Σήμερα, συνήθως τα κρύσταλλα και οι πολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνται μάλλον στον διαλογισμό, στα κοσμήματα, στη διακόσμηση και αλλού. Ωστόσο, η πρακτική χρήση τους στη θεραπεία ή τη μεταφυσική είναι πολύ παλιά. Τόσο παλιά, όσο και η ανθρωπότητα. Τα παλαιότερα γνωστά κοσμήματα είναι το ήλεκτρο, ο νεφρίτης, ο γρανάτης, η ορεία κρύσταλλος, ο αμέθυστος, ο σερπεντίνης, το σμαράγδι και το μαργαριτάρι. Φυσικά, και άλλοι μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί, αλλά αυτοί συνήθως βρέθηκαν στις αρχαιολογικές ανασκαφές. Οι κυλινδρικές σφραγίδες από τη Βαβυλώνα και από άλλα μέρη έγιναν από μαλακές ποικιλίες στεατίτη, σερπεντίνη και μαρμάρου. Οι πιο πρόσφατες έγιναν από λαζουρίτη, αιματίτη, αμαζωνίτη, ίασπι και ορεία κρύσταλλο. Αυτό δείχνει πως χρησιμοποιήθηκαν όλο και περισσότερο ελκυστικοί λίθοι για τις σφραγίδες, παρά λειτουργικοί. Οι Αιγύπτιοι χάρασσαν τον άγιο σκαραβαίο σε καρνεόλιο, χαλκηδόνιο, πράσινο ίασπι, λαζουρίτη, αμαζωνίτη, αμέθυστο, τουρκουάζ, σμαράγδι και ρουμπίνι. Ακόμα, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χάρασσαν σχήματα και μορφές από αμέθυστο, ορεία κρύσταλλο, καρνεόλιο και ίασπι.   Σημειώστε πως στην εποχή του χαλκού γίνηκαν κοσμήματα από χρυσό και ασήμι. Ήδη στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα γίνεται αναφορά στους λίθους που ήταν για προστασία, για προφύλαξη, για όπλα, θεραπευτική κλπ.
 Η προϊστορική χρήση των κρυστάλλων και των πολύτιμων λίθων έχει ανακαλυφθεί από τους αρχαιολόγους μέσα σε διάφορους τάφους στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Αφρική. Έχουν βρει κοσμήματα και γλυπτά φτιαγμένα από τουρκουάζ, γρανάτης, χαλαζία και πολλούς άλλους λίθους. Μερικά ευρήματα ήταν με μορφές ζώων και ήταν πιθανώς σύμβολα ενός ιδιαίτερου φυλακτού ή θεϊκής προσφοράς. Μια από τις πιο συναρπαστικές ανακαλύψεις που παρουσιάζουν την προϊστορική χρήση των κρυστάλλων είναι ένας ναός στην Ιρλανδία και λέγεται πως είναι παλαιότερος από οι πυραμίδες. Ο ηλιακός ναός χτίστηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε το φως του ήλιου θα έρεε κατευθείαν στη σήραγγα των 70 ποδιών μήκος, το χειμώνα στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Η στέγη του ναού ήταν αρχικά καλυμμένη με λευκό χαλαζία, για να συμβολίσει τη λευκή θεά. Στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό τα κρύσταλλα και οι πολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για μια ποικίλους σκοπούς. Ένας πάπυρος με ιερογλυφικά, του 2000 π.Χ., τεκμηριώνει μια ιατρική θεραπεία χρησιμοποιώντας ένα κρύσταλλο. Διάφοροι άλλοι έχουν βρεθεί σε τάφους. Τουρκουάζ, καρνεόλιο, τιγριόφθαλμος κλπ. Αυτές οι πέτρες είχαν σχήματα ασπίδων, ήταν φυλακτά ή μικρά άλλα αντικείμενα. Οι Φαραώ συχνά είχαν στα κεφάλια τους κόσμημα από μαλαχίτης, με την πεποίθηση ότι θα τους βοηθούσε να κυβερνήσουν σοφά. Ο Λαζουρίτης θεωρήθηκε επίσης ένας βασιλικός λίθος. Ο νεφρίτης για παράδειγμα, συνδέεται συνήθως με την Κίνα. Μια πεταλούδα από νεφρίτη ήταν σύμβολο της επιτυχημένης αγάπης.
 Ο αρχαίος πολιτισμός της Ινδίας είναι μια καταπληκτική πηγή για πληροφορίες που αφορούν στα κρύσταλλα και τους λίθοι. Το σύστημα των τσάκρας (ενεργειακά κέντρα) στο οποίο χρησιμοποιούνται τα κρύσταλλα και οι λίθοι επάνω στο σώμα για σκοπούς θεραπείας και περισυλλογής, δημιουργήθηκε εκεί. Υπάρχουν αστρολογικές αναφορές από το 400 π.Χ. που περιέχουν τις λεπτομερείς παρατηρήσεις για τη δύναμη διαφόρων λίθων για να αλλάξουν τα αρνητικά αποτελέσματα των πλανητικών θέσεων. Οι λίθοι θεωρείται πως έχουν μεγάλες πνευματικές και συναισθηματικές δυνάμεις. Ο σεληνόλιθος, παραδείγματος χάριν, είναι ο ιερός λίθος για την αφύπνιση της αγάπης. Ο όνυχας, αντίθετα, θεωρείται πως βοηθά στην απελευθέρωση των δεσμών μιας παλαιάς αγάπης. Το ρουμπίνι, "ο βασιλιάς των πολύτιμων λίθων", ήταν επίσης ένας ιδιαίτερα εκτιμημένος πολύτιμος λίθος.
 Στην Εβραϊκή και Χριστιανική Βίβλο αναφέρονται λίθοι και μάλιστα σε μεταφυσική συνέπεια. Έτσι οι αρχαίοι μαγικοί λίθοι είναι αρκετοί. Λίγοι από αυτούς σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα είναι: Ο αχάτης που δίνει ενέργεια, θεραπεία, πλούτο. Το ήλεκτρο που δίνει υγεία, χαρά. Ο αμέθυστος που δίνει διανοητική διαύγεια. Η ακουαμαρίνα που χαρίζει πνευματική γνώση. Ο αβεντουρίνης που παρέχει διαίσθηση, δραστηριοποίηση. Ο αζουρίτης βοηθά στη θεραπεία και στην πνευματική ενόραση. Ο κιτρίνης θεραπεύει τα του σώματος και βοηθά στις συναισθηματικές εξισορροπήσεις. Το κοράλλι ισορροπεί τη φυσική ενέργεια. Ο σμάραγδος τονώνει την εφευρετικότητα. Ο γρανάτης κάνει καλό στην κατάθλιψη. Ο αιματίτης δίνει σωματική ρώμη και ρυθμίζει τα νομικά προβλήματα. Ο νεφρίτης δίνει σοφία. Ο ίασπις είναι για το άγχος. Ο λαζουρίτης δίνει σοφία, πίστη και θεραπεία. Ο μαλαχίτης βοηθά στον ύπνο, φέρνει καλά όνειρα και προστατεύει. Ο σεληνόλιθος δίνει καλή εμφάνιση και αγάπη. Το μαργαριτάρι φέρνει ειρήνη στο μυαλό. Ο χαλαζίας θεραπεύει το σώμα, όπως και σήμερα. Το ρουμπίνι δίνει θάρρος και υγεία. Το τοπάζι δίνει σωματική ρώμη, ηρεμεί τις συγκινήσεις. Ο τιγριόφθαλμος προστατεύει, καθαρίζει τις σκέψεις. Ο τουρμαλίνης φέρνει κατανόηση στην αγάπη. Το τουρκουάζ θεραπεύει, δίνει δύναμη και φιλία. Πολλοί από μας θέλομε να φορέσομε ή να μεταφέρομε έναν πολύτιμο λίθο σαν φυλακτό. Στην Καμπαλά δίνεται ένας κατάλογος που συνδέει ορισμένους λίθους με το Σεφιροθικό δένδρο. Αυτός ο κατάλογος αναφέρεται στο "Liber 777". Σας παραθέτω αυτόν τον κατάλογο.

Τα εβραϊκά γράμματα και το Σεφιροθικό Δένδρο Οι λίθοι

ΑΙΝ - ΑΙΝ ΣΟΦ - ΑΙΝ ΣΟΦ ΑΟΥΡ

1 Κέτερ -

2 Χοκμά -

3 Μπινά -

4 Χέσεντ -

5 Γκεμπουρά -

6 Τιφαρέθ -

7 Νετζά -

8 Χόντ -

9 Γιεσόντ -

10 Μαλκούτ -

11 Άλεφ -

12 Μπεθ -

13 Γκίμελ -

14 Ντάλεθ -

15 Χε -

16 Βαυ -

17 Ζάιν -

18 Χεθ -

19 Τεθ -

20 Γιοντ -

21 Κάφ -

22 Λάμεντ -

23 Μιμ -

24 Νουν -

25 Σάμεχ -

26 Αίν -

27 Πε -

28 Τζάντι -

29 Κοφ -

30 Ρες -

31 Σιν -

32 Ταου -

0 μαύρο διαμάντι

1 διαμάντι

2 ρουμπίνι, τουρκουάζ

3 σάπφειρος

4 αμέθυστος, σάπφειρος, λαζούριος

5 ρουμπίνι

6 τοπάζι, κίτρινο διαμάντι

7 σμαράγδι

8 οπαλίνα

9 χαλαζίας

10 ορεία κρύσταλλος

11 τοπάζι

12 οπαλίνα, αχάτης

13 σεληνόλιθος, χαλαζίας

14 σμαράγδι, τουρκουάζ

15 ρουμπίνι

16 τοπάζι

17 αλεξανδρίτης, τουρμαλίνης

18 ήλεκτρο

19 μάτι της γάτας

20 περίδοτο

21 αμέθυστος, λαζούριος

22 σμαράγδι

23 βήρυλλος

24 ίασπις

25 αχάτης

26 μαύρο διαμάντι

27 ρουμπίνι

28 χαλκηδόνιος

29 μαργαριτάρι

30 χρυσόλιθος

31 κόκκινη οπαλίνα

32 όνυχας

nooriya blogger facebook pinterest