Ο αληθινός Σοφός, δεν δένεται με καμία πίστη
أبو بكر بن العربي

Η Επιστήμη της Πνευματικής Θεραπευτικής
Η Πνευματική Θεραπευτική διαδικασία των Σούφι αναζωογονεί την ζωτική δύναμη του σώματος και το ενισχύει μέσω διάφορων σημείων εστίασης σε όλο το σώμα.  
Η πνευματική τεχνική παράγει μια νευροψυχολογική επίδραση που οδηγεί το κεντρικό νευρικό σύστημα στην παραγωγή μιας προσεκτικά εναρμονισμένης ενδοκρινούς απόκρισης που ανακουφίζει τον πόνο και ισορροπεί το ολόκληρο σώμα, με εν δυνάμει θεραπευτική ικανότητα.
Η υγεία σε σχέση με τη φυσική ικανότητα και δραστηριότητα
Το ανθρώπινο σώμα απαιτεί τρόφιμα και υγρά που άλλα μερικές φορές δεν είναι εύπεπτα και άλλα δεν αποθηκεύονται στο ανθρώπινο σώμα. Τα ιζήματα των αμετάτρεπτων θρεπτικών ουσιών μπορούν να εδραιωθούν ως ίζημα και δεδομένου ότι το σώμα δεν μπορεί να τα ξεφορτωθεί φυσικά, με το χρόνο, οι συσσωρευμένες ποσότητές τους μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες.  
Τέτοιες συσσωρεύσεις μπορούν να βρεθούν στο αίμα και να μεταφερθούν μέσω της ροής του αίματος στα πιο προσιτά μέρη του σώματος. Έτσι κάποιος μπορεί να φανερώσει μια μορφή εντερικών προβλημάτων, αλλά με την πάροδο του χρόνου, μια μεγαλύτερη συγκέντρωση να γίνει αιτία για πιο επικίνδυνες ασθένειες. 

Η κατάλληλη σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για την αναζωογόνηση των οργάνων, την διευκόλυνση της ροής των τροφίμων και των θρεπτικών ουσιών, την ενίσχυση της πέψης και την αποτροπή τέτοιων συσσωρεύσεων.  
Επιπλέον, ο φυσικός και συστηματικός έλεγχος της μυϊκής ενέργειας φωτίζει το πνεύμα, αναζωογονεί το μυαλό και τα όργανα του σώματος, βελτιώνει τον εαυτό, αποτρέπει την σκληρότητα των αρθρώσεων, ενισχύει τους τένοντες και τις αρθρώσεις, ελαττώνει τη δυνατότητα των σωματικών διαταραχών και μετριάζει τις περισσότερες ασθένειες.  
Αυτό εξαρτάται επίσης από το ισορροπημένο επίπεδο της σωματικής άσκησης. Κάθε μέρος του σώματος απαιτεί συγκεκριμένες ασκήσεις.  
Οι πνεύμονες απαιτούν άσκηση όπου το επίπεδό της να αρχίζει από την χαμηλόφωνη ανάγνωση και να ανεβαίνει βαθμιαία σε ένταση και ηχηρότητα. Η άσκηση αυτή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή γιατί υποκινεί τα ακουστικά νεύρα και τα αυτιά.  
Η άσκηση της ομιλίας αυξάνει την προφορική υπεροχή και επιπλέον βοηθά στην αντίληψη από φυσικής και διανοητικής οξυδέρκειας. Οι ασκήσεις των ματιών ενισχύουν το όραση κάποιου, ενισχύουν τους οφθαλμικούς μύες και μπορούν σε μερικές περιπτώσεις να βοηθήσουν κατάλληλα τους μύωπες και τους πρεσβύωπες. Κατά συνέπεια, η πεζοπορία, η κολύμβηση, το βάδισμα με μέτριο ρυθμό, η τοξοβολία και παρόμοιος αθλητισμός, είναι η υγιέστερη μέθοδος για όλο το σώμα.

Οι Αρχές της Πνευματικής Θεραπευτικής των Σούφι
Οι πνευματικοί θεραπευτές κληρονόμησαν τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι Απεσταλμένοι του Θεού και που από γενιά σε γενιά διασώθηκαν μέχρι σήμερα. Στην Ισλαμική Παράδοση, οι θεραπευτές χρησιμοποιούν συγχρόνως τις ιατρικές θεραπείες και τα πνευματικά μέσα. Οι πνευματικές τεχνικές είναι μια σύνθεση των επιστημονικών αρχών που χρησιμοποιούν τη λανθάνουσα ενέργεια του ασθενή μαζί με τη δύναμη που περιλαμβάνεται στις θεουργικές και ενορατικές αυτοσυγκεντρώσεις των προφητών, των αγγελιοφόρων και όλων των σοφών και αγίων ανθρώπων του Θεού.
Κάθε ορισμένος στίχος του Αγίου Κοράν έχει μια μοναδική θεραπευτική κατοχή που διαφέρει από εκείνη άλλου στίχου.
Μερικά παραδείγματα από τέτοιους στίχους που χρησιμοποιούνται στην Πνευματική Θεραπευτική των Σούφι, είναι:

Τα έξι εδάφια της Θεραπευτικής: "Άγιατ Ασσίφα"

 وَيَنصُرْكُمْ عَلَيْهِمْ وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُّؤْمِنِينَ
και (θα σας βοηθήσει) να τους νικήσετε και θα θεραπεύσει την οργή στα στήθη ενός λαού που είναι Πιστός.
سورة التوبة  -  η Μετάνοια (Σούρα Α-τάουμπα)  9:14

يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَاء لِّمَا فِي الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ
Ω! άνθρωποι! Σας ήρθε κιόλας μαι προτροπή από τον Κύριό σας και μια θεραπεία για (τις αρρώστειες) που είναι στις καρδιές σας και σε αυτούς που πιστεύουν, μια καθοδήγηση και μια Ευλογία (το Κοράν).
 سورة يونس - Ο προφήτης Ιωνάς (Σούρα Γιούνους) 10:57

يَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاء لِلنَّاسِ
Βγάζει απο τα σπλάχνα της ένα ποτό, μεδιαφορετικά χρώματα, που είναι θεραπευτικό για τους ανθρώπους.
 سورة النحل  - Η μέλισσα (Σούρα Α-νάχλ) 16:69

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ
Και στέλνομε (βαθμιαία) απο το Κοράν εκείνο που είναι θεραπεία και έλεος για αυτούς που πιστεύουν.
 سورة الإسراء - Το νυχτερινό ταξίδι (Σούρα Αλ Ισρά) 17:82

وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ
Κι όταν είμαι άρρωστος, Εκείνος που με γιατρεύει
 سورة الشعراء - Οι Ποιητές (Σούρα Α-σου'αρά) 26:80

قلْ هُوَ لِلَّذِينَ آمَنُوا هُدًى وَشِفَاء وَالَّذِينَ لا يُؤْمِنُونَ
Να πεις: "Αυτό είναι οδηγός και θεραπεία για όσους δεν πιστεύουν."
سورة فصّلت - Ερμηνευόμενο καλά (Σούρα Φούσσιλατ) 26:80

Σχετικά με την Ενέργεια και πώς λειτουργεί η Πνευματική Θεραπευτική των Σούφι

 Η Πνευματική Θεραπευτική των Σούφι δεν είναι μια μυστήρια διαδικασία. Είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή, αν και συχνά αρκετά σύνθετη. Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει το ενεργειακό πεδίο που υπάρχει γύρω από τον κάθε μας. Ο καθένας έχει ένα τέτοιο πεδίο ή αλλιώς αυτό που ονομάζομε αύρα, που τον περιβάλλει και αλληλοδιαπερνά το φυσικό σώμα.
Αυτός ο τομέας συνδέεται στενά με την υγεία του ανθρώπου. Στα αραβικά ονομάζεται Κούντρα -  قدرة. Η ενέργεια είναι η αναπνοή της ζωής που διαβιβάζεται σε μας από την Ύπαρξη, τη Αιώνια Υπέρτατη Δύναμη που επιβλέπει τα ανθρώπινα όντα και όλη τη δημιουργία. Η ενέργεια ρυθμίζει τις σκέψεις και τις συγκινήσεις μας, είναι η πηγή δύναμης της ζωής μας και είναι ο ζωογονητικός παράγοντας σε όλες τις ζωντανές υπάρξεις. Κυκλοφορεί μέσω των οργανισμών μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία. Είναι η πηγή όλης της κίνησης στο σύμπαν. Όταν το ανθρώπινο σώμα χάνει την πνοή της ζωής του, η αρχική ενέργεια (ή δύναμη της ζωής) την αφήνει, επιτρέποντας στο σώμα να αποσυνδεθεί. Το σώμα επιστρέφει στη γήινη προέλευσή του και το πνεύμα επιστρέφει στην αγγελική αφετηρία της πνευματικής ενέργειάς του. Αυτή η ενέργεια δεν χάνεται ποτέ και υπάρχει χωρίς να έχει γίνει κατανοητό το μυστικό της φύσης της, από καμία σύγχρονη επιστήμη.
Αυτή η άγνωστη πνευματική ενέργεια είναι πίσω από τη ζωή κάθε πτώσης σταγόνας αίματος στα ζωντανά όντα, είναι η κίνηση πίσω από κάθε ζωντανό κύτταρο και η κατευθυντήρια δύναμη των αστερισμών και των γαλαξιών. Φέρνει τις απεριόριστες τέλειες και πλήρεις δυνάμεις που είναι πραγματικές, δραστήριες και συνεχείς. Η δράση αυτής της δύναμης είναι γνήσια επειδή τίποτα δεν μπορεί να αναπτυχθεί ή να ζήσει σε ολόκληρο το σύμπαν χωρίς την επιρροή της. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη γη όπου κανένα δέντρο, χλόη, βλάστηση και πράγματι καμία ζωή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την επέμβαση αυτής της άγνωστης, απαρατήρητης ενέργειας. {φωτόνια που διαβιβάζονται από τον ήλιο αλλά δεν είναι ορατά στα γυμνά μάτια.
Είναι αυτό που με αυτήν την ενέργεια ένα μικροσκοπικό φυτό σπρώχνεται στο μέσον ενός τεράστιου λίθου της ερήμου. Αυτή η ενεργητική πνευματική δύναμη της ζωής κρατά στο σώμα τα όργανα, τα αγγεία και όλα τα μέρη στη θέση τους. Όταν η δύναμη της ζωής του σώματος ελαττώνεται, τις ανατομικές σχέσεις των οργάνων του σώματος αλλάζουν και αναστατώνονται, κάτι που οδηγεί στον πόνο, τη δυσλειτουργία των οργάνων και σε μια γενική επιδείνωση της υγείας.
Αυτή η δύναμη απεικονίζει την ενέργειά της σε όλο το ανθρώπινο σώμα και γίνεται η κατευθυντήρια δύναμη της  ζωής πίσω από τις όλες δραστηριότητες και τις διαδικασίες. Και όχι μόνο ενεργοποιεί το σώμα αλλά και του δίνει την πανομοιότητά της. Όπως ένα άτομο καθορίζεται από τα ηλεκτρόνια, τα πρωτόνια και τα νετρόνιά του, όποια είναι επίσης τα ενεργειακά τμήματά του, έτσι κάνει και η πνευματική δύναμη της ζωής δίνοντας ενέργεια και ταυτότητα στο φυσικό σώμα.
Η θεραπευτική πνευματική ενέργεια μοιάζει με έναν καταρράκτη. Εάν ένας καταρράκτης διοχετεύεται με σωστό τρόπο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ενέργειας και να δώσει φως.

 Η σημασία του ύδατος στον εξωτερικό καθαρισμό, απόκρυφος εξαγνισμός ύδατος

 · Τελετουργικό καθαρισμού στις δώδεκα οπές του ανθρώπου
· Διατροφή και καθαρισμός των υγρών σωμάτων
· Ομοίως, εάν η ροή του αίματός μας διοχετεύεται κατάλληλα μέσω ενός ισορροπημένου συστήματος, η κατευθυντήρια δύναμη εκείνης της ενέργειας θα αυξήσει την ενέργεια των αδύνατων οργάνων.
· Σε εκείνα τα όργανα όπου η δύναμη ζωής έχει αποδυναμωθεί και έχει διαλυθεί, η Πνευματική Θεραπευτική των Σούφι θα αυξήσει και θα ενεργοποιήσει αυτές τις ζωτικής σημασίας δυνάμεις.
· Η πνευματική θεραπευτική τεχνική επιτρέπει στις ενέργειες της ζωής να επεκταθούν για να ενεργοποιήσουν ένα άρρωστο μέλος και να το θεραπεύσουν.
Ένα παρόμοιο φαινόμενο συμβαίνει σε μια ατομική αντίδραση, όπου η τεράστια δύναμη απελευθερώνει την εσωτερική ενέργεια του ατόμου. Η ενέργεια παράγει γεωμετρικά αυξήσεις, όπως το ενεργοποιημένο άτομο διαδίδει την ενέργειά του στο περιβάλλον του, απλώνοντας μια αλυσιδωτή αντίδραση από την ενεργειακή απελευθέρωση.
Η ίδια αρχή της ατομικής αντίδρασης χρησιμοποιείται από τους πνευματικούς θεραπευτές για να δαμάσει και να ενεργοποιήσει τη ζωτική δύναμη μέσα στον ασθενή.  
· Οι πνευματικοί θεραπευτές έχουν πρόσβαση σε μια παρόμοια αλυσιδωτή αντίδραση ενέργειας, σε αυτές στις περιοχές που επηρεάζουν για θεραπεύσουν τον πόνο και τα άλγη του σώματος που υπάρχουν.
· Όταν ένα όργανο αρχίζει να θεραπεύεται, τα άλλα όργανα χρησιμοποιούν την απελευθερωμένη ενέργεια για να δραστηριοποιήσουν και να απελευθερώσουν την ενυπάρχουσα ενέργειά τους, η οποία προωθεί στη συνέχεια τη φυσιολογική ισορροπία και την ανακούφιση από τον πόνο.

 Εστίαση στην καρδιά

Οι τρεις φάσεις πνευματικής θεραπείας
1η Φάση: Η Παγκόσμια Δύναμη ή κοσμική ενέργεια, περιλαμβάνει τις ενέργειες των πλανητών, των αστέρων και των γαλαξιών και οτιδήποτε είναι γύρω μας από αναπαραγόμενα ενεργειακά πεδία.
Αυτή η απέραντη, δύναμη που εισχωρεί σε όλα, τρέφει την ψυχή, το πνεύμα και την ενέργεια , μέσα σε κάθε άτομο και σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Μέσω της διαλογικής διαδικασίας της πνευματικής θεραπευτικής, κάποιος μπορεί να την προσεγγίσει, οδηγώντας την ενέργεια που υπάρχει σε κάθε ζωντανό κύτταρο στο σώμα.
Η ενέργεια διοχετεύεται στον εγκεφαλικό φλοιό, ο οποίος είναι το κέντρο επεξεργασίας των σκέψεών μας. Από εκεί θα εστιαστεί έντονα και θα διοχετευτεί στους πυρήνες των εγκεφαλικών κυττάρων που ενεργοποιούνται και υποκινούνται από αυτήν την δύναμη ζωής. Στη συνέχεια οι ωθήσεις στέλνονται στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, ρυθμίζοντας τις λειτουργίες του σώματος, κρατώντας το σε ισορροπία και χωρίς πόνο. Η συγκέντρωση της ενέργειας στον εγκέφαλο περιλαμβάνει την πρώτη φάση της Πνευματικής Θεραπευτικής.
Αυτή η διαδικασία υποκινεί στη συνέχεια το πνευμονογαστρικό νεύρο για να στείλει τα ηλεκτρικά ερεθίσματα κάτω από το καρδιακό μεταγωγικό σύστημα στο φλεβόκομβο, μέσω των δεσμικών κόμβων, μέσω του κολποκοιλιακού κόμβου, κάτω από τις δέσμες του, έξω από τις ίνες Purkinje και μέσα στο μυοκαρδιακό τοίχο για να αρχίσει η συστολή.

2η Φάση:  Αυτή η μετανάστευση της ενέργειας που γεμίζει την καρδιά είναι η δεύτερη φάση της Πνευματικής Θεραπευτικής. Καταστάσεις όπως η στηθάγχη, μυοκαρδιοπάθειες, υπέρταση, επιπρόσθετα σε πολλές άλλες σχετικές καρδιακές ασθένειες, θεραπεύονται και ο ασθενής βρίσκει την υγεία και την ανακούφιση από τον πόνο.
Η ενέργεια αντλείται έπειτα με το αίμα από την καρδιά στο αγγειακό σύστημα και παραδίδεται σε ολόκληρο το σώμα στην τρίτη φάση της Πνευματικής Θεραπευτικής.

3η Φάση: Ενεργοποίηση του αίματος. Μια σημαντική εστίαση της τρίτης φάσης είναι η αορτή, η οποία είναι ο αγωγός για τα θεραπευτικά κύματα της ενέργειας που φέρονται από το αίμα. Σαν ροές αίματος από την καρδιά, διοχετεύεται αρχικά πίσω στην καρδιά μέσω των στεφανιαίων αρτηριών σε μια αλυσιδωτή αντίδραση που στηρίζει και αυξάνει την ενέργεια στην ίδια την καρδιά, όμοια με τον ίδιο τρόπο που ο ήλιος αυξάνει το φως του μέσω των πυρηνικών αντιδράσεών του.
Η Θεραπευτική διαδικασία της καρδιάς είναι ένας κύκλος που παράγει όλο και περισσότερο ενέργεια, η οποία χύνεται στο αγγειακό σύστημα με εστιάσεις στις σημαντικότερες αρτηρίες, προμηθεύοντας τον εγκέφαλο μέσω των καρωτιδικών αρτηριών. Ταξιδεύει επίσης μέσω των υποκλείδιων αρτηριών στα άνω άκρα. Η σπλαχνική κυκλοφορία στην κοιλία, μέσω των νεφρικών αρτηριών στα νεφρά και μέσω των λαγόνιων αγγείων στα χαμηλότερα άκρα.

Οι πνεύμονες είναι το δέντρο της ζωής μέσα μας.
Παίρνει τα απόβλητα από το αίμα και μας δίνει το οξυγόνο για να θρέψει την καρδιά.
Το αίμα που είναι φτωχό σε οξυγόνο ρέει από το σώμα στη δεξιά αρτηρία. Το αίμα ρέει μέσω της δεξιάς αρτηρίας στη δεξιά κοιλία. Η δεξιά κοιλία στέλνει το αίμα στους πνεύμονες, όπου το αίμα απελευθερώνει τα άχρηστα αέρια και παίρνει το οξυγόνο. Το νέο αίμα πλούσιο σε οξυγόνο επιστρέφει στην καρδιά και εισάγεται στην αριστερή αρτηρία. Το αίμα ρέει μέσω της αριστερής αρτηρίας στην αριστερή κοιλία. Η αριστερή κοιλία στέλνει το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα σε όλα τα μέρη του σώματος.
Ο τεράστιος όγκος των σταγόνων του αίματος είναι όπως ένας καταρράκτης που γίνεται από έναν τεράστιο ποταμό που κατεβαίνει από την πλευρά ενός ψηλού απότομου βραχώδους βουνού. Ο ποταμός τρέφει όλη τη βλάστηση και τα ζώα στην πορεία του και τους δίνει ζωή και κάθε κύτταρό τους θεραπεύεται όταν φθάνει το ζωτικής σημασίας πνευματικό ενεργειακό κύμα σε αυτό.
Μια υγιής καρδιά θα στηρίξει ένα αδύναμο σώμα, αλλά όταν η καρδιά είναι αδύνατη και ασθενής, ακόμη και σε ένα νεαρό άτομο, το σώμα δεν θα είναι υγιές ή ζωντανό για πολύ. Επομένως, η διατήρηση της καρδιάς είναι η πρώτη προτεραιότητα για τους Πνευματικούς θεραπευτές. Επιπλέον, η διατήρηση του εγκεφάλου είναι  μια άλλη σημαντική προτεραιότητα γιατί κρατά τη ροή των μηνυμάτων λειτουργώντας κατάλληλα.

Η Υψηλή Αίσθηση Ενόρασης ως διαγνωστικό εργαλείο
Ο πνευματικός θεραπευτής έχει προωθήσει διαγνωστικές μορφές τέτοιες που είναι από τις πιο σημαντικότερες και προέρχονται από την Υψηλή Αίσθηση Ενόρασης. Η Υψηλή Αίσθηση Ενόρασης είναι ένας τρόπος αντίληψης των πραγμάτων πέρα από το κανονικό πεδίο των πέντε αισθήσεων. Αυτό σημαίνει πως έχει κάποιος όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση, αφή για πράγματα που δεν μπορούν κανονικά να γίνουν αντιληπτά.
Η Υψηλή Αίσθηση Ενόρασης που μερικές φορές καλείται διαίσθηση, δεν είναι φαντασία αλλά είναι ένα είδος όρασης με την οποία αντιλαμβανόμαστε μια εικόνα στο μυαλό μας χωρίς τη χρήση της κανονικής όρασης. Η Υψηλή Αίσθηση Ενόρασης αποκαλύπτει το δυναμικό κόσμο των ρευστών, τα πνευματικά ενεργειακά πεδία αλληλεπίδρασης που περιβάλλουν και διαπερνούν όλα τα ζωντανά πράγματα. Αυτή η ενέργεια μας στηρίζει, μας τρέφει και μας δίνει τη ζωή. Εξαιτίας της, αισθανόμαστε ο ένας τον άλλον, δεδομένου ότι είμαστε ένα μέρος αυτής και αυτή ένα μέρος από μας.
Με την Υψηλή Αίσθηση Ενόρασης, η παθοφυσιολογία του πόνου και η πορεία της ασθένειας εκτείνεται σωστά μπροστά στα μάτια του. Αυτή αποκαλύπτει πώς οι περισσότερες ασθένειες προκαλούνται στο ενεργειακό πεδίο. Οι παραμορφώσεις στο ενεργειακό πεδίο που προκαλούνται κατά διαστήματα και οι ανθυγιεινές συνήθειες ζωής που μεταδίδονται στο σώμα, γίνονται μια σοβαρή ασθένεια. Πολλές φορές η πηγή ή η έναρξη της αιτίας αυτής της διαδικασίας συνδέεται με ψυχολογικό ή φυσικό τραύμα.
Η Υψηλή Αίσθηση Ενόρασης αποκαλύπτει πώς προκαλείται μια ασθένεια και έτσι μπορεί επίσης να αποκαλύψει πώς θα γίνει η ανατροπή της διαδικασίας της ασθένειας. Οι πνευματικοί Θεραπευτές, που επιδρούν στην ενίσχυση της αύρας επίσης, μορφοποιούν τις διαγνώσεις τους.
Για την ανάπτυξη της Υψηλής Αίσθησης Ενόρασης είναι απαραίτητο να εισαχθεί κάποιος σε μια εκτεταμένη κατάσταση της συνείδησης. Υπάρχουν πολλά μέσα να επιτευχθεί αυτό αλλά ο πνευματικός διαλογισμός είναι ο πιο γρήγορος και πιο γνωστός.

Η Νάσμα (نسمة Αύρα) και ο διαλογισμός
Στην Αραβική γλώσσα η αύρα ονομάζεται Νάσμα. Η Νάσμα υπάρχει μέσα σε κάθε φυσικό σώμα σαν λεπτή αεριοποίηση ή ενεργειακό αεράκι που δημιουργήθηκε από τη χημική παροχή του φυσικού σώματος. Η Νάσμα είναι παρούσα στα ανθρώπινα όντα, ακριβώς όπως ο καπνός στα καμένα κάρβουνα. Καθότι ανώτερης τάξης εξ αιτίας της σύνδεσής της στη θεία πηγή ενέργειας, μπορεί να δοκιμάσει χωρίς να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα, να δει χωρίς τη χρησιμοποίηση των ματιών και να ακούσει χωρίς τη χρησιμοποίηση των αυτιών.
Με τη χρησιμοποίηση της Νάσμα, η Υψηλή Αίσθηση Ενόρασης τίθεται στην διάθεση του Πνευματικού Θεραπευτή. Η Νάσμα παίρνει την τροφή της από την εσωτερική ενέργεια που απελευθερώνεται όποτε δρούμε, σκεφτόμαστε, ή διαμορφώνουμε μια πεποίθηση ή μια πρόθεση.

Η Νάσμα στον άνθρωπο είναι ικανή να αφήσει το φυσικό σώμα οποιαδήποτε στιγμή με τη μεσολάβηση της Παγκόσμιας Κατευθυντήριας Δύναμης. Όταν η ροή της πνευματικής ενέργειας διαταράσσεται ή είναι ανεπαρκής, η υγεία του ασθενή επηρεάζεται αρνητικά, οδηγώντας σε πόνο, ασθένεια, κίνδυνο και ούτω καθεξής. Αυτά είναι σήματα πως πρέπει να επανανισορροπήσουμε την ενέργειά μας.
Μια θετική ενεργειακή ροή τρέφει τη Νάσμα και διατηρεί τη δομή και τη βάση της, ισορροπώντας το ανθρώπινο σύστημα. Αυτή η ισορροπία οδηγεί στην αυξανόμενη συνειδητοποίηση των αισθήσεων του σώματος που οδηγεί στη συνέχεια στην καλή διαβίωση, ακολουθώντας την κατάλληλη διατροφή και άσκηση. Η Νάσμα κατόπιν υποστηρίζει και διατηρεί ένα υγιές φυσικό σώμα, στο οποίο τα χημικά και φυσικά συστήματα παραμένουν ισορροπημένα και λειτουργώντας κανονικά, διαιωνίζουν τη φυσική υγεία. Στο υγιές σύστημα, οι ενέργειες σε κάθε σώμα όχι μόνο παραμένουν ισορροπημένες αλλά και υποστηρίζουν και επηρεάζουν την ενεργειακή ισορροπία σε οργανισμούς άλλων ανθρώπων.
Η Νάσμα μπορεί να επηρεάσει άλλες όπως ένας μαγνήτης τα μέταλλα. Η ενέργεια ενός υγιούς συστήματος είναι ταυτόχρονα θεραπευτική για το ίδιο και προάγεται από μόνη της σε άλλο για να διατηρήσει την ατομική υγεία ενισχύοντας την υγεία της αύρας κάποιου. Δηλαδή η καλή υγεία προσελκύει και αναπτύσσει περισσότερη καλή υγεία.
Η Νάσμα δεν επηρεάζει μόνο το φυσικό σώμα, αλλά μπορεί επίσης να επηρεαστεί από ένα άρρωστο σώμα και να γίνει αδύναμη λόγω της αδυναμίας των οργάνων. Παραδείγματος χάριν, σε ένα αδύναμο σώμα, μια αδύναμη Νάσμα παρουσιάζει συμπτώματά του σώματος
Διανοητικές και φυσικές καταστάσεις του ανθρώπου. Στη διανοητική σφαίρα, θα εμφανιστεί κάποιο από τα ακόλουθα: νεύρωση, κατάθλιψη, υστερία, ψύχωση, τρόμος ύπνου και αϋπνία. Εάν αυτή η κατάσταση από γεγονότα συνεχίζεται χωρίς θεραπεία, η Νάσμα γίνεται τόσο αδύναμη που είναι ανίσχυρη να υπερασπιστεί τον εαυτό της στο άρρωστο σώμα. Ο ασθενής πάσχει σε αυτή τη φάση καθέναν από καταθλίψεις, ψυχωτικές κρίσεις ή επιθετική συμπεριφορά. Ο Πνευματικός Θεραπευτής μπορεί να ενισχύσει τα όργανα του ασθενή και με αυτόν τον τρόπο, η Νάσμα μέσω της παγκόσμιας κατευθυντήριας δύναμης, να δημιουργήσει μια υψηλής ενέργειας θέση, στην οποία τα συμπτώματα της ασθένειας εξαφανίζονται.
Ο διαλογισμός αναζητά το σημείο εστίασης της θεραπευτικής. Στην πνευματικότητα, η καλή υγεία απαιτεί εντατική προσπάθεια από τον ασθενή και προσωπική αλλαγή. Προσωπική αλλαγή για να αναπτύξει την υπομονή, την ικανοποίηση, την ευγνωμοσύνη, την ευθυμία, την αγάπη, το θάρρος, την ευεργεσία, την αναγνώριση των καλών πράξεων, την ανεκτικότητα και την ευγένεια. Όλα αυτά θα βελτιώσουν την πνευματική και ενεργειακή ροή.
Ένα αδιέξοδο στην πνευματική πρόοδο μπορεί να εμποδίσει την πνευματική ανάπτυξη κάποιου και μόνο μια κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να το διαλύσει. Η κατάλληλη καθοδήγηση βοηθά κάποιον στο να αναπτύξει πραγματικό χαρακτήρα, θετικά γνωρίσματα και υγιή ενεργειακή ροή.
Χωρίς προσωπική αλλαγή στην ενεργειακή ροή του σώματος, κάτι θα δημιουργήσει τελικά άλλα προβλήματα που θα οδηγήσουν πίσω, στην πηγή που προκάλεσε την ασθένεια. Κατά συνέπεια, η εξέταση της πηγής ασθένειας είναι το σημείο εστίασης της θεραπείας.
Αυτή η αναζήτηση υποκινεί το βαθύτερο μέρος του εαυτού, που μερικές φορές καλείται «Υψηλότερο Εγώ» ή «Θεϊκή Σπίθα» μέσα σε μας. Αυτή η θεία φύση μέσα σε μας, το βαθύτερο μέρος μας, μας στέλνει τις πληροφορίες ποίος τύπος ασθένειας πρέπει να αντιμετωπιστεί και ποίος τύπος σημείων επαφής πρέπει να αγγιχτούν μέσω του διαλογισμού. Ο διαλογισμός είναι ένα εργαλείο που δίνει βαθιά χαλάρωση και ήρεμο μυαλό. Αυτό βοηθά να ανακουφίσει την πίεση και επομένως επιτρέπει το εσωτερικό το χημικό και ορμονικό σύστημα να επανακτήσουν την ισορροπία τους.
Οι ιατρικές δοκιμές έχουν δείξει ότι υπάρχουν καθορισμένες μετρήσιμες φυσιολογικές αλλαγές τα θέματα. Ο ίδιος ο εγκέφαλος υφίσταται αλλαγές στον τύπο των παραγόμενων ηλεκτρικών κυμάτων.

Πώς σχετίζεται η ενέργεια με την ασθένεια
Οι Πνευματικοί Θεραπευτές συμβολίζουν τη ροή της κατευθυντήριας ζωτικής δύναμης στο σώμα και στο σύμπαν σαν στροβίλους από ενέργεια φτιαγμένους από έναν αριθμό μικρότερων σπειροειδών κώνων ενέργειας.
Αυτοί είναι γνωστοί στην ισλαμική ορολογία σαν Λαταΐφ (ή Λατίφα, στον ενικό αριθμό), που σημαίνει λεπτές αποκαλύψεις ή στρώματα. Ο όρος είναι γνωστός με την ονομασία Τσάκρας. Οι Λαταΐφ είναι τα σημεία της μέγιστης λήψης ενέργειας και είναι πολύ σημαντικά σημεία εστίασης για την ισορροπία μέσα στο ενεργειακό σύστημα. Η ασθένεια εμφανίζεται εάν οι Λαταΐφ είναι κλονισμένες. Οι Λαταΐφ στους ενηλίκους έχουν ένα προστατευτικό πλέγμα πάνω τους.
Σε ένα υγιές σύστημα, οι Λαταΐφ περιστρέφονται σε συγχρονισμένο ρυθμό με τα άλλα, παρασύροντας την ενέργεια από το παγκόσμιο ενεργειακό πεδίο μέσα στο κέντρο τους, για τη χρήση από το σώμα. Καθεμία τους είναι συντονισμένη σε μια συγκεκριμένη συχνότητα που βοηθά το σώμα για να παραμείνει υγιές. Εντούτοις, σε ένα ασθενές σύστημα αυτές οι περιστροφές δεν είναι συγχρονισμένες. Η ενέργεια των Λαταΐφ που συνθέτει αυτές τις περιστροφές, μπορεί να είναι γρήγορη ή αργή, απότομη ή ασύμμετρη. Μερικές φορές παρατηρούνται θλάσεις σε ολόκληρο το ενεργειακό σχέδιο, στο οποίο σχέδιο μία Λατίφα είναι πλήρως ή μερικώς σε κατάρρευση ή αναστροφή. Αυτές οι διαταραχές συσχετίζονται με τη δυσλειτουργία ή την παθολογία του φυσικού σώματος σε εκείνη την περιοχή.

Κατανοώντας τα Εννέα Σημεία
Θεραπεία μέσω του διαλογισμού και Σημεία Εστίασης των Λαταΐφ .
Το συναίσθημα του πόνου μπορεί να θεραπευτεί εντελώς με το διαλογισμό όπου η κοιμισμένη ενέργεια ενός άρρωστου σώματος ενεργοποιείται από μια πνευματική πυροδότηση που παράγεται με τη διαδικασία του διαλογισμού. Αυτή η πνευματική διαδικασία χρησιμοποιεί τα επτά διαφορετικά σημεία εστίασης στα επτά στρώματα, τις Λαταΐφ.
Υπάρχουν επτά σημεία εστίασης των Λαταΐφ και επιπλέον δύο. Βρίσκονται ως εξής: ένα από πάνω και ένα από κάτω της καρδιάς, ένα από πάνω και ένα από κάτω του αριστερού θώρακα, ένα από πάνω και ένα από κάτω του δεξιού θώρακα και ένα στο μέτωπο. Κάθε Λατίφα έχει ένα διαφορετικό ενεργειακό χρώμα και κάθε ενέργεια έχει μια διαφορετική επίδραση σε μια συγκεκριμένη ασθένεια.
Τα δύο σημεία εστίασης πάνω και κάτω από την καρδιά είναι πράσινα. Η πράσινη Λατίφα είναι γνωστή σαν Ουσία Οίκτου. Αυτή η Λατίφα μας δίνει βαθιά κατανόηση και οίκτο για τη δομή Εγώ μας. Είναι ο οίκτος και η κατανόηση που μας επιτρέπουν να προχωρήσομε βαθειά στις πληγές μας και να τις θεραπεύσομε. Μας δίνει την ικανότητα να κάνομε το ίδιο πράγμα με άλλους.
Τα δύο σημεία πάνω και κάτω από τον αριστερό θώρακα είναι κίτρινα. Η κίτρινη Λατίφα είναι γνωστή σαν Λατίφα της Χαράς. Αυτό είναι μια διακριτική διάσταση της Ύπαρξής μας, είναι όμοιο όπως ένας εσωτερικός ήλιος που λάμπει και είναι για την έμφυτη ικανότητά μας να ζήσουμε στη Χαρά. Είναι μια θέση όπου οι παλαιές αρνητικές εικόνες του Εγώ και η σοβαρότητά μας πέφτουν και η ξέγνοιαστη αθωότητά μας ανακτάται.
Τα δύο σημείο πάνω και κάτω από τον δεξιό θώρακα είναι μαύρα. Η μαύρη Λατίφα είναι γνωστή σαν Ουσία Ειρήνης. Αυτή η Λατίφα είναι για την Αγάπη μας για την Αλήθεια και για την μεγάλη επιθυμία για την Ειρήνη. Είναι μια πολύ βαθιά διάσταση για εξέταση και πραγματοποιεί μια κατάσταση εσωτερικού ελέγχου. Εδώ αντιμετωπίζουμε τις έννοιες και τους φόβους μας για το θάνατο και ερχόμαστε αντιμέτωποι με κύρια στρώματα της υπεράσπισης του Εγώ.
Και το ένα σημείο στο μέτωπο είναι λευκό. Η λευκή Λατίφα είναι γνωστό σαν Ουσία Βούλησης, έχει να κάνει με το συναίσθημα της εσωτερικής αντοχής, εσωτερικής υποστήριξης και συναισθηματικής αξίας. Είναι η μετριασμένη εμπιστοσύνη που έρχεται όταν είμαστε σε επαφή με την Ύπαρξή μας. Είναι θεμελιωμένο, επινοητικό και δεσμευτικό.

Στα διάφορα Τάγματα των Σούφι θα διαπιστώσομε πως οι θέσεις αυτές των Λαταΐφ δεν είναι ίδιες. Για παράδειγμα, η η κόκκινη Λατίφα που είναι γνωστή σαν Ουσία Δύναμης και έχει να κάνει με την ικανότητά μας να είμαστε μια ατομικότητα και επιπλέον φέρνει τη δύναμη στο διαχωρισμό από τις παλαιές δομές που δεν εξυπηρετούν πλέον την εξέλιξη και τη μοναδικότητά μας που είναι ένθερμη ζωτικότητα, ενθουσιασμός και η δύναμη να εξετάζει και αναλύει τον κόσμο με όλες τις προκλήσεις του, θεωρείται πως η θέση της είναι δεξιά στο θώρακα εκεί που βρίσκεται η κίτρινη Λατίφα.

Μέσω του διαλογισμού αυτά τα επτά σημεία εστίασης παράγουν ενέργεια. Κατόπιν, όπως ένας μαγνήτης, αυτά τα ενεργοποιημένα σημεία εστίασης προσελκύουν περισσότερη ενέργεια από την Παγκόσμια Κοσμική Πηγή Ενέργειας με μορφή μικροσκοπικών επιπλεουσών σφαιρών φωτός. Το μέγεθος αυτών των σφαιρών εξαρτάται από ποία Λατίφα ενεργοποιείται, δεδομένου ότι υπάρχει μια διαφορετική σε μέγεθος σφαίρα για κάθε διαφορετικό χρώμα Λατίφα. Ανάλογα με την ασθένεια, ο θεραπευτής ενεργοποιεί την κατάλληλη Λατίφα που απαιτείται για να θεραπεύσει εκείνη την ασθένεια.
Στη συνέχεια, η Λατίφα παράγει περισσότερο χρώμα της ενέργειάς του που η ίδια προσελκύει από την Παγκόσμια Πηγή Ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι μια τεράστια διαχυτικότητα μα από λαμπυρίζουσες σφαίρες φωτός που κατεβαίνουν από την Παγκόσμια Πηγή Ενέργειας στο πρόσωπο του θεραπευτή. Μέσω αυτής της πλούσιας χρωματισμένης ενέργειας, ο θεραπευτής ενεργοποιείται στο σημείο όπου ακτινοβολεί τη θερμότητα από το σώμα του μέσω των χεριών του και προβάλλει το φως από το μέτωπό του. Ο πνευματικός θεραπευτής εκπέμπει το φως και την ενέργεια που λαμβάνει από την Παγκόσμια Δύναμη. Ο θεραπευτής τρίβει τις επηρεασμένες περιοχές και αυτός ο συνδυασμός θερμότητας από το χέρι και φωτός από το μέτωπο αρχίζει αμέσως τη θεραπευτική διαδικασία.
Επίσης υποδεικνύει ότι πρέπει ο ασθενής να μένει μόνος μερικές ώρες κάθε ημέρα χαλαρωμένος πλήρως, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τα Ιερά Ονόματα του Θεού σε μια ειδική σύνθεση κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αυτά τα ιερά ονόματα είναι όπως οι ενεργειακοί σπινθήρες που πυρακτώνουν περισσότερο την ροή από την καθολική πηγή ενέργειας.
Αυτή η πυράκτωση ενεργοποιεί επίσης τα σημεία εστίασης Λαταΐφ που γίνονται αιτία να παράγεται θερμότητα στο σώμα του ασθενή. Αυτή η θερμότητα είναι αρκετά λιγότερη από αυτήν του θεραπευτή, αλλά όμως ικανοποιητική στο να προκληθεί εφίδρωση στον ασθενή.
Στη φάση αυτή, ο ασθενής δέχεται περισσότερη ενέργεια από τον θεραπευτή για την προώθηση της θεραπείας. Όπως η Σελήνη απεικονίζει το φως του ήλιου επάνω στη γη, έτσι και ο θεραπευτής απεικονίζει την Παγκόσμια Ενέργεια μέσω του σώματός του στον ασθενή. Αυτό παράγει μια κατάσταση απέραντης θερμότητας και πνευματικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του θεραπευτή και του ασθενή. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται για αρκετές ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες έως ότου ανακτήσει την υγεία του, ο ασθενής. Στη συνέχεια, αφού αποκατασταθεί η υγεία, ξεκινά αυτή της ψυχολογικής επίδρασης που στοχεύει στην ανακούφιση από τον πόνο προτρέποντας τους ενδοκρινείς αδένες να εκκρίνουν τις ορμόνες που ισορροπούν ολόκληρο το σύστημα και αρχίζουν να θεραπεύουν τα ανεπαρκή όργανα, υψώνοντας τον ασθενή στα πιο υψηλά επίπεδα υγείας και πνευματικότητας.

Συμπέρασμα
Η ασθένεια σε οποιοδήποτε στάδιο του ενεργειακού πεδίου θα εκφραστεί σε εκείνο το ιδιαίτερο επίπεδο συνείδησης. Κάθε έκφραση της ασθένειας φανερώνεται ως κάποια μορφή πόνου, είτε φυσικού, συναισθηματικού, διανοητικού ή πνευματικού.
Ο πόνος είναι αυτός που οδηγεί τον αμυντικό μηχανισμό του σώματος για να προειδοποιήσει προς την διορθώσει μιας κατάστασης. Ο πόνος είναι όπως ένα κουδούνι προειδοποίησης στο σύστημά μας που φέρνει την προσοχή μας στο γεγονός ότι κάτι πάει λάθος και μας αναγκάζει να δράσομε. Ο πόνος μας διδάσκει να ζητήσομε βοήθεια και θεραπεία και είναι επομένως, ένα κλειδί στην εκπαίδευση της ψυχής και στη λειτουργία του πνεύματος και της ενέργειας του σώματος.
Μια περιεκτική προσέγγιση στην ανακούφιση του πόνου και εν γένει στην υγεία, περιλαμβάνεται στην Πνευματική Θεραπευτική που βοηθά πολύ την πρόοδο της σύγχρονης ιατρικής. Ο Πνευματικός Θεραπευτής μπορεί να δει τον όγκο και αυτή η συνοπτική εισαγωγή να βοηθήσει στην προσέγγιση του θέματος από την ιατρική κοινότητα.
Οι πλούσιες παραδόσεις και επιστήμες, αξίζουν μια μεγαλύτερη εκτίμηση και κατανόηση..

 

nooriya blogger facebook pinterest