Ο Εκτός από τις συμφωνίες, υπάρχουν τα τάλισμαν - τάλσαμ طلسم και τα φυλακτά - χατζάμπ حجاب . Τα φυλακτά είναι διάφορα αντικείμενα, κείμενα σε αντικείμενα, κείμενα σε χαρτί ή περγαμηνή. Μπορεί να είναι σύνθεση ουαφίκ με κείμενα. Τα τάλσαμ είναι σχήματα χωρίς γεωμετρική συνοχή, γράμματα με αριθμούς και σχήματα. Και τα τρία είδη, περιέχονται στο όρο «περίαμμα ή περιάμματα» που σημαίνει κάτι που έχει ως προορισμό τη φύλαξη από κάποιο κίνδυνο αόρατο.

Γενικά, το θέμα όλων των φυλακτών είναι απέραντο με πολυάριθμες διαφορετικές παραλλαγές των στοιχείων από τις μαγικές παραδόσεις παρελθόντος και παρόντος.
Εδώ, θα αναφερθώ μόνο στα φυλακτά που αναφέρονται στην αραβική μαγική παράδοση, προσπαθώντας να δώσω μια περίληψη των περιγραφών και των χρήσεών τους, που εστιάζονται κυρίως σε θεία ονόματα ή σε ιερά εδάφια, έτσι να αποδοθεί μια γενική ιδέα για αυτά.
Η λέξη "τάλισμαν" ή «τάλσαμ» προέρχεται από την ελληνική λέξη, «τέλεσμα» που σημαίνει το δόσιμο, το φόρο, την πληρωμή, την τελείωση, το ανάθημα, την τελετή, το φυλακτό όπως ορίζει το λεξικό MATZENTA. Στο Λεξικό του Ζονάρα στο λήμμα τέλεσμα βρίσκομε την έννοια Εισφορά. Το καθεαυτού όνομα του φυλακτηρίου στην Ελληνική είναι «περίαμμα».
Γενικά, με τον όρο φυλακτό (περίαμμα), ορίζομε το όποιο υλικό που μετά από συγκεκριμένη λειτουργία έχει μια μαγική δύναμη και που ενεργεί ως τύπος πνευματικής μπαταρίας που προσελκύει τη συγκεκριμένη ευλογία και τις αρετές επάνω ή μέσα στον κύκλο της ζωής του μάγου ή του ατόμου που θα το κομίζει.
Συχνά, πολλά φυλακτά λειτουργούν κάτω από τη δύναμη ενός συγκεκριμένου πνεύματος (αγγέλου) που είναι μαγικά συνδεδεμένο σε αυτό ή μέσω γραμμένων θείων ονομάτων και επικλήσεων.
Βέβαια, τα φυλακτά υπήρχαν πριν από τους Ισλαμικούς χρόνους και στο μετα-Ισλαμικό διάστημα προστέθηκαν εδάφια από το Άγιο Κοράν, Άγια Επίθετα του Θεού, ονόματα Προφητών κλπ. Ακόμα και τα αρχαία σύμβολα κρατήθηκαν και για αυτό σήμερα υπάρχουν φυλακτά σε σπαθιά, σε βάζα, σε πιάτα, σε ρούχα κλπ.
Ένα κλασικό φυλακτό είναι αυτό του Σολομώντα των «Επτά συμβολαίων», το οποίο γράφεται σε ένα στενόμακρο χαρτί περίπου 190 εκ Χ 10 εκ, τυλιγμένο σε κύλινδρο, δεμένο σε θήκη από δέρμα ή ασήμι, το οποίο φοριέται και προστατεύει γυναίκες, παιδιά και άνδρες από καθετί διαβολικό. Το ίδιο δίνει καλή υγεία, είναι εναντίον των ασθενειών, προσελκύει την ευλογία, παρέχει προστασία στην καθημερινή ζωή και στις μετακινήσεις κάθε φύσης, προφυλάσσει από στοιχειώδη πνεύματα (τζιν) και από άγρια ζώα ή ερπετά. Το κείμενο αρχίζει με την έκφραση, «στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού. Η ευλογία είναι επάνω στον Κύριο Μωχάμεντ». Διηγείται μετά πως ο Σολομών ο γιος του Δαβίδ, ταξίδευε σε μια ορισμένη περιοχή όταν συνάντησε μια ηλικιωμένη γυναίκα με ατημέλητα μαλλιά, από τη μύτη έβγαιναν καπνοί και από τα μάτια της ξεπηδούσε φωτιά, ούρλιαζε σαν λύκος, σαν βροντή, σαν σκυλί έτσι που τα δέντρα με τη δυνατή φωνή της, έσπαζαν. Ο Βασιλεύς Σολομών την ρώτησε ποίο είναι το όνομά της και αν ήταν άνθρωπος ή στοιχειώδες (τζιν).
Και αυτή απάντησε: « Ω προφήτη του Θεού. Είμαι η μητέρα του αγοριού (Ουμ ΑΣσάμπαν -  الصبي أم). Εσύ δεν με γνωρίζεις, έτσι θα σου πω. Είμαι η κόρη του αλ Ζαϊζάις, η κόρη του Αλ Χάρς, η κόρη του Φιλτίς, η κόρη του Ίμπλις του καταραμένου. Ζω μεταξύ γης και ουρανού και έχω την εξουσία επάνω στα παιδιά του Αδάμ και τα υπάρχοντά τους. Καθιστώ τις γυναίκες άγονες και καταστρέφω τα παιδιά. Έρχομαι στις γυναίκες και κλείνω τις μήτρες τους και δεν τις αφήνω να συλλάβουν, έτσι οι άνθρωποι τις λένε στείρες. Αυτή είμαι εγώ, Ω προφήτη του Θεού, που έρχομαι στις γυναίκες και τις δεσμεύω και τις δένω με θλίψεις και καταστροφές. Είμαι, Ω προφήτη του Θεού, αυτή που δεν αφήνω τα άτομα να πωλήσουν και να αγοράσουν. Εάν κάνουν εμπόριο δεν κερδίζουν, εάν οργώνουν δεν έχουν συγκομιδή.» Ο Σολομών την ανάγκασε να του δώσει τα συμβόλαια με τα οποία έκανε τόσα κακά στα παιδιά του Αδάμ.
Αυτή η ιστορία είναι η θεωρητική βάση της δημιουργίας του φυλακτού του Σολομώντα. Το φυλακτό χωρίζεται στα επιμέρους τμήματα των επτά πλανητών. Λέγεται πως το πρώτο συμβόλαιο για την Κυριακή είναι: «Στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου (Ραχμάν), του πιο συμπονετικού (Ραχίμ) και δια μέσου του Θεού. Δεν υπάρχει κανένας Θεός αλλά μόνο αυτός, ο κερδώος (Χασίμπ), ο αποστερητής (Νταρ), ο Ιδιοκτήτης αυτού του κόσμου και του επόμενου, ο Υποστηρικτής, ο Οδηγός των άπιστων, ο Πανίσχυρος, ο Κυρίαρχος, ο Κατανοών από τον οποίο κανένας μπορεί να διαφύγει και που κανένας δεν μπορεί να υπερνικήσει ή να νικήσει. Δεν θα έρθω κοντά σε κάποιον φέρει αυτό το φυλακτό. Ούτε τη νύχτα ή την ημέρα, ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε θα πλησιάσω αυτόν ή την οικογένειά του, ούτε την περιουσία του ή το ταξίδι του. Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.»
Το δεύτερο συμβόλαιο για τη Δευτέρα λέει: «Στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού και διαμέσου του Θεού. Βέβαια, η λατρεία στην οποία βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι, δεν είναι παρά κομμάτι από την καταστροφή και λάθος αυτό που κάνουν (Σούρα 7 εδάφια 139 και 140). Ούτε θα έρθω κοντά σε κάποιον που φέρει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν, ούτε στην οικογένειά του, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.»
سورة الاعراف   Σούρα 7, αλ-ααράφ, τα Ύψη -
Εδάφια 139 και 140


ان هؤلاء متبر ماهم فيه وباطل ما كانوا يعملون 007.139 قال اغير الله ابغيكم الها وهو فضلكم على العالمين 007.140
 

Το τρίτο συμβόλαιο λέει: «Το φυλακτό της Τρίτης είναι: «στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού διαμέσου του Θεού. Ο Θεός είναι Εκείνος που ύψωσε τους ουρανούς με αθέατες κολώνες και έπειτα εγκαταστάθηκε στο Θρόνος της Εξουσίας κι υπόταξε τον Ήλιο και το Φεγγάρι στο Νόμου Του. Το καθένα απ’ αυτά τρέχει στην τροχιά του για ένα τέρμα προκαθορισμένο. Ρυθμίζει όλες τις υποθέσεις, εξηγεί αναλυτικά τα Σημεία, μήπως θα πιστέψετε εντελώς ότι θα συναντήσετε τον Κύριό σας. (Σούρα 13 εδάφιο 2). Για να κατοικήσουν εκεί, για πάντα. Η υπόσχεση του Θεού είναι αληθινή. Κι Εκείνος είναι ο Παντοδύναμος, ο Σοφός. (Σούρα 31 εδάφιο 9 ) Ούτε θα έρθω κοντά σε κάποιον που φέρει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν, ούτε στην οικογένειά του, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.»
Σούρα 13, α-ράαντ, η βροντή - سورة الرعد
Εδάφιο 2


الله الذي رفع السماوات بغير عمد ترونها ثم استوى على العرش وسخرالشمس والقمر كل يجري لاجل مسمى يدبر الامر يفصل الايات لعلكم بلقاء ربكم توقنون
 

Σούρα 31, Λουκμάν, Ο Λουκμάν ο Σοφός - سورة لقمان
Εδάφιο 9

 

خالدين فيها وعد الله حقا وهو العزيز الحكيم
 

Το τέταρτο συμβόλαιο λέει: «Το φυλακτό της Τετάρτης είναι: «στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού διαμέσου του Θεού. Μα το Όρος το βουνό της Αποκάλυψης. Μα το Βιβλίο το γραμμένο Κοράν. Κι ανακοινώθηκε σε μια Περγαμηνή. Και μα τον πολυσύχναστο Οίκο από τους αγγέλους. Και την Υπερυψωμένη Οροφή, τον Ουράνιο Θόλο. Και μα τη Θάλασσα τη γεμάτη φωτιά (μάχη). Στ’ αλήθεια σας λέγω, ότι η Τιμωρία του Κυρίου σου, όπου να είναι, φθάνει. Και τίποτε δεν υπάρχει που να μην την εμποδίσει. (Σούρα 52 εδάφια 1 ως 8). Ούτε θα έρθω κοντά σε κάποιον που φέρει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν, ούτε στην οικογένειά του, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.»
Σούρα 52, Α-Τούρ, το βουνό - سورة الطور
Εδάφια 1 ως 8


والطور 1 وكتاب مسطور 2 في رق منشور 3 والبيت المعمور 4 والسقف المرفوع 5 و البحر المسجور 6 ان عذاب ربك لواقع 7 ماله من دافع 8 
 

Το πέμπτο συμβόλαιο: Αυτή είπε, «το φυλακτό για την Πέμπτη λέει: «στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού διαμέσου του Θεού. Ο Θεός είναι ο Δημιουργός του Φωτός του Ουρανού και της Γης. Το Φως Του μοιάζει σαν να υπήρχε εκεί, ένα βαθούλωμα στον τοίχο και μέσα του υπάρχει λυχνία. Η λυχνία ήταν κλεισμένη μέσα σε γυαλί. Το γυαλί έμοιαζε σαν άστρο λαμπερό, που φωτίζει από το λάδι του ευλογημένου δέντρου, μιας ελιάς, που η θέση της δεν υπάρχει ούτε στην ανατολή ούτε στη δύση, αλλά σε ένα ανοιχτό μέρος που ο Ήλιος το βλέπει όλη μέρα. Το λάδι του, φωτίζει συνέχεια και ας μη το εγγίζει η Φωτιά. Φως πάνω στο Φως. Ο Θεός καθοδηγεί, όποιον θέλει, σ’ αυτό το Φως. Και ο Θεός φανερώνει τα παραδείγματα στους ανθρώπους, κι ο Θεός είναι Παντογνώστης. (Σούρα 24 εδάφιο 35). Ούτε θα έρθω κοντά σε κάποιον που φέρει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν, ούτε στην οικογένειά του, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.»
Σούρα 24, Α-Νούρ, το Φως - سورة النور
Εδάφιο 35


الله نور السماوات والارض مثل نوره كمشكاة فيها مصباح المصباح في زجاجة الزجاجة كانها كوكب دري يوقد من شجرة مباركة زيتونة لاشرقية ولاغربية يكاد زيتها يضيئ ولو لم تمسسه نار نور على نور يهدي الله لنوره من يشاء ويضرب الله الامثال للناس والله بكل شئ عليم  
 

Το έκτο συμβόλαιο: Αυτή είπε, «το φυλακτό της Παρασκευής λέει: «Στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού και διαμέσου του Θεού. Ο Θεός είναι εκείνος που ύψωσε τους ουρανούς με αθέατες κολώνες, κι έπειτα εγκαταστάθηκε στον Θρόνο (της εξουσίας) κι υπόταξε τον Ήλιο και το Φεγγάρι (στον Νόμο Του). Το καθένα απ’ αυτά τρέχει (στην τροχιά του) για ένα τέρμα προκαθορισμένο. Ρυθμίζει όλες τις υποθέσεις, εξηγεί αναλυτικά τα Σημεία, μήπως θα πιστέψετε εντελώς ότι θα συναντήσετε τον Κύριό σας
(Σούρα αλ Ράαντ εδάφιο 2). Ούτε θα έρθω κοντά σε κάποιον που κομίζει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα, ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν ούτε στην οικογένειά του, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.»
Σούρα 13, α-Ράαντ, η Βροχή - سورة الرعد
εδάφιο 2


الله الذي رفع السماوات بغير عمد ترونها ثم استوى على العرش وسخرالشمس والقمر كل يجري لاجل مسمى يدبر الامر يفصل الايات لعلكم بلقاء ربكم توقنون
 

Το έβδομο συμβόλαιο. Αυτή του είπε, «το φυλακτό είναι του Σαββάτου λέει: «Στο όνομα του Θεού πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού και διαμέσου του Θεού. Διαμέσου της εξουσίας του Θεού, που δεν τελειώνει ποτέ και το βασίλειό Του που δεν αλλάζει, του Ζώντα που δεν πεθαίνει, του Φωτός που δεν εξασθενίζει και του άφθαρτου Θρόνου, διαμέσου του καθίσματος και του Θρόνου Του, δια των σφραγίδων των προφητών του Θεού με τις οποίες είσαι Κύριος όλων των πνευμάτων, των δαιμόνων, των ανθρώπων, των πτηνών, των άγριων ζώων, των φιδιών, του αέρα, των σκορπιών. Ούτε δεν θα έρθω κοντά σε κάποιον που φέρει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα, ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν, ούτε στην οικογένειά, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.»
Βλέπομε από το παράδειγμα αυτού του δημοφιλούς αραβικού φυλακτού, με ποιο τρόπο γίνονται οι περιγραφές και τις χρήσεις των θείων ονομάτων και των ιερών στίχων. Εντούτοις, τα φυλακτά που περιέχουν τα θεία ονόματα και τους ιερούς στίχους δεν περιορίζονται ακριβώς στην προστασία και την ευλογία εκείνων που τα φέρουν. Οι Σούφι, οι πνευματικοί δάσκαλοι μέσα στο Ισλάμ, υιοθετούν τη χρήση των φυλακτών για τη θεραπεία των ασθενειών και των προβλημάτων. Τα κλασικά αραβικά φυλακτά που περιέχουν τις θείες ιδιότητες και τους ιερούς στίχους στρατολογούν τη βοήθεια των αγγέλων του Θεού και χρησιμοποιούνται για εποικοδομητικούς λόγους.
Η επιστήμη που ασχολείται γενικά με την μαγική πλευρά των γραμμάτων καλείται «Σιμίγια», από το ελληνικό «ονήιος» που σημαίνει «ωφέλιμος», το μαγικό γράμμα. Η λέξη μεταφέρθηκε από τα φυλακτά και χρησιμοποιήθηκε με αυτή τη συμβατική έννοια στην τεχνική ορολογία των μάγων Σούφι. Κατά συνέπεια, είναι ένας γενικός (μαγικός) όρος με κάποια ιδιαίτερη πτυχή (μαγείας).
Οι φύσεις και τα μυστικά των γραμμάτων είναι ζωντανά στις λέξεις, ενώ οι λέξεις, στη συνέχεια, είναι αντίστοιχα ζωντανές στα δημιουργημένα πράγματα. Τα δημιουργημένα πράγματα κινήθηκαν σε διαφορετικά στάδια (δημιουργίας). Αυτές οι πεποιθήσεις των Σούφι, που βασίστηκαν στα συγγράμματα των Αρχαίων Πατέρων μας, πίεσαν στη δημιουργία της επιστήμης των μυστικών των γραμμάτων.
Είναι ένα τεράστιο θέμα με αναρίθμητα προβλήματα που επί μακρόν ασχολήθηκαν μαζί του ο Αλ Μπούνι, ο Ίμπν Αλ Άραμπι και άλλοι.
Η διαφορά μεταξύ των Σούφι ήταν ως προς το μυστικό της μαγικής δραστηριότητας που βρίσκεται στα γράμματα. Μερικοί είπαν ότι οφειλόταν σε έμφυτη ιδιοσυγκρασία, καθότι διαίρεσαν τα γράμματα σε τέσσερις ομάδες που αντιστοιχεί η καθεμία σε ένα στοιχείο. Κάθε φύση, το στοιχείο δηλαδή, είχε τη δική της ομάδα γραμμάτων και μέσω αυτής της ομάδας γραμμάτων, μπορεί να δρα ενεργητικά και παθητικά. Έτσι, στις τέσσερις κατηγορίες των στοιχείων, δηλαδή του Πυρός, του Αέρα, του Ύδατος και της Γης, γίνεται η εξής κατάταξη: το Αλίφ είναι πύρινο, το Μπα είναι γήινο, το Τζιμ αέρινο και το Νταλ είναι Υδάτινο. Έτσι, ταξινομούνται όλα τα γράμματα, όπως έχω παρουσιάσει στη σελίδα 24 του 2ου μαθήματος. Κατά συνέπεια, επτά γράμματα αντιστοιχούν στο Πυρ, επτά στη Γη, επτά στον Αέρα και επτά στο Ύδωρ.

Τα πύρινα γράμματα χρησιμεύουν για να αποκρούουν τις ασθένειες του κρύου και για να αυξήσουν τη δύναμη της θερμότητας που επιδιώκεται οπουδήποτε, είτε στον αισθησιακό (φυσικός) είτε στον αστρολογικό (αίσθηση). Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να θέλει να αυξήσει τη δύναμη του Άρη για εχθροπραξία, την εκμηδένιση εχθρών και για επιθετικότητα. Με τον ίδιο τρόπο, τα υδάτινα γράμματα χρησιμεύουν στην απόκρουση ασθενειών της ζέστης, όπως οι πυρετοί και για να αυξήσουν τις κρύες δυνάμεις, οπουδήποτε επιδιώκεται αυτό, είτε από αισθησιακή (φυσική) έννοια είτε από αστρική (αίσθηση). Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να θέλει να αυξήσει τη δύναμη της Σελήνης. Έτσι λειτουργούν όλες οι ομάδες. Ο πιο πάνω πίνακας, χωρίς τα αλχημικά σύμβολα των τεσσάρων στοιχείων, είναι ο Αμπτζάντ. Ο πίνακας με το όνομα αυτό, συναντιέται πολλάκις στην Αραβική μαγεία. Το όνομά του το πήρε από τα τέσσερα πρώτα γράμματα, Α(λίφ)Μπ(α)Τζ(ιμ)Ντ(αλ). Το σύμβολο για το μηδέν (0) είναι από την αρχαία Ελληνική αστρονομία και μαθηματικά και συχνά χρησιμοποιήθηκε σαν σύντμηση της λέξης «ουδέν». Το σύμβολο είναι: Μια άλλη κατηγορία μάγων Σούφι υπέθεσαν πως το μυστικό της μαγικής δραστηριότητας που βρίσκεται στα γράμματα είναι η αριθμητική αξία τους. Τα γράμματα της αλφαβήτου δείχνουν τις αριθμητικές τιμές που από τη φύση γίνονται αποδεκτές. Κατά συνέπεια, υπάρχει μια σχέση μεταξύ των γραμμάτων των ίδιων σαν αποτέλεσμα της σχέσης των αριθμητικών αξιών τους. Υπάρχει, λοιπόν σαν παράδειγμα, αγαθή σχέση μεταξύ του Μπα, του Καφ και του Ρα, επειδή το πρώτο έχει αξία 2, το δεύτερο 20 και το τρίτο 200. Έτσι, γίνεται με όλα τα γράμματα. Μετά, υπάρχουν τα μαγικά τετράγωνα για τις λέξεις δεδομένου ότι υπάρχουν σε αυτές, αριθμοί.
Η πραγματική σημασία της αγαθής σχέσης που υπάρχει μεταξύ των γραμμάτων και των φυσικών ιδιοσυγκρασιών και μεταξύ των γραμμάτων και των αριθμών είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Δεν είναι θέμα επιστήμης ή λογικής σκέψης. Ο Άλ Μπούνι λέει, «κάποιος δεν δύναται να σκεφτεί πως μπορεί να πάρει στο μυστικό των γραμμάτων με τη βοήθεια ενός του λογικού συλλογισμού. Μπορεί να φτάσει σ’ αυτό με τη βοήθεια του οράματος και της θείας βοήθειας.» Άτομα που εργάζονται με τις λέξεις μπορούν να αναμείξουν τις δυνάμεις των εκφράσεων και των λέξεων με τις δυνάμεις των ουρανίων σωμάτων. Μπορεί έπειτα να θέσουν ορισμένους χρόνους για την μνημόνευση των Θείων Ονομάτων του Θεού ή των μαγικών τετραγώνων που αποτελούνται από αυτά ή από οποιαδήποτε λέξη. Τέτοια μαγικά τετράγωνα είναι για παράδειγμα το Μπαντούχ, όπου τα γράμματα μπαίνουν στη θέση των αριθμών ή το όνομα Θεός στο τετράγωνο του οποίου, οι αριθμητικές ισοδυναμίες στο σύνολό τους είναι όμοιες προς τις αξίες του γραμμάτων του ονόματος, ήτοι 66. Το ίδιο συμβαίνει και με τις προτάσεις.
Αυτοί οι χρόνοι πρέπει να είναι κάτω από την ευνοϊκή επιρροή του ουράνιου σώματος του αστέρα (πλανήτης ή αστέρας, Κάουκαμπ, الكوكب ) που συσχετίζεται με μια ιδιαίτερη λέξη. Ένα άτομο που εργάζεται με τις λέξεις στερείται τη διορατικότητα αλλά ξέρει την αγαθή σχέση μέσω της παράδοσης και οι ενέργειές του αντιστοιχούν σε εκείνες του προσώπου που εργάζεται με τα φυλακτά. Έτσι, σε αυτό το σημείο, ο τελευταίος είναι αξιόπιστος. Με τον ίδιο τρόπο, το πρόσωπο που εργάζεται με τα φυλακτά μπορεί να μείξει τις ενέργειές του και τις δυνάμεις των αστέρων που τις κυβερνούν, με τις δυνάμεις των προσευχών που αποτελούνται από ειδικές εκφράσεις που δείχνουν μια σχέση μεταξύ εκείνων των εκφράσεων και των αστέρων. Στην περίπτωσή του, εντούτοις, η σχέση των εκφράσεων δεν είναι, όπως στην περίπτωση των ανθρώπων που εργάζονται με τις λέξεις, το αποτέλεσμα της άμεσης παρατήρησης σε ένα όραμα. Στηρίζονται μόνο στη βασική προϋπόθεση της μαγικής προσέγγισης, δηλαδή, αυτήν την οποία οι αστέρες μοιράζουν σε όλες τις ουσίες. Έτσι, κάθε αστέρας έχει το ιδιαίτερο μερίδιό του σε αυτά. Υπάρχει λοιπόν μια μέθοδος, όπου διαιρούνται τα εδάφια του Κοράν, όπως έκανε ο Ισπανός μαθηματικός-αστρονόμος του Μεσαίωνα ο Μασλάμα αλ Μαζρίτι. Γίνεται η διανομή μεταξύ των ωρών των επτά πλανητών, καθώς επίσης και των ειδικών προσευχών των πλανητών.
Το μαγικό γράμμα σαφώς είναι ένα είδος μαγείας και με αυτή τη μορφή είναι εφικτό να εφαρμόζεται σε διάφορες ασκήσεις σύμφωνες με τη θρησκευτικότητα καθενός. Αυτό γίνεται ως εξής: Δύο είδη ανθρώπινων όντων είναι ενεργά στον κόσμο των δημιουργημένων πραγμάτων, οι προφήτες που είναι ενεργοί με τη βοήθεια της θείας δύναμης που ο Θεός τους έδωσε εκ φύσεως και οι μάγοι που είναι ενεργοί με τη βοήθεια της ψυχικής δύναμης που είναι έμφυτη σε αυτούς. Για την απόκτηση της δύναμής τους, απαιτείται μια μαγική δύναμη που περιλαμβάνει αφοσιώσεις και προσευχές με σκοπό την προσέλκυση της πνευματικότητάς τους. Μια άλλη μαγική μορφή των γραμμάτων εσωκλείει το συμβολισμό με την έννοια. Έτσι, για παράδειγμα το γράμμα «Νουν» - ن, το οποίο εμφανίζεται με τη μορφή της Ημισελήνου με το αστέρι στο κέντρο δηλώνει τη γνώση του Απόκρυφου ή του Άγραφου Νόμου. Στο Ισλαμ, αν και ο κόσμος δεν γνωρίζει το γιατί, θεωρείται σαν σύμβολο της πίστης. Αναρωτιέται κανείς, αν αυτό είναι κατάλοιπο από τα Παλαιά Δόγματα και Θεότητες των περιοχών αυτών ή αν ήταν γνωστή η γλώσσα των συμβόλων. Η Ημισέληνος συνδέεται στενά με τις Σεληνιακές θεότητες και σαν τέτοιο σύμβολο εμφανίστηκε περίπου το 2100 πΧ στους Σουμέριους. Αργότερα το σύμβολο αυτό δόθηκε στη Θεά Τάνετ, στην Αρτέμιδα και σε άλλες. Η Θεά Τάνετ ήταν θεά της Καρθαγένης και προστάτιδά της Καρθαγένης. Σύζυγος του Βάαλ. Φοινικική θεά της Σελήνης. Πιθανά, είναι η Αστάρτη (Ιστάρ). Το σύμβολο του γράμματος, παρέμεινε στη χρήση των πρόσφατων μουσουλμανικών χωρών, στη μορφή του εμβλήματος σε σημαίες, οικόσημα κλπ. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο γράμμα, το Άγιο Κοράν δεν κάνει κανένα λόγο. Στο εσωτερικό επίπεδο, το γράμμα Ν – νουν – نون είναι παλίνδρομο, άρα έχει Ισχύ και Δύναμη, από μόνο του. Αντιστοιχούν σε αυτό οι αριθμοί 50, 106, 225, 756 κλπ. Το αριθμός 225 είναι το τέλειο τετράγωνο του 15. Όμως ο αριθμός 15 αντιστοιχεί στο τετράγωνο του Κρόνου με 9 συνολικά αριθμούς και στο πρώτο τέλειο Θείο Γεωμετρικό σχήμα. Στην γραμματική επέκταση του Νουν είναι τα τρία γράμματά του ن و ن, έχουν γραμματικό σύνθετο Νουν, Ουάου και Νουν, όπου και το Νουν αλλά και το Ουάου, είναι παλίνδρομα. Το γράμμα Ουάου و, γράφεται و ا و , με αριθμό 6+1+6=13, οπότε συνολική αξία στην γραμματική επέκταση του Νουν είναι 225, 15*15. Ακόμα, και στην Ελληνική αριθμολογική αξία του γράμματος Νυ, βρίσκομε τον αριθμό 450, 50*9. Εννέα είναι οι αριθμοί του τετραγώνου του Κρόνου. Το γραμματικό σύνθετο το Νυ, δηλαδή νυ + υψιλον δίνει συνολικό αριθμό (450 + 1260) 1710, 19*90.

 

nooriya blogger facebook pinterest