Η ακριβής αστρολογική σημασία των Σεληνιακών Σταθμών και των μεθόδων της χρησιμοποίησής των έχουν σχεδόν ολοσχερών χαθεί και υπάρχει πολύ ανάγκη στην αναζήτηση αυτού του θέματος. Αν και πιστεύομε πως οι αρχαίοι συγγραφείς είναι υπερβολικά σπουδαίοι και μεγάλο τμήμα της Παλιάς Αστρολογίας βασίστηκε σ’ αυτούς. Ο Κορνήλιος Αγρίππας λέει: “σε αυτούς τους εικοσιοκτώ Σταθμούς γίνεται μια μίξη που έκρυψε πολλά μυστικά της Σοφίας των Αρχαίων, με τα οποία αυτοί εργάστηκαν με δέος για όλα τα πράγματα τα οποία είναι κάτω από τον Κύκλο της Σελήνης”. Στάθηκα πολύ τυχερή στα 25 έτη έρευνας της Αραβικής Αποκρυφολογίας. Βρήκα αρχαίο βιβλίο στην αραβική καθαρεύουσα που αναφέρει μεταξύ άλλων, σημαντικές πληροφορίες για αυτούς τους Σταθμούς της Σελήνης. Κάθε Σταθμός έχει ένα όνομα, ένα γράμμα, ένα εδάφιο από το Άγιο Κοράν, μια ωφέλεια. Παραθέτω πίνακα με τις ιδιότητες αυτές:

 
 

1ος Σταθμός.
 
شرطين
Γράμ
μα:
أ
Εδάφιο:
      هو الاول و الا خر و الظاهر و الباطن و هو بكل شيً  عليم 

2ος Σταθμός.
 بطين
Γράμ
μα: ب
Εδάφιο:
   بديع السموت و الارض أنى يكون له و لم تكن له صاحبة و خلق كل شىء و هو بكل سىء عليم

 3ος Σταθμός.
  ثريا
Γράμ
μα:
ج
Εδάφιο:
سورة الملك

4ος Σταθμός.
دبران
Γράμ
μα:
د
Εδάφιο
:      
 هو الاول و الا خر و الظاهر و الباطن و هو بكل شيً  عليم 

5ος Σταθμός.
هقعة
Γράμ
μα:
Εδάφιο
:     
  هو الاول و الا خر و الظاهر و الباطن و هو بكل شيً  عليم 

6ος Σταθμός.
 
هنعة  
Γράμ
μα: و
Εδάφιο: Το εδάφιο
   
   كرسي 

7ος Σταθμός.
 
ذراع
Γράμ
μα: ز
Εδάφιο:
     سورة الفاتحة 

8ος Σταθμός.
 
نثرة
Γράμ
μα: ح
Εδάφιο:
     
 سورة ال عمران

9ος Σταθμός.
طرفة
Γράμ
μα:
ط
Εδάφιο: τα τρία πρώτα εδάφια της
        سورة ط

10ος Σταθμός.
  
جبهة
Γράμ
μα:
ي
Εδάφιο: Τα 5 πρώτα εδάφια
  
   سورة يس   

11ος Σταθμός.
زبرة
Γράμ
μα:
ك
Εδάφιο:
انما امره اذا اراد شينا ان يقول له كن فيكون

12ος Σταθμός.
صرفة
Γράμ
μα: ل
Εδάφιο:
   
   الله لطيف يعباده برزف من يشاء و هو الفوى العزيز

13ος Σταθμός.
عواء
Γράμ
μα:
م
Εδάφιο: Το εδάφιο
   
   قل اللهم مالك الملك

14ος Σταθμός.
   
سماك
Γράμ
μα:
ن
Εδάφιο:      ربنا افرغ علينا صبرا و ثبت اقدامنا و انصرنا على القوم الكافرين 

15ος Σταθμός.
غغر
Γράμ
μα:
س
Εδάφιο:
      سلام قولا من رب رحيم

16ος Σταθμός.
   
زبابا
Γράμ
μα: ع
Εδάφιο:
   
   و الله خلقكم و ما تعماون

17ος Σταθμός.
 
كليل
Γράμ
μα:
ف
Εδάφιο
:       و عنده مفاتح الغيب لا يعلمها الا هو و يعلم ما فى البر و البحر و ما تسقط من و رقة الا يعلمها ولا حبة فى ظلمات الارض و لا رطب و لا يابس الا فى كتاب منين

18ος Σταθμός.
  
قلب
Γράμ
μα:
ص
Εδάφιο:
و نزلنا من السماء ما مباركا فانبتنا به جنات و حب الحصيد 

19ος Σταθμός.
 
شولة
Γράμ
μα:
ق
Εδάφιο
:      
 اعف عنا و اغفرلنا و ارحمنا انت مولينا فانضرنا على القوم الكافرين

20ος Σταθμός.
نعايم
Γράμ
μα: ر
Εδάφιο
:
ربنا و سعت كل شىء رحمة و علما – فأ ما إن كان من المقربين فروح و ريحان و جنة نعيم        

21ος Σταθμός.
   
بلدة
Γράμ
μα:
ش
Εδάφιο
:   
   و كذلك اخذ ربك إذا اخذ القرى و هى ظالمة ان اخذه اليم شديد

22ος Σταθμός.
ذابح
Γράμ
μα:
ت
Εδάφιο:
     
 ثم تاب عليهم ليتو بوا إن الله هو التواب الرحيم 

23ος Σταθμός.
  
سعد بلع
Γράμ
μα:
ث
Εδάφιο:
      
ربنا أفرغ علينا صبرا و ثبت أقدامنا و انصرنا على القوم الكافرين – الثابت فى الحياة الدنيا و فى الاخرة 

24ος Σταθμός.
سعد السعود
Γράμ
μα:
خ 
Εδάφιο:
Το εδάφιο
قل اللهم مالك الملك   

25ος Σταθμός.
سعد الاخبية  
Γράμ
μα:
ذ
Εδάφιο:
  
   يا أيها الذين امنوا اذكروا الله ذكرا كثيرا و سبحوه بكرة و أصيلا

26ος Σταθμός.
فرع المقدم
Γράμ
μα:
ض
Εδάφιο:
   
  و يضل الله الظالمين و يفعل الله ما يشاء

27ος Σταθμός.
فرع الموخر
Γράμ
μα:
ظ
Εδάφιο:
      
ألا لعنة الله على الظالمين الذين يصدون عن سبيل الله و يبغو نها عوجا و هم با لاخرة هم كافرون 

28ος Σταθμός.
رشا
Γράμ
μα:
غ
Εδάφιο:
 ألم يجدك يتيما فا وى و وجدك ضالا فهدى و وجدك فاغنى  

 Όταν επιθυμείς να εκτελέσεις την εργασία σου μέσα στην ημέρα, κανόνισε να είναι η Σελήνη στον Ωροσκόπο και ένα ημερήσιο ζώδιο να ανέρχεται. Αν γίνεται τη νύχτα, άφησε ένα νυκτερινό ζώδιο να ανέρχεται. Και άφησε να ανέρχεται ένα ζώδιο Μακράς Αναφοράς, για εργασίες της μαγείας που είναι ελαφρές και εύκολες, δηλ., ασήμαντες και σίγουρες. Και άφησε να ανέρχεται ένα ζώδιο Σύντομης Αναφοράς για σοβαρότερες εργασίες. Και για εκείνο τον λόγο άφησε τους χρήσιμους πλανήτες να είναι σε μια τυχερή όψη με την εργασία. Γιατί εάν ανέρχεται ένα ζώδιο Ορθής Ανάβασης και ένας Κακότυχος είναι παρών εκεί μέσα, η εργασία καταστρέφεται και χαλά.
Το παράδειγμα που ακολουθεί δείχνει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας Σταθμός. Σε μια πλήρη ερμηνεία χάρτη, η τοποθέτηση της Σελήνης, η θέση αυξημένης επιρροής και οι Όψεις, πρόκειται να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο. Εντούτοις, ο Σταθμός μπορεί να δώσει επιπλέον και μερικές φορές, ζωτικής σημασίας πληροφορίες.
Πιστεύω ότι το παράδειγμα που δίνεται αποδεικνύει ότι υπάρχει μια περίπτωση στη χρήση του Τροπικού Ζωδιακού και βεβαίως αφθονία πεδίων για περαιτέρω έρευνα.
Είναι σημαντικό να είναι η Σελήνη εντός των ορίων του Σταθμού και στον Ωροσκόπο. Να μην είναι σε καύση και να μην έχει κακές όψεις από τους επιβλαβείς πλανήτες, Άρη και Κρόνο.
Παράδειγμα επιλογής και Τάλισμαν για τον 13ο Σταθμό της Σελήνης για Αγάπη και Έρωτα από τον Πικατρίξ.
Ο Άραβας αστρολόγος του 10ου αιώνα Αλ Μπιρούνι του δίνει το όνομα عَوَى Άουα, είναι ο αστέρας μ Παρθένου και το όνομα σημαίνει "το Ουρλιαχτό (του σκύλου)".
Οι οδηγίες για την εικόνα του Σταθμού που είναι διπλή, από τον Πικατρίξ είναι: "Ο 13ος Σταθμός είναι για την ελευθέρωση των ανδρών που δεν μπορούν να έλθουν στις γυναίκες και για τη δημιουργία της αγάπης μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Όταν η Σελήνη έλθει σε αυτόν το Σταθμό, φτιάξε από κόκκινο κερί την εικόνα ενός όρθιου άνδρα, με ένα όρθιο πέος. Άσε το να είναι σε όλους τους τρόπους, η εικόνα ενός άνδρα σε συνουσία με μια γυναίκα. Από άσπρο κερί φτιάξε την εικόνα της γυναίκας. Δέσε τις δύο εικόνες μαζί, πρόσωπο με πρόσωπο και θύμιασέ τις με άμπαρ και ξύλο αλόης και τύλιξέ τις σε ένα κομμάτι άσπρου μεταξιού, το οποίο έχει πλυθεί σε ροδόνερο και στην αντίστοιχη εικόνα γράψε το όνομα αυτού που ποθείς.
Αν μια γυναίκα μεταφέρει αυτές τις εικόνες μαζί της, θα γίνει πολύ πιο δυνατά ποθούμενη από τον άνδρα του οποίου το όνομα είναι πάνω στην εικόνα, όταν αυτός την βλέπει. Και αν κάποιος άλλος είναι δεμένος ή δεσμευμένος, ο οποίος δεν είναι ικανός να πράττει σεξουαλικά με γυναίκες, αν αυτός κουβαλά τις εικόνες μαζί του, το δέσιμο θα διαλυθεί και θα είναι ικανός να δρα με τις γυναίκες. Και γνώριζε πως το όνομα του Κυρίου του Σταθμού είναι Αζιρούτ." Πικατρίξ, Βιβλίο IV, Κεφάλαιο 9
Επεξηγήσεις
Μακρά Αναφορά (Direct ή Long Ascension): τα ζώδια "σύντομα" ανατέλλουν σε μια γωνία του ορίζοντα που είναι πλησιέστερα σε μια κατακόρυφο (ζενίθ) 90°. Οι 30ο του μήκους αυτών των ζωδίων χρειάζονται 30ο+ του Ισημερινού για να ανατείλουν επί του ορίζοντα και θέλουν περισσότερο από 2 ώρες για την ανατολή τους. Και έτσι καλούνται "τα ζώδια της μακράς αναφοράς". Άρα, αυτά τα ζώδια χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα υπόλοιπα. Είναι ο Καρκίνος, ο Λέων, η Παρθένος, ο Ζυγός, ο Σκορπιός και ο Τοξότης.
Η Μακρά και η Σύντομη Αναφορά αντιστρέφονται στο νότιο ημισφαίριο.
Σύντομη Αναφορά (Tortuous ή Short Ascension): Τα ζώδια που είναι "πλάγια" ή "σύντομα" και μερικοί τα αποκαλούν "κυρτά", ανατέλλουν σε μια γωνία που είναι πιο κεκλιμένη. Αυτή η κλίση εξασφαλίζει ότι ολόκληρο το ζώδιο ανατέλλει πριν να περάσουν οι 30° του Ισημερινού από τον Ορίζοντα και για αυτό κλήθηκαν "ζώδια της σύντομης αναφοράς" ή "ελικοειδούς αναφοράς".
Τα ζώδια της Σύντομης Αναφοράς βρίσκονται συχνά αναχαιτισμένα ή τεμνόμενα στα ωροσκόπια. Είναι ο Αιγόκερως, ο Υδροχόος, οι Ιχθείς, ο Κριός, ο Ταύρος και οι Δίδυμοι. Η αναχαίτιση δεν είναι ούτε μια θέση αυξημένης επιρροής του πλανήτη, ούτε μια αδυναμία. Για τις θέσεις στο νότιο ημισφαίριο, η Μακρά και η Σύντομη Αναφορά αντιστρέφονται.
Ορθή Αναφορά (Right Ascension): Είναι η μέτρηση κατά μήκος του Ισημερινού σε μοίρες μόνο από την πρώτη μοίρα του Κριού. 360ο κατά τη διάρκεια 24 ωρών, που σημαίνει κάθε μοίρα διαμένει 4 λεπτά της ώρας στον Ισημερινό.
Κλείνοντας το θέμα των Σεληνιακών Σταθμών στη Δυτική Αστρολογία, θα αναφέρω πως μια από τις παλαιότερες και πρακτικότερες εφαρμογές της αστρολογίας είναι η εκλογή μιας κατάλληλης στιγμής για ένα γεγονός. Είναι επομένως θλιβερό ότι υπάρχει έλλειψη έντυπου υλικού στο θέμα, από τις παλιές περιόδους.
Ωστόσο, υπάρχοντας το κείμενο με την γενική ονομασία Πικατρίξ, καλύπτεται η δυναμική αστρολογία που κοιτάζει στο μέλλον με σκοπό τη βελτίωσή της. Η αστρολογία του Πικατρίξ είναι Εκλεκτική, επιλέγοντας τη βέλτιστη στιγμή, σταθερά δυναμική και εξουσιοδοτημένη. Η πεποίθηση ήταν ότι ο κόσμος ήταν πλήρης από αόρατα, δηλ. απόκρυφες δυνάμεις, πλανητικές και θείες δυνάμεις που θα μπορούσαν να διοχετευθούν και να προσελκυστούν με την χρήση της συμπονετικής μαγικής και αστρολογικής τεχνογνωσίας. Το δόγμα των συμφωνιών ήταν ένας βασικός παράγοντας και τέτοιες συμφωνίες συντάχθηκαν από τον Πικατρίξ. Θεωρήθηκε ότι το άτομο ήταν υπεύθυνο για τον κόσμο του και θα ήταν μεγάλος επιστήμονας εάν θα μπορούσε να μάθει τη χρήση αυτών των δυνάμεων για να διαμορφώνει το πεπρωμένο του.
Μελετώντας τις ηλιακές λατρείες όπως ο Μιθραϊσμός, όταν σχεδιάζουμε τη διάδοση του ηλιακού ζωδιακού συστήματος, έτσι πρέπει να γνωρίζουμε αυτές τις σεληνιακές λατρείες κατά την έρευνα στο σεληνιακό σύστημα Σταθμών (ή Οίκων ή Σπιτιών). Η Σεληνιακή Θεά Σιν είχε έναν σημαντικό ναό στο Χαρράν, του οποίου παρούσα περιοχή είναι στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά τότε πολιτιστικά στη Συρία ή τη Μεσοποταμία, η οποία ήταν ένα κέντρο οπαδών του Ερμητισμού και τύπων όπως ο Πικατρίξ, με πιστούς στην ισλαμική περίοδο, τουλάχιστον μέχρι τις σταυροφορίες.
Ο Θωθ ή Ερμής Τρισμέγιστος ήταν σημαντική Σεληνιακή θεότητα των Αιγυπτίων. Ήταν επίσης ο Θεός της φρόνησης και του γραψίματος. Λατρεύτηκε ιδιαίτερα στην Ερμούπολη που αποκαλείται στην αραβική Αλ Ασμουνέιν. Το κείμενο του Πικατρίξ έγινε πολύ σημαντικό στη Νεοπλατωνική φάση στο τέλος του 15ου αιώνα. Καλείται μερικές φορές Ερμητικό αλλά γράφτηκε πολύ αργότερα από τις Ερμητικές γραφές. Είναι η πιο λεπτομερής σύνταξη αστρικού μαγικού που είναι γνωστή από τον αραβικό κόσμο, που προέρχεται από τις πηγές του 8ου και 9ου αιώνα που είναι γνωστές στην Μέση Ανατολή. Το αρχικό αραβικό κείμενο ήταν γνωστό ως Χατιάτ Αλ Χακίμ (حياة‏ الحكيم), ο Βίος του Σοφού.
Υπάρχουν πολυάριθμοι κατάλογοι και φράσεις σταθερές στο Πικατρίξ, που προτείνουν ότι αναπτύχθηκε σε ένα μυστικό σχολείο απόκρυφων κάπου στην Μέση Ανατολή. Το κείμενο είναι μια σύνταξη από πολλές διαφορετικές πηγές σε εκείνη την περιοχή και δηλώνει συχνά, "τα σοφά άτομα της Ινδίας λένε"... όχι τα σοφά άτομα της Ινδίας γράφουν, αλλά λένε.
Οι 12 Ηλιακοί – οι 28 Σεληνιακοί
Το σύστημα των Εκλογών δεν βασίζεται στον Πικατρίξ στην Ηλιακή αστρολογία, αλλά στη Σεληνιακή στην οποία η Σελήνη τοποθετείται σε έναν ανάλογο αστερισμό των 12ο 51΄26΄΄, ένας Σεληνιακός Σταθμός ή το 1/28 της διαίρεσης του Ζωδιακού κύκλου, με κατά προσέγγιση μια μέρα και μια νύχτα στο «ταξίδι» της Σελήνης. Αυτό είναι σημαντικό για να αποκαλυφθεί η φύση και η τοποθεσία σε κάθε Σταθμό του συστήματος.
Υπάρχουν τέσσερα κύρια συστήματα αστρολογίας στα οποία χρησιμοποιούνται οι Σεληνιακοί Σταθμοί: το ελληνικό, το κινέζικο, ο ινδικό και το αραβικό. Για το ελληνικό σε παραπέμπω στο «Έργα και Ημέρες» του Ησίοδου.
Μια θρησκεία στη Μέση Ανατολή που λατρεύτηκε παρασύρθηκε και μάλλον δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποία στοιχεία πήρε από τον Ελληνο-Αιγυπτιακό Ερμητισμό, σαν κλειδιά. Δημιουργεί μια περίεργη αίσθηση, το γιατί ο συγγραφέας αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του Πικατρίξ. Μερικοί μελετητές λέγουν πως είναι μια παραφθορά του Μπουκρατίς ή στην πραγματικότητα του Ιπποκράτους από την Κω, του οποίου αρκετές εργασίες ήταν λανθασμένα αποδιδόμενες.
Σίγουρα, ο αυθεντικός συγγραφέας ήταν ένας Άραβας Ερμητιστής ή Νέο-Πλατωνικός που έζησε όχι αργότερα από τον 13ο αιώνα και ίσως πιο μπροστά. Σχηματίζεται η άποψη, πως έντονα πιθανολογείται να είναι ο Άραβας αστρολόγος Άμπου Μασάρ (Απομασάρ) που έγραψε σε μια περίοδο όταν οι Άραβες εξουσίαζαν την αστρολογία. Το κείμενο αναφέρει θεούς, συχνά παραμορφωμένους, με ονόματα Ελληνικά, Λατινικά, Αραβικά και Ινδικά.
Ας δούμε μερικές εξέχουσες όψεις του Πικατρίξ. Συμφωνίες, Δεκανοί και Σεληνιακοί Σταθμοί.
Συμφωνίες
Το δόγμα των συμφωνιών είναι ένας πίνακας αστρολογίας, με βοτανολογικά θέματα και αναφορές στην Εβραϊκή Καμπαλά. Στην αρχαιότητα, οι κύριοι λίθοι, τα φυτά και τα ζώα είχαν μια σχέση με τους επτά πλανήτες και τα δώδεκα ζώδια. Γνωρίζομε έναν κατάλογο με σφηνοειδή γραφή από τους Σελευκίδες που καταγράφει για κάθε ζώδιο ένα ναό ή μια πόλη, ένα ή δύο δέντρα, ένα ή δύο φυτά και μία ή δύο λίθους. Αυτή ουσιαστικά η ιδέα ευδοκίμησε πολύ στη Μεσοποταμία. Ένας κατάλογος πλανητών διασώθηκε από τις Ανθολογίες που έγραψε ο Ουέτιους Ουάλης. Υπάρχουν πολύ περισσότερα στον Πικατρίξ, είτε για λίθους, για μέλη του ανθρώπινου σώματος, θρησκείες, χρώματα, δέντρα κλπ. Σήμερα, αυτά είναι χρήσιμα στην Ωριαία Αστρολογία.
Αυτοί οι κατάλογοι εμφανίστηκαν κατά πρώτον στην Ινδία, τον 3ο αιώνα σε μορφή ποιήματος, με στοίχους δηλαδή, από μια μετάφραση του 2ου αιώνα από τα Ελληνικά. Ο συγγραφέας, στα Σανσκριτικά, σύνθεσε Ελληνικούς και την Ινδικούς καταλόγους. Μετά αυτοί μεταφράστηκαν στα Συριακά και Αραβικά. Ο Θεόφιλος από την Έδεσσα κατά πρώτον, σύνθεσε στη Συρία τον 8ο αιώνα και στον Ιράκ ο Άμπου Μασάρ τον 9ο αιώνα.
Δεκανοί
Αυτό είναι αναμφίβολα μία Αιγυπτιακή συμβολή στην αστρολογία. Οι 36 Αιγύπτιοι θεοί του χρόνου κυβερνούν 10ο της Εκλειπτικής, εκτείνοντας αρχικά την επιρροή τους από Τροπικό σε Τροπικό. Οι δεκανοί ήταν η ζωή της αθάνατης ψυχής του θεού.
Η πρόσφατη γνωστή εικόνα των Δεκανών ήταν στο Μέσο Βασίλειο, όταν οι Αιγύπτιοι ενταφιαζόταν με καλύμματα όπου χάραζαν τους αναφερόμενους αστερισμούς σε 36 κολώνες διαιρεμένες με 12 γραμμές. Περιελάμβαναν τον Ορίωνα και το Σόθις (Σείριος, αστερισμός του Κυνός), πιθανά τον Προκύνα και την Ύδρα, επίσης. Εικόνες με πνεύματα Δεκανών εμφανίζονται σε Ελληνικό χειρόγραφο αστρολογίας που μεταφράστηκε στα Σανσκριτικά περίπου το 150 μΧ.
Οι Δεκανοί στην μετέπειτα αστρολογία ήταν απλά το ένα τρίτο της διαίρεσης του ζωδίου, όπως ο Λίλλυ χρησιμοποίησε στα Πρόσωπα στο σύστημα των πλανητικών ευαισθησιών. Αυτή η μέθοδος, οι Χρονοκράτορες,  ήταν γνωστή στην Ινδία σαν Κύριοι του Χρόνου. Το Ερμητικό σύστημα τον 5ο αιώνα μΧ έκανε έναν κατάλογο από ασθένειες που σχετίζονται με κάθε Δεκανό, ένα ζωδιακό σχήμα που ξεκινούσε από τον Κριό στο κεφάλι του ανθρωπίνου σώματος.
Σεληνιακοί Σταθμοί
Το σύστημα είναι δανεικό από το ποίημα περί αστρολογίας του Δωρόθεου του Σιφωνίου.
Πλανητικές όψεις στον Πικατρίξ
Στο 1ο βιβλίο του, στο 4ο κεφάλαιο αναφέρει πως «αν θέλεις να κάνεις τις καθημερινές εργασίες του, ταξινόμησε τη Σελήνη να είναι στον Ωροσκόπο και να ανατέλλει από τα ημερήσια ζώδια. Αν θέλεις για τη νύχτα, πρέπει να ανατέλλει από τα νυχτερινά ζώδια. Ο στόχος σου θα πραγματοποιηθεί πιο εύκολα αν η Σελήνη είναι σε ένα ζώδιο με σύντομη ανάβαση, λιγότερο αν είναι σε ζώδιο μακρύτερης ανάβασης. Θα πρέπει να είναι σε καλές όψεις από τους ευεργετικούς πλανήτες. Ένας επιβλαβής στο ανατέλλον ζώδιο θα κάνει κακό στη δουλειά. Μια σύνοδος ή μια άλλη καλή όψη από έναν ωφέλιμο στο ανατέλλον ζώδιο, θα βοηθήσει. Όμοια, όταν τα ημερήσια ζώδια ανατέλλουν τη νύχτα και τα νυχτερινά την ημέρα και οι ωφέλιμοι κάνουν όψεις πάνω της.
Ο επαγγελματίας πρέπει να γνωρίζει τις αρετές των πλανητών και ζωδίων, που είναι τα Σταθερά, τα Μεταβλητά και τα Κοινά, που είναι ωφέλιμα ή ζημιογόνα». Μετά προειδοποιεί ενάντια στη χρήση μιας έκλειψης Σελήνης ή μια κάτω από τις Ακτίνες του Ήλιου (δηλαδή σε απόσταση μικρότερη από 12ο όψη εκατέρωθεν της ηλιακής συζυγίας, με άλλα λόγια μια Νέα Σελήνη δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Και λέει «μην χρησιμοποιήσεις μια Σελήνη εξασθενισμένη στην πορεία της, που ταξίδεψε λιγότερο από 12ο την ημέρα και απόφυγε να είναι σε Καύση. Μην χρησιμοποιήσεις το τέλος των ζωδίων που κυβερνούνται από επιβλαβείς πλανήτες, δηλαδή Κριός, Σκορπιός, Αιγόκερως και Υδροχόος. Μην χρησιμοποιήσεις τη Σελήνη που πέφτει πριν το Μεσουράνημα στον 9ο Οίκο. Να θέσεις το Δία ή την Αφροδίτη στον Ωροσκόπο ή στο Μεσουράνημα επειδή αυτοί βάζουν καλό σε μια άτυχη Σελήνη».
Οι πλανητικοί κυβερνήτες είναι αυτοί των ημερών της εβδομάδας. Ολόκληρος ο κατάλογος επαναλαμβάνει κάθε τέσσερις εβδομάδες, δεδομένου ότι κάθε σπίτι (Οίκος ή Σταθμός) καλύπτει τη μέση καθημερινή κίνηση του φεγγαριού. Η Σελήνη αρχίζει τους Οίκους ή Σταθμούς της από τις 0ο του Κριού και τελειώνει στον αστερισμό των Ιχθύων.

nooriya blogger facebook pinterest