη καθορισμένη από τη μοίρα επαφή, θέσεις χωρίς επιλογή, Τύχη Ζωής, καρμική ανάπτυξη, ψύχραιμη δύναμη. Μερικοί υπολογίζουν πως το Βέρτεξ είναι συνδυασμένο με θέσεις στις οποίες η ροή της ανάπτυξης συνήθως είναι ομαλή χωρίς φαινομενικά εμπόδια.
Ο ρόλος του είναι χαρακτηριστικά και έννοιες της Αφροδίτης δηλαδή, έλξη, ομορφιά, αρμονία, ισορροπία, τέχνη, αγάπη, αισθητική και του Άρη δηλαδή, πόθος, δράση, διεκδίκηση, λαγνεία, οργή. Έτσι, μπορεί να του αποδοθεί κάθε γεγονός, ορισμένη από τη μοίρα ερωτική αγάπη, χωρίς ανταπόκριση αγάπη από ένα πρόσωπο σε ένα άλλο, μια συμπάθεια καλλιτέχνη αντικείμενο ή υπόδειγμα, κλπ.

Γήινα Ζώδια. Τα Ζώδια Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως. Αντιπροσωπεύουν "Γήινες" ποιότητες όπως σταθερότητα, ευθύνη και πρακτική.  
Γωνίες και τα τεταρτημόρια. Ο χάρτης του ωροσκοπίου ή διάγραμμα μπορεί να κατανεμηθεί σε τέσσερα ημισφαίρια, βόρεια και νότια, ανατολικά και δυτικά. Επίσης σε τέσσερα τεταρτημόρια, πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο. Κάθε τεταρτημόριο δεσμεύεται από δύο από τις τέσσερις γωνίες του ωροσκοπίου, τον ωροσκόπο, το ναδίρ, τη δύση, το μεσουράνημα. Αυτές οι τέσσερις γωνίες καλούνται επίσης βασικά σημεία, καθώς βρίσκονται στις ακμές των σπιτιών που κυβερνούν τα βασικά ζώδια.
Ο ωροσκόπος είναι το πρώτο σημείο στο διάγραμμα και βρίσκεται στην ακμή του πρώτου σπιτιού. Άμεσα απέναντι, βρίσκεται η δύση, στην ακμή του έβδομου σπιτιού. Αυτή η αντίθεση δημιουργεί έναν άξονα που διαιρεί το χάρτη σε βόρειο και νότιο ημισφαίριο. Το ναδίρ βρίσκεται στην ακμή του τέταρτου σπιτιού, ενώ απέναντι στην ακμή του δέκατου σπιτιού, είναι το μεσουράνημα. Αυτός ο άξονας διαιρεί το χάρτη σε ανατολικό και δυτικό ημισφαίριο. Κατά συνέπεια έτσι γίνονται τα τέσσερα τεταρτημόρια.
Το πρώτο τεταρτημόριο που περιέχει το πρώτο, δεύτερο και τρίτο σπίτι του ζωδιακού, πέφτει στο βόρειο και ανατολικό ημισφαίριο του διαγράμματος και δεσμεύεται από κάθε πλευρά από τον ωροσκόπο και το ναδίρ. Το πρώτο σπίτι στρέφει την προσοχή στον εαυτό, το δεύτερο στις κατοχές και τρίτον στην επικοινωνία και την αυτοέκφραση. Επομένως, μια έντονη παρουσία πλανητών μέσα σε αυτό το τεταρτημόριο, θα συγκέντρωνε την εστίαση ενός ατόμου στην προσωπική αύξηση, την ταυτότητα και τον εμπλουτισμό του ιδίου.
Τα επόμενα τρία σπίτια, το τέταρτο, το πέμπτο και το έκτο περιλαμβάνουν το δεύτερο τεταρτημόριο, που εμπίπτει στο βόρειο και δυτικό ημισφαίριο. Το τέταρτο σπίτι υπογραμμίζει την οικογένεια και σπίτι. Το πέμπτο σπίτι εξετάζει την ευχαρίστηση, με τις υποθέσεις αγάπης και δημιουργικής έκφρασης και τα παιδιά, ενώ το έκτο σπίτι αφορά στα επαγγέλματα και τις αλληλεπιδράσεις με τους συναδέλφους. Επομένως, μια έντονη παρουσία πλανητών, θα συγκέντρωνε την εστίαση ενός ατόμου σε μια εξωτερική ανάπτυξη, την κίνηση προς τα έξω ενσωματώνοντας το ίδιο στον κόσμο, μέσω των ρομαντικών καταστάσεων και των σχέσεων της οικογένειας. 
Το τρίτο τεταρτημόριο, που περιέχει το έβδομο, όγδοο και ένατο σπίτι μας ωθεί να κινούμαστε μακριά από τις ανησυχίες μας σε περισσότερους αφηρημένους ανθρώπινους στόχους. Εμπίπτοντας στο νότιο και δυτικό ημισφαίριο, εξετάζει τις συνεργασίες και τις διαπροσωπικές συμβάσεις, τους γάμους και τις επιχειρησιακές συμφωνίες. Μια έντονη παρουσία πλανητών εδώ, θα συγκέντρωνε την εστίαση ενός ατόμου στις ενέργειες και τις πεποιθήσεις που προσκρούουν στον κόσμο καθώς επίσης και τις οικειότερες σχέσεις.
Τέλος τα υπόλοιπα ζώδια αποτελούν το τελευταίο τεταρτημόριο και μια έντονη παρουσία πλανητών θα δηλώσει ενδιαφέρον για την κοινωνική θέση και στις συναλλαγές με την αρχή, τις κοινωνικές υποχρεώσεις, τα όνειρα και τα μυστικά.

Δεκανοί.
Μια διαίρεση των Ζωδίων σε 10 μοίρες κάθε μια από τις οποίες είναι διακριτικά διαφορετική από την άλλη οφειλόμενη σε στους διαφορετικούς Κυβερνήτες που εμπεριέχονται.


Δεσμός. Το σημείο της ανακοπής πορείας μεταξύ της τροχιάς ενός Πλανήτη και της Εκλειπτικής.

Διόρθωση ή επανόρθωση ώρας γέννησης. Είναι μια μέθοδος που βοηθά στην εύρεση της ακριβέστερης ώρας γέννησης. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι το ωροσκόπιο σύλληψης. Άλλοι πιο απλοί τρόποι είναι η ημερομηνία γάμου (αν έχει γίνει γάμος), καθώς επίσης και το διαζύγιο, η γέννηση παιδιού ή παιδιών, ο θάνατος γονιού, η παραμονή για μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό, το πτυχίο ανώτερης σχολής, οι σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.

Δύσκολες Όψεις. Οι δυσαρμονικές όψεις. Γενικά,  σχετίζονται το Τετράγωνο και η Διάμετρος, και άλλες. Όψεις όπου οι ενέργειες δεν βοηθούν πάντα.
Εγκόσμιοι Οίκοι. Οι Οίκοι 2, 6 και 10. συνήθως συσχετίζονται με τα Γήινα Ζώδια.

Έντονα  Δυσμενής. Ο Κρόνος. Είναι αποδεκτό πως είναι η αιτία για το κακό στη ζωή.

Έντονα Ευεργετικός. Ο Δίας. Είναι αποδεκτό πως φέρνει τα μείζονα αγαθά, ευλογίες και ευτυχήματα.

Επιβλαβής.Ένας παλιός όρος που χρησιμοποιείται για να αποδώσει σε Πλανήτες ή Όψεις την άποψη της αιτίας της ζημιάς. Συνήθως αποδίδεται στους Πλανήτες Κρόνο και Άρη. Μικρότεροι Επιβλαβείς είναι επίσης ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας.

Επίπεδος Χάρτης. Ένας χάρτης στον οποίο ο 1ος Οίκος τοποθετείται στον Κριό. Συχνά, χρησιμοποιείται όταν η ώρα γέννησης και κατ’ επέκταση ο Ωροσκόπος είναι άγνωστη.

Επόμενοι Οίκοι
. Οι Οίκοι 2, 5, 8 και 11. Συσχετίζονται με τα Σταθερά Ζώδια.


Έρις. Η Έρις είναι ένας νάνος πλανήτης περιστρεφόμενος στον Ήλιο στο εξώτερο ηλιακό σύστημα πίσω από τον Ποσειδώνα. Όπως ο Πλούτων, η Έρις είναι ένα σφαιρικό Kuiper Belt Object (KBO) φτιαγμένο από πάγο και βράχο. Η κατ' εκτίμηση διάμετρός της που είναι 2.400 χλμ, καθιστά την Έριδα ελαφρώς μεγαλύτερη από τον Πλούτωνα και το μεγαλύτερο γνωστό KBO. Η Έρις ολοκληρώνει μια τροχιά σε 560 έτη και σήμερα είναι το πιο απόμακρο γνωστό σώμα στο ηλιακό σύστημα, σε απόσταση 14,5 δισεκατομμύρια χλμ από τον Ήλιο. Η τροχιά της είναι πιο εκκεντρική και κεκλιμένη από αυτή του Πλούτωνα. Η Έρις έχει μια μικρή σελήνη που ονομάζεται Δυσνομία.
Το αντικείμενο παρατηρήθηκε αρχικά στις 21 Οκτωβρίου 2003, οι επιστήμονες δεν το είδαν να κινείται στον ουρανό μέχρι να εξετάσουν και πάλι, την ίδια περιοχή, 15 μήνες έπειτα, στις 8 Ιανουαρίου 2005. Ονομάστηκε Έρις προς τιμή της θεάς Έριδος, τη θεά της φιλονικίας.

Ζενίθ. Το υψηλότερο σημείο στον ουρανό σε έναν καθορισμένο χρόνο αμοιβαίο σε μια θέση στη Γη. Διαμετρικό του Ναδίρ, το χαμηλότερο σημείο του ουρανού. Αστρονομικά, το Ζενίθ είναι η τομή του Μεσημβρινού και της Πρώτης Κατακορύφου υπεράνω. Το Ζενίθ προβαλλόμενο στην Εκλειπτική κατά μήκος του Μεσημβρινού είναι το Μεσουράνημα.
Μαθηματικά είναι ο Πόλος του Ορίζοντα. Το σημείο κατ’ ευθείαν πάνω από το κεφάλι, μέσω του οποίου διέρχεται η Πρώτη Κατακόρυφος και οι Μεσημβρινοί κύκλοι. Κάθε τόπος έχει το δικό του Ζενίθ και όσο πιο κοντά βρίσκεται ένας πλανήτης στο Ζενίθ, τόσο πιο δυνατή είναι η επιρροή του. Ο όρος μερικές φορές ασαφώς εφαρμόζεται για την ακμή του 10 Οίκου, η οποία σωστότερα μιλώντας, είναι μόνο το σημείο του Ζωδιακού ή του μονοπατιού της Εκλειπτικής μέσω του οποίου διέρχονται οι Μεσημβρινοί κύκλοι.  

Θηλυκά Ζώδια. Τα Ζώδια της Γης και του Νερού. Παραπέμπουν σε δεκτικότητα.

Ισημερινός Ωροσκόπος. Ο Ισημερινός Ωροσκόπος είναι ίδιος με την ακμή του πρώτου Οίκου του συστήματος axial rotation. Οι Ελβετικές Εφημερίδες υποστηρίζουν τρία επιπλέον σημεία που συνδέονται με τον υπολογισμό του Οίκου και της Γωνίας. Είναι μέρος των οκτώ Προσωπικών Ευαίσθητων Σημείων (Personal Sensitive Points - PSP). Το PSP περιλαμβάνει τον Ωροσκόπο, το Μεσουράνημα, το Βέρτεξ, τον Ισημερινό Ωροσκόπο, το Σημείο του Κριού, το Σεληνιακό Δεσμό, τον Συν-ωροσκόπο και τον Πολικό Ωροσκόπο.
Ο όρος Συν-ωροσκόπος φαίνεται να εφευρίσκεται δύο φορές από δύο διαφορετικούς ανθρώπους και μπορεί να σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα. Ο ένας Συν-ωροσκόπος εφευρέθηκε από W. Koch. Για να τον υπολογίσει κάποιος, πρέπει να πάρει το ARIC ως ένα ARMC και να υπολογίσει τον αντίστοιχο Ωροσκόπο για τη θέση γέννησης. Ο Συν-ωροσκόπος είναι έπειτα το διαμετρικό σε αυτό το σημείο. Ο δεύτερος Συν-ωροσκόπος προέρχεται από τον M. Munkasey. Είναι ο Ωροσκόπος που υπολογίζεται για το γενέθλιο ARMC και ένα γεωγραφικό πλάτος που έχει αξία 90o
O Πολικός Ωροσκόπος εισήχθηκε από τον M. Munkasey. Είναι το διαμετρικό σημείο της εκδοχής W. Koch του συν-ωροσκόπου. Εντούτοις, ο Πολικός Ωροσκόπος δεν είναι ο ίδιος με Ωροσκόπο που υπολογίζεται για το χρόνο γέννησης και αυτόν των γεωγραφικών Πόλων της γης. Στους γεωγραφικούς Πόλους, ο Ωροσκόπος είναι πάντα 0o Κριού ή 0o Ζυγού.

Κατιόντες Οίκοι ή Κοινοί Οίκοι. Είναι ο 3ος, 6ος, 9ος και 12ος οίκος. Διοικούνται από τα Μεταβλητά Ζώδια και γενικά σχετίζονται με την Μεταβλητή Ποιότητα.

Κατώτερη Συζυγία Είναι η θέση είτε του Ερμή, είτε της Αφροδίτης όταν βρίσκεται άμεσα μεταξύ της Γης και του Ήλιου. Λόγω των σχετικών κλίσεων των πλανητικών τροχιών, μόνο σπάνια κάνει τον Ερμή ή την Αφροδίτη να διέρχονται πραγματικά από το πρόσωπο του Ήλιου. Κανονικά, στις κατώτερες κλίσεις, οι πλανήτες περνούν στον ουρανό στο βορρά ή το νότο του Ήλιου.

Κρίσιμες Μοίρες.
Η 13ο και η 26ο του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερω, η 9ο και η 21ο του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Επίσης, η 4ο και η 17ο των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Έτσι έχουν δοθεί από τους Ινδούς. Θεωρούνται ένα ευαίσθητο σημείο που ενισχύει τη δύναμη του Ζωδίου.

Μεσουράνημα. Το Μεσουράνημα είναι συνήθως η ακμή του 10ου Οίκου. Έχει ειδική έννοια μαρτυρίας, ελέγχου, σχεδίου και προστασίας, πνευματική φύση, ευθυγράμμιση, υψηλή πορεία. Αστρονομικά, το Μεσουράνημα είναι η τομή του Μεσημβρινού και της Εκλειπτικής νότια.
Διάφοροι το καλούν Medium Coeli (M.C.), Νότια γωνία, Σημείο Νότου και ακμή του 10ου Οίκου. Επίσης, ακατάλληλα καλείται Ζενίθ. Πιο σαφές, είναι κατάλληλο στο Νότιο Σημείο του Χάρτη και αυτό δηλώνει την εξάρτηση στη μέθοδο της χρησιμοποιημένης ερμηνείας. Μερικές φορές, λανθασμένα εφαρμόζεται ο όρος σε όλο τον 10ο Οίκο.

Μεταβλητά Ζώδια
. Είναι τα Ζώδια Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθείς. Τα Ζώδια που σχετίζονται με την προσαρμοστικότητα και την ευκαμψία.


Μετάπτωση. Είναι η ομοιόμορφη κίνηση του άξονα περιστροφής ενός ελεύθερα περιστρεφόμενου σώματος, όταν υπόκειται σε ροπή δυνάμεων που οφείλονται σε εξωτερικές επιρροές βαρύτητας. Η Μετάπτωση αναγκάζει τον άξονα Γήινης περιστροφής να κάνει κυκλική κίνηση, για μία περίοδο 25.800 ετών, έναν κώνο γωνίας 23 μοιρών και 27 πρώτων, γύρω από την κατακόρυφο στο επίπεδο της τροχιάς της Γης (Εκλειπτική). Μια συνέπεια της Μετάπτωσης του γήινου άξονα περιστροφής είναι ότι οι Ουράνιοι Πόλοι σχεδιάζουν στον ουρανό κύκλους, πάνω από 25.800 έτη. Έτσι, παραδείγματος χάριν, περίπου 13.000 έτη από τώρα, το κοντινότερο φωτεινό αστέρι στο Βόρειο Ουράνιο Πόλο ήταν ο Βέγα παρά ο Πολικός Αστέρας. Το σημείο μηδέν της Ορθής Αναφοράς, μιας από τις Συντεταγμένες του Ισημερινού, που χρησιμοποιείται κανονικά για να καθορίσει τις θέσεις των ουράνιων αντικειμένων, είναι βασισμένο σε ένα από τα σημεία, γνωστό ως "Πρώτο Σημείο του Κριού", όπου ο Ουράνιος Ισημερινός κόβει την Εκλειπτική. Λόγω της Μετάπτωσης, ο Ισημερινός "γλιστρά γύρω" από την Εκλειπτική, έτσι ώστε τα σημεία διατομής αλλάζουν συνεχώς. Στην πραγματικότητα, το Πρώτο Σημείο του Κριού δεν είναι πλέον στον αστερισμό του Κριού, αλλά έχει κινηθεί στους Ιχθείς και θα είναι σύντομα στον Υδροχόο. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως Μετάπτωση των Ισημεριών. Η επίδρασή της στην Ορθής Αναφορά και την Απόκλιση ενός αντικειμένου είναι αξιοπρόσεχτη από χρόνο σε χρόνο με την καθορισμένη από τη θέση εφικτή ακρίβεια με πολλά τηλεσκόπια. Οι ταξινομημένες σε πίνακες τιμές της Ορθής Αναφοράς και της Απόκλισης επομένως, αναφέρονται σε μια ιδιαίτερη εποχή στην οποία ήταν ακριβώς σωστές.

Ναδίρ. Είναι το χαμηλότερο σημείο του ουρανού σε μια δεδομένη ώρα σε σχέση με μια θέση στη Γη. Διαμετρικό σημείο του Ζενίθ. Αστρονομικά, το Ναδίρ είναι η τομή του Μεσημβρινού και της Πρώτης Κατακορύφου κάτωθεν της Γης.

Οίκοι ή σπίτια ωροσκοπίου. Είναι τα δώδεκα τμήματα καθορισμένης διαίρεσης σύμφωνα με το σύστημα οικοθεσίας. Αρχίζουν από τον 1ο οίκο και τελειώνουν στον 12ο. Αναλυτικά τα σπίτια πρεσβεύουν:
11 σπίτι: Η ακμή του πρώτου σπιτιού είναι ο Ωροσκόπος, το ζώδιο που ανέρχεται στον ανατολικό ορίζοντα στην ακριβή στιγμή της γέννησής κάποιου. Δηλώνει την ατομικότητα κάποιου. Ποίος είναι; Τι θα γίνει; Πώς πραγματοποιεί το καλύτερο από μόνο του; Το πρώτο σπίτι μιλά στην πραγματοποίηση της τελευταίας δυνατότητάς κάποιου. Οι ευδιάκριτες ιδιότητες που κατέχουμε αναφέρονται συχνά ως προσωπικότητα. Το πρώτο σπίτι εξετάζει το άτομο, τη συμπεριφορά και την προσέγγισή του στη ζωή. Είναι η εξωτερική ύπαρξη, το φυσικό σώμα και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται κάποιος και ειδικότερα, το κεφάλι και το πρόσωπο.
Η μικρή παιδική ηλικία κυβερνιέται επίσης από το πρώτο σπίτι.
Το πρώτο σπίτι κυβερνιέται από τον Κριό και τον Άρη.
2ο σπίτι:Το δεύτερο σπίτι αναφέρεται συνήθως στα αποκτήματα κάποιου, στην κυριότητα των συναισθημάτων και των συγκινήσεων, καθώς επίσης και στον εσωτερικό εαυτό. Τα αποκτήματα πρέπει να ενισχύσουν την ζωή και αυτό δείχνεται από το δεύτερο σπίτι. Εδώ φαίνεται τι εκτιμούμε, γιατί το εκτιμούμε, ποιους εκτιμούμε, αν είμαστε κύριοι πραγματικά. Στο σπίτι αυτό βλέπομε την αποτελεσματική επίλυση όλων αυτών των ερωτήσεων.
Οι συγκεκριμένες κατοχές που καλύπτονται από το δεύτερο σπίτι περιλαμβάνουν το κερδισμένο εισόδημα και τη δυνατότητα να το επηρεάσουμε, τις επενδύσεις και την κινητή ιδιοκτησία (αυτοκίνητα, ιματισμός, κόσμημα και όμοια). Το χρέος είναι επίσης ένα μέρος του σπιτιού αυτού, δεδομένου ότι είμαστε κύριοι της ευθύνης να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας. Ακόμα, ποία άποψη έχομε για τα χρήματα, την απόκτηση του πλούτου (και χρέους), τις οικονομικές αντιστροφές, την αποταμίευση, την οικονομική θέση.
Εδώ εξετάζονται οι προσωπικές ελευθερίες όπως καθιερώνονται από την οικονομική ικανότητα και την ευαισθησία.
Το δεύτερο σπίτι κυβερνιέται από τον Ταύρο και την Αφροδίτη.
3ο σπίτι: Το τρίτο σπίτι αναφέρεται συνήθως ως Οίκος της επικοινωνίας. Εδώ ανήκει ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας μεταξύ του ατόμου και εκείνων που είναι κοντά του: αδελφοί και αδελφές, καθώς επίσης και γείτονες. Εν γένει η επικοινωνία μπορεί εδώ, να γραφτεί και λεχθεί έχοντας μια συνειδητή ποιότητα μέσα της.
Η νοημοσύνη, η αναλυτική δυνατότητα που κατέχομε μέσα στο περιβάλλον, συγκεκριμένα ο βασικός έλεγχος των πραγμάτων. Χρησιμοποιούμε αυτήν την νοημοσύνη για να εργαστούμε αποτελεσματικά μέσα στον κόσμο μας.
Η αρχική εκπαίδευση, οι αποτελεσματικές διδασκαλίες, τα σύντομα ταξίδια, το οικείο περιβάλλον μας.
Ακόμα δηλώνεται εδώ, κατά πόσο εκφράζομε καλλίτερα τη αγάπη μας σε άλλους, αν οι ενέργειές μας είναι αληθινές στο περιβάλλον μας, αν έχομε ικανότητα να ακολουθήσομε τις νέες μορφές επικοινωνίας όπως οι υπολογιστές.
Το τρίτο σπίτι κυβερνιέται από τους Διδύμους και τον Ερμή.
4ο σπίτι: Είναι το σπίτι που δείχνει το σπιτικό μας, τις ρίζες μας. Επίσης, τα θεμέλια που βάζομε σταθερά. Το τέταρτο σπίτι φέρνει στα πράγματα σε έναν πλήρη κύκλο ζωής, καθότι εξετάσει τα γηρατειά, την κατάληξη.
Ένα μεγάλο μέρος της έμφασης του τέταρτου σπιτιού είναι στην έννοια του σπιτιού. Με τον καθορισμό των ριζών, ορίζομε τις οικογενειακές ρίζες. Εκτός από αυτό, είναι ο ίδιος ο χώρος του σπιτιού που μένομε. Με τη δημιουργία του σπιτιού, δημιουργούμε έναν χώρο συνάντησης, ένα άδυτο, μια ιερή θέση για μας και για άλλους. Δημιουργούμε ένα εσωτερικό διάστημα που μας ανακουφίζει και παγιοποιεί και χρησιμεύει να κρατήσει ασφαλείς εκείνους που αγαπάμε. Εδώ, φαίνεται η θέση της μητέρας, της τροφού, του ατόμου που μας μεγαλώνει.
Επίσης, είναι σημαντικό να πούμε πως εδώ είναι η οικογενειακή ιστορία, οι πολιτιστικοί και οι κοινωνικοί κανόνες. Όλα αυτά κυβερνιούνται από το τέταρτο σπίτι, όπως είναι η καταγωγή, οι ρίζες και η κληρονομιά μας. Καλύπτει επίσης, την ακίνητη περιουσία και τις παραδόσεις.
Το τέταρτο σπίτι κυβερνιέται από τον Καρκίνο και από τη Σελήνη.
5ο σπίτι: Είναι το σπίτι της ευχαρίστησης. Συχνά, η ευχαρίστηση είναι το αποτέλεσμα μιας δημιουργικής πράξης. Εδώ, βρίσκονται τα παιδιά, η δημιουργία της τέχνης και του πολιτισμού. Η δημιουργική ζωή από την οποία αντλούμε πολλές προσωπικές ευχαριστήσεις και ικανοποίηση.
Παίρνοντας σαν αρχή την ευχαρίστηση, συνδεόμαστε με περισσότερα άτομα. Άρα, στο σπίτι αυτό βλέπομε τις ρομαντικές υποθέσεις, τη συναισθηματική ευχαρίστηση και γενικά ότι μπορεί να κερδίσομε και να μας ευχαριστήσει.
Θα πρέπει να επισημάνομε πως η διαχείριση των οικονομικών που δίνει ευχαρίστηση, υπονοεί έναν οικονομικό κίνδυνο σε αυτό το σπίτι. Μπορεί να δημιουργηθεί αγάπη για τα χρήματα ή τα τυχερά παιχνίδια.
Ακόμα, εδώ φαίνονται η διασκέδαση, τα παιχνίδια, τα σπορ και τα χόμπι.
Επίσης, η μουσική, ο χορός, το θέατρο, η τέχνη, η λογοτεχνία.
Το πέμπτο σπίτι κυβερνιέται από τον Λέοντα και τον Ήλιο.
6ο σπίτι: Το έκτο σπίτι αναφέρεται συνήθως στην υγεία. Υπονοούμε με αυτό τη διατήρηση της καλής υγείας είναι την δυνατότητα να αντιμετωπιστούν σωστά τα θέματα υγείας. Σαν ανθρώπινα όντα, έχουμε φυσικά ανεπάρκειες. Τι θα κάνουμε με άλλους; Πώς θα αντιδράσουμε σε μια προσωπική κρίση; Οι κρίσεις, οι ασθένειες και οι αντιστροφές της τύχης είναι ένα μέρος του γήινου ταξιδιού μας. Το πώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις και πώς εξετάζουμε τα μαθήματα που μας διδάσκουν, φαίνονται σε αυτό το σπίτι.
Ακόμα, η εργασία και η υπηρεσία είναι κεντρικές ιδιότητες του έκτου σπιτιού. Η εστίαση είναι στην απασχόληση (εργοδότες και εργαζόμενοι), την κατάρτιση, στην εξυπηρέτηση (αυτοί που μας εξυπηρετούν και αυτούς που εξυπηρετούμε) και εκείνοι που εξαρτώνται από μας. Περαιτέρω η υγεία (καλή και κακή), η διατροφή, η υγιεινή.
Η εργασία που κάνουμε στη ζωή, οι ευθύνες και η προσωπική ανάπτυξη, όλα όσα συμβάλλουν στη δημιουργία της πληρότητας.
Επίσης, το έκτο σπίτι εξετάζει επίσης την καθημερινότητα, τι θα φορέσομε κάθε μέρα, αν χρειαζόμαστε κούρεμα, αν περιποιηθήκαμε τα κατοικίδια.
Το έκτο σπίτι κυβερνιέται από την Παρθένο και τον Ερμή.
7ο σπίτι: Το έβδομο σπίτι αφορά στις συνεργασίες. Εδώ, βλέπουμε τη συνεργασία με τους άλλους και την ένωση με σκοπό να επιτευχθεί κάτι. Ο σκοπός είναι σημαντικός στο έβδομο σπίτι, η πράξη της ολοκλήρωσης σε κάτι μεγάλο ή μικρό, η συνεργασία και ακόμη η κοινωνία συνολικά. Στην ένωση με τους άλλους, γινόμαστε πολυτιμότερο μέλος του κόσμου, έχουμε μια συμβολή, μια μικρή βαρύτητα στη ρόδα της ζωής, έχουμε το σκοπό. Μέσω μιας συνεργασίας, συμπληρώνουμε την ουσιαστική ύπαρξή μας, εργαζόμαστε, παίζομε, αγαπάμε, δημιουργούμε, διαμορφωνόμαστε πλήρως και ολοκληρωνόμαστε. Η συνεργασία μας βοηθά στην ολοκλήρωση.
Το έβδομο σπίτι δηλώνει ότι οι συνεργασίες μπορούν να λάβουν πολλές μορφές, όπως γάμος, επιχειρησιακές σχέσεις, συμβάσεις, νομιμότητες, διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. Θα συνεργαστούμε σε μεγαλύτερη ή μικρότερη έκταση σε αυτές τις ποικίλες συνεργασίες.
Η ποιότητα της συνεργασίας είναι βασική στο έβδομο σπίτι. Γιατί επιλέγουμε αυτήν την συνεργασία; Είναι για την αγάπη ή τα χρήματα; Πρακτικοί λόγοι; Κοινωνικές εκτιμήσεις; Υπάρχουν πολλοί λόγοι σε αυτό. Μπορεί να επιλέξουμε να γεμίσουμε τα κενά που έχομε ή απλά να θέλομε τη συνεργασία και τη συντροφικότητα άλλων.
Οι εντάσεις μέσα σε μια συνεργασία χρησιμεύουν επίσης να μας διδάξουν τα μαθήματα. Για αυτόν τον λόγο, το έβδομο σπίτι φαίνεται η σκοτεινότερη πλευρά των ενώσεών μας, όπως το διαζύγιο, οι δίκες και οι συνθήκες. Το χειρότερο σε μια συνεργασία είναι η δημιουργία εχθρών, ακόμα και σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο. Η αντίδρασή μας σε αυτήν την αντιπαλότητα στην προσπάθεια της διαμόρφωσης της συνεργασίας, καθορίζεται από εδώ.
Το έβδομο σπίτι κυβερνιέται από το Ζυγό και την Αφροδίτη.
8ο σπίτι: Σε αυτό το σπίτι ερευνάμε τις σχέσεις, τις αλληλεπιδράσεις και πώς ορισμένες όψεις αλληλεπιδράσεων μπορούν να πάρουν μια πιο κοινή φύση. Είναι το σπίτι του θανάτου, της ερωτικής πράξης, της αναγέννησης της ψυχής και το κέρδος από τις συνεργασίες. Το όγδοο σπίτι δίνει τις ίσες ευκαιρίες και την αναγέννηση στο πεδίο της δραστηριότητας για την επιβίωση.
Οι κοινοί πόροι εμπίπτουν επίσης στο όγδοο σπίτι, δηλαδή η κληρονομιά, το επίδομα διατροφής, οι φόροι, η ασφάλεια, η υποστήριξη από τρίτους. Η οικονομική ενίσχυση καθώς επίσης και η πνευματική, συναισθηματική και φυσική υποστήριξη, εξετάζονται σε αυτό το σπίτι. Σύμφωνα με τη φύση του σπιτιού που μετασχηματίζει, τονίζονται ιδιαίτερα τα τελετουργικά. Καθένας έχει βαθιά στην ψυχή του το παρελθόν. Εδώ, γίνεται η εκκαθάριση ποία τελετουργικά θα κρατηθούν για να βοηθήσουν στην ανύψωση της ψυχής. Επίσης, σε αυτό το σπίτι βρίσκονται τα μυστικά και ο λόγος που τα κρατάμε. Τα πλούτη που παράγονται από τις ομαδικές σχέσεις που δραστηριοποιούνται σε κάτι, όπως επιχειρήσεις. Ακόμα, οι κληρονομιές και ότι έρχεται από το παρελθόν όπως οι αντίκες.
Το όγδοο σπίτι κυβερνιέται από το Σκορπιό και τον Άρη και Πλούτωνα.
9ο σπίτι: Είναι το σπίτι της φιλοσοφίας. Η ανώτερη εκπαίδευση, οι ελπίδες, τα πολιτικά συστήματα, οι έννοιες και θεωρίες που ενισχύουν τον κόσμο και τα μακρινά ταξίδια. Η θρησκεία, η νομοθεσία και η κατανόηση του κόσμου.
Ο τρόπος με τον οποίο επεκτείνουμε την εσωτερική και εξωτερική ζωή, εξετάζεται στο ένατο σπίτι. Το ταξίδι και η αλληλεπίδραση με άλλους λαούς και πολιτισμούς είναι μέσα στο σπίτι αυτό. Τα όνειρά μας και αυτοί που τα επεξηγούν, καθώς επίσης και όλοι όσοι μιλούν για μελλοντικά γεγονότα.
Επιπλέον, το ένατο σπίτι εξετάζει τις δημοσιεύσεις και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως επίσης και τις επιχειρήσεις εισαγωγών / εξαγωγών. Στο ένατο σπίτι αναζητάμε την αλήθεια.
Το ένατο σπίτι κυβερνιέται από τον Τοξότη και το Δία.
10ο σπίτι: Το δέκατο σπίτι αναφέρεται στην κοινωνική θέση, αυτή που έχουμε επιτύχει στην κοινωνία μέσω της εργασίας και της ομαδοποίησης συνολικά. Ακόμα, οι οποιεσδήποτε προωθήσεις που μπορούν να επιδράσουν στη φήμη που έχουμε, οι τύποι των επιχειρήσεων και κοινωνικών δραστηριοτήτων στους οποίους συμμετέχουμε. Όσον αφορά το επίτευγμα, αυτό το σπίτι εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο φαινόμαστε και στον τρόπο με τον οποίο η κοινότητα συνολικά βλέπει εμάς και τις προσπάθειές μας.
Η τάση είναι σημαντική στο δέκατο σπίτι, καθότι εδώ θα επιλέξουμε το ρόλο μας και πώς θα τον κάνομε καλύτερο. Το πώς θα δράσομε για τη σταδιοδρομία, τους επαγγελματικούς στόχους. Σε ένα πρακτικότερο πλαίσιο, δηλώνονται εδώ, οι εργοδότες και οι κανόνες τους, οι οργανώσεις και η κυβέρνηση.
Η σχέση του ατόμου σε μια ομάδα και στην κοινωνία τονίζεται στο δέκατο σπίτι. Το πώς θα βελτιώσουμε τα πράγματα για να έχουμε έναν αντίκτυπο, οι ένθερμες αποφάσεις που θα αλλάξουν τα πράγματα. Τελικά, το δέκατο σπίτι απευθύνεται στον πατέρα.
Το δέκατο σπίτι κυβερνιέται από τον Αιγόκερω και τον Κρόνο.
11ο σπίτι: Είναι το σπίτι των φίλων. Μέσω των φίλων μας βρίσκουμε δύναμη στις φιλοδοξίες μας. Επίσης, δηλώνονται οι ομάδες από την άποψη της σύνδεσης μεταξύ των ατόμων, όπως οι λέσχες, οι οργανώσεις, οι κοινωνικές ομάδες, τα οργανωμένα δίκτυα. Η εστίαση εδώ, είναι οι δραστηριότητες που αναλαμβάνουμε μέσα σε αυτές τις ομάδες, πώς αυξανόμαστε και πραγματοποιούμε τα θέλω του εαυτού μας. Περαιτέρω, είναι η ομάδα σαν συλλογική δύναμη, η οποία βοηθά στον καθορισμό της ατομικότητας.
Δεδομένου ότι αναπτυσσόμαστε, έχουμε περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες διαθέσιμες σε μας και το ενδέκατο σπίτι τις εξετάζει. Οι αλληλεπιδράσεις και οι προσπάθειές μας είναι σύμφωνα με τις προτεραιότητές μας στη ζωή. Το ενδέκατο σπίτι μιλά επίσης για το πεπρωμένο, τις ελπίδες και τα όνειρά μας, τι επιθυμούμε και τι θέλουμε να επιτύχουμε. Το δημιουργικό όραμά μας, την απλή πράξη εργασίας, τη δύναμη της συλλογικής δημιουργίας, καθώς επίσης και τους δημιουργικούς σπινθήρες που παράγονται από την ομάδα.
Πολλάκις, συνεργαζόμαστε με τους φίλους μας για το μεγαλύτερο καλό και με την ελπίδα της βελτίωσης της κοινωνίας. Αυτή είναι η φιλανθρωπική πλευρά μας που έρχεται στο μπροστά, βοηθώντας την ανθρωπότητα να γίνεται πιο αποτελεσματικότερη. Τελικά, το ενδέκατο σπίτι κυβερνά επίσης την ενθάρρυνση των παιδιών και τα υιοθετημένα παιδιά.
Το ενδέκατο σπίτι κυβερνιέται από τον Υδροχόο και τον Κρόνο και τον Ουρανό.
12ο σπίτι: Το δωδέκατο σπίτι αναφέρεται στο ασυνείδητο. Το ασυνείδητο μπορεί να βοηθήσει στην πρόκληση των επιτυχιών μας, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση των αποτυχιών μας. Εδώ σκεφτόμαστε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες που είναι κρυμμένες από τη δημόσια θέα.
Οι ασυνείδητες και υποσυνείδητες εργασίες είναι ουσιαστικά παιχνίδι σκιών, αργό και μακροχρόνιο και συχνά γεμάτο με φόβο και πόνο. Σε αυτό το πλαίσιο ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις θλίψεις μας, τα βάσανα και τα μυστικά που κρατάμε μέσα μας. Τελικά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μοίρα μας.
Σε αυτό το σπίτι ανταποκρινόμαστε στα αποτελέσματα όλων όσων έχουμε κάνει. Εδώ εστιάζεται η προσοχή στους κατασταλμένους περιορισμούς και στο τι έχομε κάνει στη ζωή μας. Οι απαντήσεις θα μας αναγκάσουν σε μετασχηματισμό ή αναγέννηση. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του δωδέκατου σπιτιού.
Στην ευγενέστερη εκδήλωση του ασυνειδήτου θα γίνομε φιλάνθρωποι. Εάν μαθαίνουμε τα μαθήματά μας, προηγούμενα και παρόντα, είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να προχωρήσουμε. Το δωδέκατο σπίτι μας αναγκάζει στην επιδίωξη της περάτωσης με έναν πνευματικό τρόπο ενισχύοντας την θετική αύξηση.
Το τελευταίο σπίτι του ζωδιακού, περιλαμβάνει επίσης ότι μας περιορίζει. Τις φυλακές, τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα, τα άσυλα και οποιοδήποτε διάστημα που εμποδίζεται η ελευθερία μας. Ακόμα, δηλώνει τους κινδύνους, τους μυστικούς εχθρούς και τις μυστικές υποθέσεις.
Ωστόσο, το σπίτι αυτό είναι το πρωτοπόρο των θετικών μετασχηματισμών στον καθορισμό της προόδου. Είναι η συνάντηση του ασυνείδητου και του παρελθόντος με διερεύνηση του τι θα φέρει το μέλλον.
Το δωδέκατο σπίτι κυβερνιέται από τους Ιχθείς και τον Δία και τον Ποσειδώνα.

Οριακοί Οίκοι. Οι Οίκοι 4, 8 και 12. συσχετίζονται με τα Υδάτινα Ζώδια.
Όψεις. Μαζί με τα ζώδια και τα σπίτια του ζωδιακού, οι όψεις είναι βασικές στην ερμηνεία μας ενός διαγράμματος. Οι όψει εξετάζουν τη γωνιακή σχέση μεταξύ των πλανητών και των σημείων του ζωδιακού, δηλαδή τις αποστάσεις υπολογισμένες σε μοίρες μεταξύ δύο σημείων. Η αρχή του ζωδιακού για την καταμέτρηση των όψεων γίνεται από τις 0ο του Κριού ή από κάποια δεδομένη θέση. Για παράδειγμα, έστω ότι ο Δίας είναι στην 1η του Κριού και ο Άρης είναι στην 1η του Καρκίνου, τότε αυτοί οι πλανήτες είναι 90 μοίρες απόσταση. Άρα η όψη τους είναι 90ο και καλείται τετράγωνο.
Οι σημαντικότερες όψεις είναι η σύνοδος ή συζυγία (0ο απόσταση ή οι πλανήτες βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο), το εξάγωνο (60ο απόσταση), το τετράγωνο (απόσταση 90ο), το τρίγωνο (απόσταση 120ο) και η διάμετρος ή αντίθεση (180ο απόσταση).
Τα τετράγωνα και οι αντιθέσεις είναι γνωστά ως σκληρές όψεις. Η ενέργεια από αυτές τις όψεις αντιπροσωπεύει γενικά τις προκλήσεις που υπερνικούνται ή μια ισορροπία που πρέπει να βρεθεί. Το εξάγωνο και το τρίγωνο θεωρούνται μαλακές όψεις. Η ενέργειά τους είναι γενικά αρμονική και ευεργετική. Η ενέργεια που παράγεται από μια σύνοδο μπορεί να είναι είτε θετική είτε αρνητική, ανάλογα με τους πλανήτες και άλλες όψεις του ωροσκοπίου.
Μιλώντας για την ακρίβεια, οι όψεις μεταξύ των πλανητών δεν είναι συνήθως σε ακριβείς γωνιακές αποστάσεις. Προκειμένου να υπολογιστούν οι όψεις, δίνεται μια σφαίρα επιρροής (ανοχή όψης) ή ένας καθορισμένος αριθμός μοιρών μέσα στον οποίο μια συγκεκριμένη όψη είναι αποτελεσματική. Παραδείγματος χάριν, δύο πλανήτες που είναι 86ο απόσταση μπορούν να διαμορφώσουν ένα τετράγωνο ο ένας στον άλλο, ακόμα κι αν δεν είναι σε μια απόσταση 90ο. Όσο πιο κοντά είναι οι πλανήτες είναι ο ένας στον άλλο, τόσο ισχυρότερη η ενέργεια της όψης. Οι περισσότεροι αστρολόγοι χρησιμοποιούν μια σφαίρα επιρροής 8ο για τις σημαντικές όψεις ή 8ο από κάθε πλευρά της γωνίας της όψης. Πάλι για το παράδειγμά μας, αυτό θα σήμαινε πως το τετράγωνο θα λειτουργεί σε μια ανοχή 82ο σαν αρχή και σαν τελείωμα τις 98ο. Για τις δευτερεύουσες όψεις, η ανοχή είναι μεταξύ 1ο ως 3ο.

Παρορμητικά Ζώδια. Είναι τα ζώδια Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως. Πέφτουν στα Τέσσερα Σημεία του Ζωδιακού, με τον Κριό να ξεκινά στην Εαρινή Ισημερία ή το πρώτο σημείο της Άνοιξης ή της Αρχής του Ζωδιακού.

Πεπρωμένο. Οι παράγοντες της καρμικής αστρολογίας που έχουν επιπτώσεις στο πεπρωμένο μας είναι ο πλανήτης Κρόνος, οι εξωτερικοί πλανήτες και οι κρίσιμες μοίρες. Ο Κρόνος επιτηρεί όλες τις αρχές και τις ευθύνες, μας ανταμείβει και μας επιπλήττει για τις επιλογές που έχομε κάνει. Οι εξωτερικοί πλανήτες, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας έχουν επιπτώσεις πάνω μας, χωριστά και συνολικά. Οι κρίσιμες μοίρες προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες.

Ποιότητες. Τα ζώδια που είναι σε απόσταση 90ο ή σε διάμετρο μεταξύ τους (180ο) έχουν την ίδια ποιότητα. Τα ζώδια που ανήκουν στην ίδια ποιότητα, γενικά δεν λειτουργούν ομαλά μαζί, παρά την ομοιότητά τους. Οι ποιότητες είναι τρεις: βασική, σταθερή και μεταβλητή. Η βασική ποιότητα έχει τα ζώδια Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως. Αυτά τα τέσσερα ζώδια είναι οι ιδρυτές του ζωδιακού. Τα κοινά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν τη δράση και την κίνηση, έχουν πρωτοβουλία και ισχυρό κίνητρο. Η σταθερή ποιότητα έχει τα ζώδια Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος. Τα κοινά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν τον προσδιορισμό και την εμμονή, είναι σταθερά και αυτοδύναμα. Η μεταβλητή ποιότητα έχει τα ζώδια Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθείς. Είναι τα τέσσερα εύκαμπτα μέλη του ζωδιακού. Τα κοινά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν την προσαρμοστικότητα στους μεταβαλλόμενους όρους και μπορεί συχνά αν είναι ανούσια ή ασυμβίβαστα.

Προσβολή.
Ένας όρος που περιγράφει μια δύσκολη όψη, πχ Τετράγωνο ή Διάμετρο. Ή ένα μέρος του πλανήτη ή γωνία σε ένα ζώδιο που δεν κατάλληλο για αυτόν, πχ ο Άρης στους Ιχθείς. Επίσης, περιγράφει μια σχέση με έναν δυσμενή, όπως ο Κρόνος.


Πρώτο Σημείο Κριού. Το Πρώτο Σημείο του Κριού είναι ένα από τα δύο σημεία στην Ουράνια Σφαίρα όπου η Εκλειπτική και ο Ουράνιος Ισημερινός τέμνονται. Χρησιμοποιείται ως μηδέν σημείο για την Ορθή Αναφορά. Ο Ήλιος είναι στο Πρώτο Σημείο του Κριού στη Βόρεια Εαρινή Ισημερία και η έκφραση "Εαρινή Ισημερία" χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει αυτήν την θέση στην ουράνια σφαίρα.

Συγγενείς Οίκοι. Οι Οίκοι 3, 7 και 11. συσχετίζονται με τα Ζώδια του Αέρα.

Σφαίρες επιρροής ή ανοχές
Είναι θέμα προσωπικής άποψης και εμπειρίας, εάν δύο πλανήτες μπορούν ή όχι να εξεταστούν μέσα στην ανοχή μιας συγκεκριμένης όψης. Ο ακόλουθος πίνακας είναι ένας γρήγορος οδηγός για τους σφαίρες επιρροής και τις όψεις.

Όψη Μοίρες Ανοχή
Σύνοδος 0 8
Ημιεξάγωνο 30 2
Εξάγωνο 60 6
Τετράγωνο 90 7
Τρίγωνο 120 7
Χιαστί 150 2
Αντίθεση 180 8


Υδάτινα Ζώδια. Τα Ζώδια Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθείς. Τα Ζώδια που παρουσιάζουν δεκτικότητα, ευαισθησία και συναισθήματα.

Υπόγειο. Καλείται και Αντιμεσουράνημα. Καλείται Imum Coeli ή I.C. και είναι το σημείο στο διάστημα που διαμορφώνεται από την τομή της Εκλειπτικής και του Μεσημβρινού στο Νότο. Βρίσκεται σε απόσταση 180ο από το Μεσουράνημα. Συνήθως, λαμβάνεται σαν ακμή του 4ου Οίκου. Είναι ο χαμηλότερος ουρανός.
 

nooriya blogger facebook pinterest